Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ODABAŞ,YETKİ İSTEDİ

gundemeregli.com- Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemir´de toplu iş sözleşme görüşmelerinin başlayabilmesi için bakanlıktan yetki istediklerini söyledi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, yetki belgesinin gelmenin ardından toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını ve her zaman olduğu gibi çalışanların hak ve menfaatlerinin ön planda olacağını belirterek,&[#]8221; Türk Metal Sendikası olarak, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları&[#]8217;nda (ERDEMİR) yapacağımız 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi öncesi, (yasa gereği) Erdemir&[#]8217;de yetkili sendika olduğumuza dair üye çoğunluğumuzu belgeleyen müracaatımızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı&[#]8217;na yaptık.
Bu doğrultuda ilgili bakanlık, yasal süreç olarak 15 gün içerisinde sendikamıza yetki durumu bildirmesi sonrası ilerleyen dönemdeki hafta ise itiraz süresi beklenecektir.
Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından sendikamız, 1 Eylül 2012&[#]8217;den geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesi için Erdemir yetkilileriyle sözleşme masasına oturacaktır. Türk Metal Sendikası olarak her zaman dillendirdiğimiz gibi; bu sözleşme süresinde de amacımız görüşmelerin masa başında bağıtlanmasından yanadır. Bunun için de azami müştereklerde çözüm yolları arayışımızı sürdüreceğiz.
Ancak, her sözleşme dönemi olduğu gibi bu dönem de, öncelik kazandıran Erdemir çalışanlarının hak ve menfaatlerinin ön planda olmasıdır.
Bu bağlamda, üyelerimizin en iyi ücret ve en iyi sosyal haklara sahip olması yolunda adımlar atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı&[#]8217;ndan verilecek yetki ve Sözleşme Yapma Yetkisi gelmesi sonrası başlayacak görüşmelerin, şimdiden Erdemir çalışanlarına, Erdemir&[#]8217;e, Ereğli halkına ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyoruz&[#]8221; dedi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI