Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

2013 YILI EĞİTİM YILI OLACAK

gundemregli.com- AK Parti Zonguldak Milletvekili Erkan Candan, Zonguldak&[#]8217;a yapılacak olan 2013 yılı eğitim okul yapım bütçesinin tamamen Ereğli&[#]8217;ye ayrılacağını söyledi.

Candan göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla Ereğli Nazar Restoran&[#]8217;da basın toplantısı düzenledi.

Sağlıktan, ulaşıma, eğitinden kendisine yapılan eleştirilere kadar pek çok konunda ayrıntılı bilgiler veren Candan yapılmasını planlanan ve devam eden projelerden bahsetti.

Şehit Jandarma Er Metin Çevik&[#]8217;in Ereğli&[#]8217;deki cenazesine katılamayışının sebebini eşinin hastalığına bağlayan Candan terör olayları sebebi ile kahrolduğunu söyledi. 

BİNA YAPIMINDA İLK SIRADAYIZ  

Zonguldak Valisi ile birçok konu hakkında görüştüklerini ve özellikle eğitim alanında gerekli sözleri aldığını müjdeleyen Candan:
   &[#]8220;Özellikle çevre ilçelerimiz ile Ereğli&[#]8217;yi karşılaştırdığımız zaman büyük bir fark ortaya çıkıyor. Bende bunları Vali beye gösterdim ve kendiside bizi haklı bularak Zonguldak&[#]8217;a yapılacak olan 2013 yılı eğitim okul yapım bütçesinin tamamen Ereğli&[#]8217;ye ayrılacağını söyledi. Bir Yüksek Okul ve Fakülte söylemi var. Burada insanların şunu bilmesi lazım, bizim acil öğrenci ihtiyacımız var ve sadece senato kararı ile kolay bir şekilde açılabilen bir MYO&[#]8217;nun hemen açılması şart. Bakanlar kurulundan uzun zaman sonra çıkacak bir karar ile açılması gerçekleşebilen bir Fakülte için ise müracaatlar muhakkak yapılacaktır. Biri olunca diğeri olmayacak diye bir şey yok. Biz gerçekçi davranıp ivedilikle Ereğli&[#]8217;nin sıkışıklığını gidermek istiyoruz.&[#]8221; Dedi.

&[#]8220;GEMİYİ UCUZA YAPIYORLAR&[#]8221;

Tersanelerin KİT olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Candan şu görüşlere yer verdi: 

      Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerden birisi tersaneler bölgesi idi. Danimarka&[#]8217;da ve İngiltere&[#]8217;de temaslarda bulunduk ancak yerelden destek alamadığımız için bir türlü çözüme ulaşamadık. Tersanelerin KİT olarak görülmemesi lazım. Bizler elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Gambiya büyükelçisini buraya getirmekle bile ciddi eleştiriler aldık. Ama bakınız bugün Avrupa bizi yanıltmış diyen Gambiyalı dostlarımız bizi Kasım ayında ülkelerine davet ettiler. Eleştiri yaparken bunlara da dikkat etmek lazım.&[#]8221;
Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin bir Avrupa şehri olduğunu söyleyen Candan, özellikle AB üyesi ülkelerde yaşanan ekonomik krizin Türkiye&[#]8217;de hissedilememesine rağmen Ereğli&[#]8217;yi de vurduğunu belirtti. Özellikle tersaneler sorunu ile böyle bir kriz ortamının yaşandığının altını çizen Milletvekili konuşmasını şöyle sürdürdü:
&[#]8220;BENİMGÖREVLERİM ŞEREFLİ GÖREVLER!    

Kendisinden istenen bazı şeylere cevap veremeyeceğini belirten Milletvekili Candan, &[#]8216;Benim bütçem belli&[#]8217; diyerek, önüne projeler sunulması halinde insanlara yardımcı olabileceğini söyledi. Sanayi ve eğitim alanlarını istediğini ancak kendisine bu görevin yukarıdan verildiğini dile getiren Candan, sözlerine şu şekilde devam etti:
   &[#]8220;Sürekli Avrupa&[#]8217;da olmam eleştiriliyor. 300 tane milletvekilinin başvurduğu bir göreve biz istemediğimiz halde getiriliyoruz. Önce bunu iyi kavramak ve buna göre eleştirmek lazım diye düşünüyorum. Eğitimde aşılamayan bazı problemlerimiz var mesela Fen Lisesi&[#]8217;nin uzun zamandır aşılamayan ihale sorunun kısa bir sürede hallettik. Özellikle Kepez İlköğretim Okulu&[#]8217;nun yeniden yıkılıp yapılması gerekiyor. İhalede birtakım sıkıntılarımız var ama buradan söylüyorum, Zonguldak&[#]8217;ta eğitimde yapılacak ilk icraat bu okul olacaktır.&[#]8221;
      
   PROJESİ ÇİZİLDİ

   Ereğli&[#]8217;de topluma yön veren insanların geçmiş yıllarda tribüne oynadığını söyleyen Candan, icraatların hep havada kaldığını söyledi. Devlet Hastanesi projesini kendisinin başlatmadığını ancak titizlikle çalışmalarını takip ettiklerini belirten Candan, şunlardan bahsetti:
   &[#]8220;Özellikle Hastane önündeki yolda bir ışıklı kavşak yapılması planlanmış. Fakat biz olaya müdahale ettik ve burada bulunacak bir ışıklı kavşağın özellikle hastaneye gelenler için sorun teşkil edeceğini gerekli kurumlara bildirdik. Onlarda bizlerin bu hamlesini doğru bularak bundan vazgeçtiler. Benim ayrıca hastane için bir projem vardı. Çatı yapılmamasını ve bunu yerine bir helikopter pisti yapılmasını önerdim. Projenin çok önceden çizilmiş olması sebebi ile bu olmadı ancak, hastanenin etrafına yine bir pist yapılması düşüncemiz devam ediyor. İnşallah bunu başararak büyük bir eksikliği gidermiş olacağız.&[#]8221;
   
  

   Kendisi için yollarda yaşanan sorunlarında çok önemli olduğunu söyleyen Candan göreve başladığı ilk andan itibaren bu sorunların aşılması için çalışmalar yaptığını belirtti. Gülüç Köprüsü&[#]8217;nden itibaren yolların bozuk olduğunu anlatan Candan, icraatlarını şu şekilde anlattı:
   &[#]8220;Gülüç&[#]8217;ten sonraki 700 metre civarındaki bozuk yol için genel müdürümüz ile görüştüm. Hava alanlarında kullanılan bir özel beton ile yolun sorunun çözümünün mümkün olduğunu öğrendik. Ancak bu noktada belediyenin de bir çalışma yapıp yolun altındaki alt yapıyı kaldırması lazım. Belediye bunu yaparsa bizde dökülecek betonla yolun 50 yıllık sorununu çözeceğiz.
      Toplantıya Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk çaturoğlu ve bazı Ereğli Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
154 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
604 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1501 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI