Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DEMİRSU İLE GÖRÜŞTÜLER

gundemeregli.com - AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partili yöneticiler, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu&[#]8217;yu ziyaret etti.
Ziyarette duyduğu memnuniyetini dile getiren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, &[#]8220;Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çalışma ve İşkur Müdürlüğü olarak mağdur insanlara hizmet ediyoruz. Hem çalışma hem işkur kanadımız 2011 yılının Kasım ayında çıkan kararname ile iki kurum yeniden yapılandırmaya giderek birleştirildi. Bu iki kurumdaki hizmetlerimiz gerçekten çok önemli. İşkur kanadı olarak amacımız işsizlik istihdamının korunması ve istihdamın arttırılması, Meslek eğitim kurslarımızla işsizlerin meslek edinmelerini sağlamak, işsizlerimizin işe yerleştirilmesi, iş verenlerimizi kalifiye elemanların temin edilmesi. İşsizlerimize de kendi durumlarına göre iş yerleştirmek İşkur kanadının çalışmalarıdır. Çalışma kanadı tarafından da baktığımızda çalışan işçilerimizin yasal haklarının korunması, iş yerlerimizdeki iş sağlığı ve güvenliği yönünden önleyici tedbirlerin alınması bu vasıtayla da iş kazalarının önlenmesi amaçlanmaktadır. Müdürlüğümüze gelen üçüncü kişiler hep mağdur olan insanlardır. İşsiz olanlara iş buluyoruz daha sonra da işe yerleştirdiğimiz zaman da onların yasal haklarını koruyoruz. Bu sadece işsizler yada çalışan işçiler adına değil, bizim buradaki görevlerimiz aynı zaman da işverenlere de hizmet etmek. üçlü bir saç ayağıyız aynı zamanda. İşveren ve işçi arasında devlet olarak bir köprü oluşturuyoruz. Kayıtlı işsiz sayımız Zonguldak&[#]8217;ta biraz daha arttı. Kayıtlı işsiz sayımızın artması bizim de çalışmalarımızın yoğunlaşmasından kaynaklanıyor. Sayın Başbakanımız 4bin iş ve meslek danışmanın atanması ile ilgili talimatlandırdı. Bunun 2bin 871&[#]8217;si atandı. Bizim ilimize 21 kişi atandı bunun 8 tanesini Ereğli&[#]8217;ye verdik ve bunları yoğun bir eğitimden sonra sahaya çıkarttık. Hem Valilik hem de Belediye Binasına stantlar kurduk. Hedef kitlemiz öğrenciler olduğu için Üniversiteye ve Demirpark&[#]8217;ta stantlarımı kurmaya devam edeceğiz. Hizmeti ayağa götürüp kayıtsız işsizlerin kayıt altına alınmasını sağladık. İstatistiklere baktığımızda ilk altı ayda 1100 kişiyi işe yerleştirmişiz ve yerleştirmeye devam ediyoruz. Kurslarımızı da arttırmaya çalışıyoruz. Zonguldak için elimizden geleni yapacağız. Bu yıl 11bin lira Zonguldak&[#]8217;a ödenek ayrıldı. Şimdiye kadar 3bin TL&[#]8217;sini harcamışız. Ben istiyorum ki bu parayı Zonguldak ve İlçelerimiz için mevzuata uygun harcayalım. Geçen hafta cezaevindeydik. Burada ki mahkumlar için çalışmalarımız var. Cezaevinden çıktıkları zaman ellerinde bir sertifika olacak, daha kolay iş bulabilecekler. Zonguldak için iyi şeyler yapmak istiyorum. Fark yaratmak istiyorum çünkü Zonguldak bizim. Sağlığım el verdiği sürece emekli olduğum zaman bile Zonguldak için emeklerim devam edecek. Hiçbir vekilimiz gelmedi, Müdürlüğümüzü ziyaret etmedi diye hayıflanırken siz gelip bizlere onur verdiniz&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise, &[#]8220;Bu sıcak karşılamanız ve verdiğiniz bilgiler için sizlere teşekkür ediyorum. Devlet memurluğundan gelmeyim. Dolayısıyla devletin bir organizasyon olduğunu biliyorum. Çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılarınız devamını diliyorum. Beraber çalışıp kenti birlikte koordine etmeye çalışacağız&[#]8221; diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
180 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
635 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
889 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1520 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
927 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
886 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI