Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

GÜNDEM´İ DEĞERLENDİRDİ

gundemeregli.com- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ereğli ve Alaplı&[#]8217;dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Özdemir, MHP olarak Zonguldak genelinde yerel seçimlerden çok güçlü bir şekilde çıkacaklarına inandıklarını söyledi.
MHP Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ereğli ve Alaplı&[#]8217;dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Özdemir, partisinin Ereğli ve Zonguldak kongreleri ile yerel seçimler, Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan ve Türkiye&[#]8217;nin komşuları ile ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
MHP Ereğli İlçe kongresinin biraz sancılı geçtiğini belirten Özdemir, geriye bakıp eleştiri yapmanın doğru olmadığını belirterek, &[#]8220;Kongre süreci bizim için biraz sancılı oldu. Her şerde bir hayır vardır, derler. Bilindiği gibi, kongremiz birkaç sefer ertelendi, iptal edildi. Daha sonra eski ilçe başkanımızın adaylığı söz konusu oldu. Aslında eski ilçe başkanımızın adaylığı çok daha erken olabilmiş olsaydı, bizim için çok daha iyi bir fırsat olacaktı. Nasip böyleymiş, belki de geç olması daha iyi oldu. Arkadaşlarımız daha iyi bilinçlendiler, parti içi siyaseti daha iyi öğrendiler. İşin sonuna bakarak, bu açıdan ben çok daha hayırlı olduğu kanaatindeyim. Kongre bitmiştir, geriye bakıp eleştiri yapmayı çok doğru bulmuyorum. Başlangıç ile bu güne baktığımız zaman olayların bu kadar gecikmiş olması bence biraz daha hayırlı oldu.Milliyetçi Hareket Partisi olarak üzerimizdeki ölü toprağını silkeleyip atmak istiyoruz. Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı&[#]8217;nda çok genç, dinamik, hareketli, başarıya aç bir ekip kuruldu. Genç arkadaşlarımız çok istekliler, çok hırslılar. Bu ekip, Karadeniz Ereğli&[#]8217;de Milliyetçi Hareket Partisi&[#]8217;nin adını her köşeye yazdıracak kadar genç ve dinamik bir ekip. Bu ekip ile birlikte biz Karadeniz Ereğli&[#]8217;de üyelerimiz üzerinde teker teker görüşüp, çalışmaya başladık. İlk etapta üyelerimizi yeniden gözden geçireceğiz. Üye çalışmalarımızı bitirdikten sonra mahalle, belde ve diğer temsilcilerimizin atamasını yapacağız. Hemen akabinde, 1 aya kadar önümüzdeki yerel seçimler için hazırlıklara başlayacağız. Belediye seçimlerine çok iddialı girmek istiyoruz. Bazı bölgelerde Belediye Başkanlığını, bazı bölgelerde ise Belediye Meclis Üyeliklerini almak istiyoruz. Bunun için gerekli altyapıyı 1-2 ay içerisinde kuracak ve Karadeniz Ereğli&[#]8217;de Milliyetçi Hareket Partisi&[#]8217;ni kimsenin daha önce görmediği bir şekilde üst seviyeye getirecek ekibimiz var. Bunu da seçimlerde hep birlikte göreceğiz&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan&[#]8217;a yönelik eleştirilerde bulunan Özdemir, Candan&[#]8217;ın siyasetçiye yakışır bir tavır içerisinde olmadığını savundu. Candan&[#]8217;ın Ereğli&[#]8217;ye ayda yılda bir geldiğini ve sadece partili arkadaşlarıyla oturup sohbet ettiğini öne süren Özdemir, şunları söyledi: &[#]8220; AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan doğru söylemiş, kendisi üzerine düşen görevi yapıyor. Ama Milletvekili, üzerine düşen görevin ne olduğunu bilmiyor, sorun bu, milletvekili, üzerine düşen görevi ayda yılda bir Ereğli&[#]8217;ye gelip üç-beş partili ile sohbet etmek olarak görüyorsa görevini lâyıkıyla yapmıştır. Ereğli&[#]8217;nin Milletvekili, Ereğli için neler yapılabilir, hangi projeler üretilebilir, bu konulara yoğunlaşmalı. Sayın Milletvekili, &[#]8216;üzerime düşeni yapıyorum&[#]8217; derken neyi kastediyor? Merak ediyorum. Yaptığı bir icraat mı var? Zonguldak&[#]8217;taki lavuar alanı Ercan Candan&[#]8217;ın yapmış olduğu bir hizmet değil, burayı &[#]8216;ilk icraatım&[#]8217; şeklinde konuşmasının bir anlamı yok. Orası mahkemelikti, 4-5 yıldır devam eden bir süreç. Bu sorun bugün yada yarın bir şekilde çözülecekti. Dolayısıyla, &[#]8216;lavuar alanı sorununu ben çözdüm&[#]8217; ifadesi bence bir siyasetçiye yakışan bir tavır değil. Milletvekili, üzerine düşen görevi ne olarak görüyor? Ayda bir kere Ereğli&[#]8217;ye gelip kendi partili arkadaşlarıyla sohbet etmeyi kendisine görev olarak görüyorsa, evet doğrudur üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmıştır&[#]8221;
Partisinin Zonguldak genelindeki teşkilatlarında ciddi değişiklikler olduğunu vurgulayan Özdemir, diğer partilerden de MHP&[#]8217;ye katılımlar olduğunu belirterek, &[#]8220;Milliyetçi Hareket Partisi&[#]8217;nde belki de en büyük sıkıntı bizim arkadaşlarımızın konumlarını ve pozisyonlarını yeterince fark edememeleridir. Milliyetçi Hareket Partisi, muhalefetin yerini dolduracak bir parti değildir; iktidarın yerini doldurabilecek bir partidir. Partideki arkadaşlarımızın belki bu konuda ufukları dardır. Ama ben şunu görüyorum, hem Karadeniz Ereğli&[#]8217;de hem Zonguldak&[#]8217;ta teşkilatlarımızda ciddi değişiklikler oldu. Her şeyden önce bizim önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimden biz Zonguldak&[#]8217;ta çok güçlü çıkacağız, buna inanıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta diğer partilerden ve İl genelinde sevilen, sayılan insanlar partimize katılıyorlar. Ereğli&[#]8217;de CHP&[#]8217;yi güçlü bir muhalefet olarak gördüler ama bu muhalefetin ne kadarı Halil Posbıyık, ne kadarı İlçe Örgütü? Bunu ayırmak lazım&[#]8221; dedi.
Yerel seçimlere iddialı başkan adayları ve meclis üyeleri listeleri ile gireceklerini belirten kaydeden Özdemir,&[#]8221; Ereğli&[#]8217;de görüştüğümüz, bizimle birlikte hareket edebilecek işadamı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızla ortak hareket edeceğiz. Şu bir gerçek, biz bu dönem Belediye Başkanlığı seçimlerinde çok iddialı olacağız. İddialı bir başkan adayı ve iddialı bir liste ile seçime gireceğiz. Kazanmaya oynayacağız. Sadece belediye meclis üyesi çıkaralım diye yola çıkmayacağız. Ereğli&[#]8217;de yerli-yabancı ayrımı yapılıyor ama kimin ne kadar yerli kimin ne kadar yabancı olduğu farklı bir hadise. Ben şimdi Karadeniz Ereğli&[#]8217;deyim, aslen memleketim Çankırı, kusura bakmayın ama kimse benim kadar yerli olamaz. Çünkü benim bütün yatırımım burada, mesele bu, biz, Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;ye bir şeyler verme gayretinde olan ve İl genelinde sevilip sayılan insanlarla hareket edeceğiz. Zonguldak&[#]8217;ta siyasetçilere baktığımız zaman, &[#]8216;Ben Zonguldak&[#]8217;lıyım, Zonguldak&[#]8217;tan Milletvekili adayıyım&[#]8217; deniliyor. Zonguldak doğumlu olabilirler, peki Zonguldak&[#]8217;ta neleri var? Tarlaları mı var? Anaları mı var, babaları mı var? Neleri var? Ne verdiniz Zonguldak&[#]8217;a? Çakılı bir çiviniz yok. Bugün benim Çankırı&[#]8217;dan Belediye Başkan adayı veya Meclis Üyesi adayı olmam çok komik bir hadise, ramam ben Çankırı&[#]8217;lıyım ama benim Çankırı&[#]8217;da bir şeyim yok ki, yerli,yabancı derken bunlara da dikkat etmek lazım. Biz zaten parti olarak yerli-yabancı ayrımına bakmıyoruz. Ben bunun çokta önemli olduğuna inanmıyorum. Önemli olan o memlekette hizmeti olmuş mu, katkısı olmuş mu, emeği var mı? Bence bunlar daha önemli&[#]8221; diye konuştu.
Türkiye&[#]8217;de artan terör olaylarına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunun toplanması taleplerini de değerlendiren Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Meclis&[#]8217;in açılmasıyla alakalı, Genel Merkez ile paralel düşünce içerisindeyiz. İki-üç kişi olay çıkarır diye Meclis&[#]8217;i biz olağanüstü toplantıya çağırdığımız zaman o Meclis&[#]8217;i onlara mahkûm etmiş oluruz veyahut onlar yapmış oldukları propaganda da başarılı olurlar. Meclis&[#]8217;in bu aşamada toplanmaması bence hayırlı olmuştur.Bu olaylar tesadüf değildir. Biz nasıl Saddam katliamından kaçan peşmergeleri bir dönem içerisinde Güneydoğu&[#]8217;da sınırlarımıza aldık ve bunun akabinde Türkiye&[#]8217;de inanılmaz derecede terör olayları arttıysa; Sayın Tayyip Erdoğan döneminde Suriye&[#]8217;deki militanları maalesef sınırlarımız içerisine aldık ve bunun üzerine Türkiye&[#]8217;de terör olaylarında ciddi bir artış oldu. Bunu tesadüf gözüyle görmek ancak bir cahilin bakış açısıdır. Suriye hadisesinde tehlikeli bir oyun oynanıyor. Tabi ki, biz Suriye&[#]8217;de Hafız Esad&[#]8217;ın oğlu Beşar Esad&[#]8217;ın yapmış olduklarını onaylamıyoruz ama Türkiye de bu hadisede bu kadar çıbanbaşı olmamalıydı, bu kadar içişlerine müdahale etmemeliydi, sınırlı bir müdahale yapmamız lazımdı, fazla müdahil olduk. Komşularımızdan İran ve Suriye ile problem yaşamaya başladık. Üstümüze vazife olmayan şeyleri birilerinden aldığımız talimatla veyahut fikirlerle burada biraz ülkenin kullanıldığı kanaatindeyim&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
154 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
233 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
671 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
852 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
588 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1537 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
943 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
230 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI