Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ATEŞ ZONGULDAK´A DA DÜŞTÜ. 2 ŞEHİDİMİZ VAR

gundemeregli.com-Zonguldak´lı Macit Coşkun ile Emrah Kartal Afyonkarahisar´daki patlamada,hayatını kaybederek şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar´daki patlamada, 25 askeri personelin şehit olduğunu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığını bildirdi...

TSK´dan yapılan Açıklama:

05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar&[#]8217;da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır.

Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.

Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah&[#]8217;tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

KAZANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Ataköy&[#]8217;deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası&[#]8217;nda yaşanan patlamaya ilişkin bölgede açıklamalarda bulundu. Olayın herhangi bir terör sonucu olmadığını, kaza sonucu yaşandığını belirten Bakan Eroğlu, &[#]8220;Az önce alınan bilgiye göre 25 askerimiz şehit düştü. Çok üzüldük. 2&[#]8217;si astsubay, 2&[#]8217;si uzman, 21 erbaş. Maalesef yüreğimizi dağlayan bir durum. 8 de yaralı. Bu sayı 15&[#]8217;di, taburcu edildi. Yaralıların herhangi bir hayati tehlikesi yok. Çok büyük bir acı. Cumhuriyet savcılığı tespit yapıyor. Maalesef çok acı. Kara Kuvvetleri Komutanımız da buradaydı. Bir değerlendirme yaptık&[#]8221; dedi.

Patlama neticesinde bölgeye el bombaları dağıldığını belirten Eroğlu, &[#]8220;Bir gazetecimizin elinde el bombası ile dolaştığını gördük. Bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Ankara&[#]8217;dan uzman ekipler de geldi. Kontrollü patlamalardan vatandaşlarımız endişe etmesin. Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak. Bende geçmişte Erzincan&[#]8217;da asteğmendim. Yangın oluştu. Civara mühimmat saçıldığı için içeri giremedik. Saat 02.00 gibi kontrol altına alındı&[#]8221; diye konuştu.

Bir gazetecinin askeri törenin ne zaman yapılacağı sorusuna ise Eroğlu, &[#]8220;Olaya Cumhuriyet Savcılığı el koydu. İlk inceleme birkaç gün alabilir. Yakınlarının acısı büyük. Destek vermek için geldik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Gerekli desteği vermek için belediye, valilik ve sağlık birimleri burada. Başbakanımız, valimizle görüştü. Burada yapılacak bir şey yok. Başbakan ya da Genelkurmay Komutanının bölgeye gelmesini gerektirecek bir durum yok. Tamamen el attık. Cephanelik iglo tipi cephanelik. El bombalarının bulunduğu bir cephanelik. Kaza neticesinde patlama meydana geldi. Arkasından yangın meydana geldi. Söyleyecek başka bir şey yok. Patlama sonucu bölgedeki alanda can verildi. Tespit ediliyor. Toplam 25 şehidimiz var. Milletimizin başı sağolsun. Tamamen bir kaza neticesi bir el bombasının yere düşmesinden kaynaklanmış. Pakistan ve Hindistan&[#]8217;da da oldu. Bir kaza neticesinde olan bir durum. Patlama neticesinde el bombaları fırlayarak bazı alanlara geçti. Gerekli emniyet tedbirleri yapıldı&[#]8221; yanıtını verdi.

Çevredeki vatandaşların saçılan bombalardan dolayı duyarlı olması gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, &[#]8220;Çocukların, çevredeki vatandaşlar, gördükleri zaman dikkat edilmesi ve haber verilmesi lazım. Kontrollü şekilde bunlar patlatılacak. Hepimizin başı sağolsun. İlk belirlemeler kaza olduğu neticesinde. Kesinlikle terör neticesi değil. Bölge çok kontrollü bir alan. Kaza neticesinde oldu, iglo tipi askerlikte. Sabotaj değil&[#]8221; dedi.

Şehit yakınlarının saat 21.00&[#]8217;den sonra tasnif yapılmasını eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Eroğlu, &[#]8220;Her saatte tasnif yapılabilir. Herkes bir şey söyler. Bunlara itibar edilmemesi lazım. Acil kan denilmiş. İtibar edilmemesi lazım. Hastanede 15&[#]8217;di, 8 kişi kaldı. Şimdi hastaneye gidip yaralıları ziyaret edeceğim. Başbakanımız gece 21.30&[#]8217;da valimizi aradı. Gerekli talimatları verdi. Ben de Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nı arayarak, UNKE ekiplerini gönderdik. Orman bölge ekipleri ayrıca buraya sevk edildi. Şuanda kontrol altında. 25 şehidin acısı yüreğimizi dağladı. Başımız sağ olsun. Ailelerimize sahip çıkacağız&[#]8221; ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu açıklama yaparken ise arkadan şehit yakınlarının feryatları yükseldi.

Patlama sonrası yapılan yoklamada bulunmayan 25 askerin ismi şöyle:

Macit Coşkun (Zonguldak)

Emrah Kartal (Zonguldak)

Bedri Naim (Erzurum)

Murat Döğer (Kırıkkale)

Hüseyin Apaydın (Balıkesir)

Cüneyt Akkuş (Ordu),

Ayhan Kurtsu (Kastamonu)

Kadir Aydın (Aksaray)

Fatih Şalgam (Kastamonu)

Bayram Uluer (Çorum)

Burak Kaplan (Çorum)

Emrah Aral (Manisa)

Hayri Kaya (Gaziantep)

Emre Yıldırım (Nevşehir)

Emrah Sandalcı (Kırıkkale)

Mehmet Emre Özer (Gaziantep)

Hüseyin Gökhan Eriç (Isparta)

Tolga Taşdan (Tokat)

Ahmet Tosun (Adana)

Burak Umut Gedik (Erzuncan)

Onur Fikret Dülger (Trabzon)

Barış Öztürk (Eskişehir)

Mehmet Emin Çuğun (Iğdır)

Abdullah Tokgöz (Yozgat)

Faruk Ergeç (Ankara)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
158 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
242 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
685 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
857 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
594 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1543 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
952 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
904 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
234 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI