Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

YIKIMI ERTELENDİ

 gundemeregli.com- Zonguldak-Kilimli sahil yolu projesi kapsamında yol güzergah üzerinde bulunan balıkçı barınaklarının yıkılma kararı bayramdan sonraya ertelendi.
Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir&[#]8217;in Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;la yaptığı görüşme sonrası aldığı balıkçı barınağının yıkılması kararı bayramdan sonraya ertelendi.
Zonguldak Valiliği&[#]8217;nin 7-8 ay önce yıkılması için tebligat gönderdiği Kilimli balıkçı barınaklarının yıkılması kararı Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir&[#]8217;in Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile yaptığı görüşmenin ardından 10 gün sonraya ertelendiği belirtildi. Kilimli balıkçı barınaklarının bulunduğu yerin Kilimli Belediyesi&[#]8217;ne ait olmadığı belirtilirken, yerin Milli Emlak&[#]8217;a ait olduğu vurgulandı. Barınakta dükkan sahipleri, Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir ile konuşmalarının ardından yeni bir yer tahsisi yapılması ve dükkanları boşaltılması için bayramdan sonraya anlaşıldı. Barınakların Milli Emlak Müdürlüğü&[#]8217;ne ait olduğunu söyleye Özdemir, &[#]8220;Bu çalışmalar içerisinde bazı yerlerin yıkımı yapılacak. Yıkılacaklar içerisinde bizim Kilimli balıkçı barınağımızda çekek sahiplerinin de bir kısmını yıkılması gündeme geldi. Sayın valimizle sabahtan beri görüşmelerimiz devam etti. Sonuçta deniz olan yerde çekekin olmasına da kimse karşı değil. Ama ben tekrar söylüyorum. Milli Emlak&[#]8217;a ait olan hazine arsalarının korunmasını ve herhangi bir kaçak yapılaşmaya karşı herhangi bir durumda müdahalesi belediyenin yetkisidir. Sayın valimizin Ocak ayında valilik makamından gelen yazıda buradaki birkaç tane daha yerle beraber çekeklerinde yıkılması söz konusu oldu. Arkadaşlarımızla beraber kooperatife ve derneğe ait olan bu kısımların yeniden bir şekle gelmesi ve belediyeyle beraber iş birliği içersinde, yasal mevzuat çerçevesinde olmalıdır. Hem derneğimizden bir adım gelmeleri hem kooperatiften bir adım gelmeleri, bu yasal mevzuat içerisinde yıkılması gündeme geldi. Sayım valimizle konuşmalarımız neticesinde hem süre kazanmak açısından 10-15 gün müsaade aldık. Müsaadenin nedeni de buradaki arkadaşlarımızı çekeklerin içersindeki eşyalarının olmasından dolayıdır. Milli emlaktan bir kirala yapılırsa bizde belediye olarak bu arkadaşlarımıza çekek yapılmasına katkıda bulunacağız dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI