Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

SOKAK KEDİLERİNE İKİNCİ ÜNİTE

gundemeregli.com- İlk olarak 4 Ekim 2011 tarihinde sahil bandında açılan kedi beslenme Ünitesi&[#]8217;nin ikincisi de hayvan severlerden gelen yoğun istek üzerine İnönü Parkı&[#]8217;ndaki alana açıldı.

 

Ünitenin hizmete girmesi sebebiyle açılış töreni düzenlendi.  Açılışa, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Atike Önder, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Gönülden Hayvan Severler Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Belgin Alcan, Belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sözlerine &[#]8220;Merhamet etmeyene merhamet edilmez&[#]8221;  hadisi ile başlayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve doğal yaşama adaptasyonu konularında son dönemlerde önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek,  

&[#]8220;Kdz Ereğli Belediyesi  veteriner işleri müdürlüğü hatırlanacağı gibi geçtiğimiz sonbaharda ülkede ender görülen bir   Sosyal projeyi hayata geçirmiş, sahil bandında, polisevine yakın bir noktada kedi beslenme ünitesi kurarak sokak kedilerinin doğal koşullarda beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmesine olanak tanınmıştı, ilkinden daha büyük olan ve içinde 12 ayrı oda bulunan bu yeni beslenme ünitesinin her bir odasında kedilerin barınmalarına olanak sağlayan minderler, pisleme , yemek ve su kapları ile kedi oyun alanları bulunuyor. Geçtiğimiz Haziran ayında, yine sahil bandını farklı noktalarında 3 ayrı yere, sahipli Evcil hayvanlar için pet atık üniteleri yerleştiren, Temmuz ayında da kedi, köpek ve kuşlar için yine sahil bandındaki 5 ayrı yere su kapları koyarak hayvanların en temel ihtiyacının karşılanmasını sağlayan veteriner işleri müdürlüğümüz, ikinci kedi beslenme, ünitesi ile de hayvan severlerin takdirini kazanmıştır&[#]8217;  dedi.

 

Aynı zamanda belediye görevlilerince barınacak sokak kedileri için her gün hayvanların mama verileceğini de dile getiren Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Kedilerin su ihtiyaçları karşılanacak ve ünitenin temizliği yapılacaktır. Sahil bandında bulunan kedi evine sığınan sokak kedilerinin bazı kendini bilmezler tarafından ünite içine sıkıştırılarak taşlandığını ve onlara eziyet edildiğini söyleyen posbıyık bundan dolayı da üzüldüğünü belirtti.  Bizim isteğimiz bu hayvanlara aynı toprağın ortakları olarak bakıp onları korumak ve doğal ortamlarında yaşamalarına destek vermektir.

İnönü parkındaki bu kedi beslenme ünitesinin korunması ve sokak kedilerinin bu ünite içinde barınabilmelerinin sağlanması konusunda da herkesin duyarlı olmasını istiyoruz&[#]8217;

Gönülden hayvan severler tarafından Posbıyık&[#]8217;a teşekkür plaketi verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
155 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
236 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
676 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
853 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
589 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1537 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
943 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
230 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI