Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MHP&8217;DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

gundemeregli.com-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker ve kalabalık Yönetim Kurulu üyeleri başta Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa nezaket ziyaretinde bulundu.

   İlk olarak Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;ı makamında ziyaret eden MHP&[#]8217;liler, parti binasında düzenledikleri kahvaltının ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile makamında görüştüler.
   Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen ziyarette Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay&[#]8217;a yeni yönetim kurulunu tanıtan Başkan Şeker, yeni ekibi ile Ereğli halkının her türlü sorunlarının çözümlenmesi hususunda çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Çay ise sorunların çözümünde el ele hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
   DESTEK TURLARI SÜRÜYOR
   Ziyaretler kapsamında Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a misafir olan MHP heyeti, ziyarette birlik beraberlik çağrısı yaptı.
   Ereğli&[#]8217;nin sorunlarının çözümü için her noktada çalışma yapacaklarını yineleyen Şeker, Başkan Posbıyık&[#]8217;a yapılacak hizmetlerde destek sözü verdi. Özellikle Fakülte sorunu ve tersaneler konusunda ortak bir çalışma yapmak istediklerini belirten Şeker, şunları kaydetti:
   &[#]8220;Öncelikle Ereğli&[#]8217;de ki kurumlar arası anlaşmazlıkların çözümü için çalışma yapacağız. Ereğli&[#]8217;nin reisi sizsiniz. Sizin ilçenin lehine yapacağınız her türlü çalışmaya biz MHP olarak destek vermeye hazırız. Vekilin elinden bir şeyin gelmediği bir dönemde, bizler sizlerinde desteği ile bir an önce bir hareketlenme yapmayı hedefliyoruz.&[#]8221;
   Ziyaretten ve özellikle Başkan Şeker&[#]8217;in beraberlik çağrısından son derece mutlu olduğunu belirten Belediye Reisi Posbıyık ise, şu ifadelere yer verdi:
   &[#]8220;Üniversite bitiren Ereğlili vatandaşlarımız bile iş için bize geliyorlar. Ereğli dibe vurmak üzere. Buna kimlerin çözüm bulacağı ortada. Geçmiş dönemlerde, özellikle özelleştirme zamanında bizler Ereğlililer olarak parti gözetmeksizin bir araya gelerek Ankara&[#]8217;ya gitmiştik. Ama artık bu birlik kayboldu. Fakat sizin bu düşünceleriniz beni umutlandırdı. Ne yazık ki benim önder olup başlatabileceğim bir harekette, işi siyasi reklam boyutu olarak eleştiriyorlar. Onun için bu konuda herhangi bir STK&[#]8217;nın önder olması ve insanlara çağrı yapması lazım. Bizlerde seve seve böyle bir çağrıya kulak veririz.&[#]8221; Dedi.

ELEŞTİRİLER GELDİ

Öte yandan Şeker, Ereğli&[#]8217;ye Fakülte kurulmasına izin vermeyen Rektör Mahmur Özer ve bu konuya destek vermediği gerekçesi ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ı eleştirdi.
   Şeker, düzenlediği basın toplantısında, başkanlığına seçilmesinin ardından yönetim kurulu toplantısının yapıldığını söyledi.
   Yeni yönetimini tek tek basına tanıtan Başkan Şeker, ilçe parti binasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
   &[#]8220;5 Ağustos&[#]8217;ta geldiğimiz görev sebebi ile yeni yönetimimizle karşınızdayız. Bundan sonra Ereğli&[#]8217;nin sorunlarının çözümü noktasında MHP olarak üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya çalışacağız. Bu vesile ile 90.yılını kutlayacağımız Zafer Bayramını kutluyorum. 1000 yıldır yaşadığımız bu topraklarda varlığımızdan rahatsız olan kesimlere de seslenmek istiyorum. Bizler 1000 yıl daha buradayız.&[#]8221;
  FAKÜTE KRİZİ
   Son günlerde Ereğli kamu oyununun yakından takip ettiği olaylardan biri olan Fakülte krizine değinen Şeker, tepkilerin arkasında olduklarını belirtti.
   Ereğli olarak bir bütün halinde konuya hassasiyet gösterilmesinin altını çizen Şeker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
   &[#]8220; Ereğli&[#]8217;ye açılması istenen Fakülteye,anlaşılmaz bir tavırla veto ettiğini açıklayan Rektöre karşı olan tepkilerin sonuna kadar arkasındayız.
   Yaşanan olaylarla ilgili olarak AK Parti Milletvekili Ercan Candan uzun ama ne yazık ki Ereğli açısından boş bir açıklama yapmıştır.Sayın vekilin sadece kendini savunmak için yapmış olduğu açıklamalarından anladığımız ne yazık ki milletvekili maaşı almaktan başka hiçbir yetkiye sahip olamamasıdır.
   Hükümetin hazırlamış olduğu teşvik paketlerinin anlamından habersiz gibi davranarak ben sadece kanuni prosedürlere bakarım diyerek bir kandırmaca içerisindedir. Rektörleri demokrasiye aykırı davranarak atayan Cumhurbaşkanımız eminiz ki AK Parti milletvekilinden gelecek, bölge halkının isteği ve yararına olacak bir teklifi anında değerlendirerek fakülte sorununu çözebilir.
   Bundan sonra olayları yakından takip eden ve Ereğli&[#]8217;ye hizmet etmekle mükellef olanlara sorumluluklarını hatırlatacak genç, dinamik ve çalışkan bir MHP yönetiminin göreve başladığını hatırlatır saygılarımızı sunarız.&[#]8221;
   Bilindiği üzere Ereğlili hayırsever iş adamı Esat Koç, Rektör Özer&[#]8217;in Ereğli&[#]8217;ye fakülte kurulmayacağı yönündeki ifadelerine karşı rektörlüğü protesto amacıyla rektörlüğün kendisine verdiği plaketleri iade etmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
134 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
205 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
646 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
842 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
576 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1527 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
933 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
893 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
224 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI