Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DAĞKÖYÜ HES İSTEMİYOR

gundemeregli.com- Alaplı ilçesinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkisi nedeniyle iptal edildi.
Alaplı´da, Alaplı Çayı üzerinde kurulması düzenlenen ve yöredeki 6 köyü etkileyecek Hidroelektrik Santrali (HES) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı köylülerin yoğun tepkisi nedeniyle gerçekleştirilemedi.
Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel başkanlığında ÇED bilgilendirmesi için Aşağı Dağ Köyü´ne gelen ve içerisinde bakanlık yetkilisi ile müteahhit firma temsilcilerinin bulunduğu heyet toplantıyı gerçekleştirmek Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ köyüne geldi.
Burada köylülere bilgiler veren Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel, maçlarının ÇED raporu hakkında ilgili köyleri aydınlatmak olduğunu, toplantının sağlıklı olması için köylülerin kahvehane dışına çıkmalarını ve sadece muhtarların kalmasını istediklerini söyledi.
Bunun üzerine köy muhtarları ve köylüler kahveyi tamamen boşaltarak açık havada bir araya geldiler. Yetkililerin de açık havaya çıkmasının ardından bir konuşma yapan Aşağı Dağ Köyü Muhtarı İsa Korkulu sürdürülen HES projesi çalışmalarının iyi niyetten uzak olduğunu belirterek,&[#]8220;Ben bu topraklarda doğdum ve yine bu topraklarda öleceğim. Muhtar ve vatandaş olarak bu topraklarda HES yapılmasını istemiyorum ve sonuna kadar karşı çıkacağım. Bana oy veren köylülerimin de böyle düşündüğünü biliyorum. Oy namustur ve ben bu namusu savunmalıyım. Şu an burayı terk etmiyorsam ev sahibi olduğum içindir. Ama şunu söyleyimki şu ana kadar bu konuda yapılan Hiçbir çalışma hakkında bizden ne izin alınmış ne de bilgi verilmiştir. Yetkililer gizli gizli köylerimizde ön çalışmalar yapmaktadır. Ben bu köyün seçilmiş nuhtarı ve devletin görevlisi isem benden izin alınması ve haber verilmesi gerekmektedir&[#]8221; dedi
Aydınyayla Muhtarı Musa Şen, Gürpınar Muhtarı Mehmet Sezer, İsafakıhlı Muhtarı İsa Korkulu, Demirciler Muhtarı Şeref Yılmaz ve Musabeyli Muhtarı Ali Engin de HES´e karşı oldukları, kendilerini bilgi verilmediği ve yanıltılmaya çalışıldığı gerekçesiyle düzenlenen toplantıya katılmayacaklarını söylediler.
Yaşanan tartışmaların sürmesi üzerine köye gelen yetkililer alkışlar ve protestolar eşliğinde köyü terk ettiler.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
127 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1492 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
902 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI