Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

5 binden fazla makineye hayat verdi

gundemeregli.com- Ereğli İlçesinde 35 yıldır fotoğraf tamirciliği yapan Murat Demir isimli vatandaş bugüne kadar 5 bin civarında bozuk makineyi tamir ederek fotoğraf meraklılarının ölümsüz fotoğraflar çekilmesine vesile oluyor.

Ereğli ilçesi şehir merkezinde fotoğrafçılık ve aynı zamanda foto tamirciliği yapan Demir&[#]8217;in lise yıllarında başlayan fotoğraf merakı sayesinde kendini bu mesleğin içersinde lider isim yaptı.

Demir lise yıllarında bozulan makinesini tamir ettirecek kimseyi bulamayınca kolları sıvadı. Aldığı tornavidayla makinesini söken Demir, kendi makinesini tamir ettirmeyi başarınca, çevresinde bulunan arkadaşlarının makinelerini tamir ederek kendini iyice bu işini içinde buldu.

Asker dönüşü kendine foto tamirciliği dükkânını açan Demir, bugüne kadar yapılmaz denilen binlerce makineyi yeniden tamir ederek, vatandaşların sayısız anılarını ölümsüzleştirmesini sağladı.

Evli ve2 çocuk babası Demir, &[#]8220;Ben mesleğimi çok seviyorum. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Mesleğimizdeki en büyük sorun tüm fotoğraf makinelerinin yurt dışından gelmesi kendi sanayimizi oluşturamamamız. Benim tamir edemeyeceğim makine olmaz. Tamir masrafı makine maliyetini geçiyorsa, yani diğer bir deyimle astarı yüzünü geçerse yapmıyoruz. Onun dışında elimizden tüm mikanaların tamirini yapıyoruz. Ülkenin çeşitli il ve ilçelerinden makine yaptırmak için gelenler oluyor&[#]8221; dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
115 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
164 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI