Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MAHKEME KARARINI BEKLİYORLAR&8230;

gundemeregli.com- Kısa süreli tartışmaların yaşandığı Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinde sorun; 7 ortaklı bir hatta 3 ortaklı bir minibüsün girmek istemesinden kaynaklandı.

Sorun ancak mahkemede olan sürecin karara bağlanması ile neticelenecek. Bu şekilde ilçede 111 olan hat sayısı 115&[#]8217;e yükselecek.

-Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz,  Ereğli&[#]8217;de toplu taşıma konusunda sıkıntı yaşanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, İlçedeki 111 olan özel halk otobüsü hat sayısının 115&[#]8217;e çıkacağını söyledi.  

Akyüz, Kocaali&[#]8217;de daha önce minibüs olarak taşımacılık yapan bir hattın, dün durağa girerek sefere başlamak istemesi sebebiyle yaşanan kargaşayı da Gazetemiz Gündem&[#]8217;e değerlendirdi.

Olayda devam eden bir mahkeme sürecinin olduğunu ve kendilerinin bu mahkeme kararını beklediğini anlatan Akyüz şunları söyledi:

&[#]8220;2009 yılında toplu taşıma ile ilgili projeler doğrultusunda köy statüsünden mahale statüsüne kavuşan Ören, Ömerli, Balı ve Hamzafaklı gibi mahallelerin toplu taşımacılık dahil olması kararlaştırıldı. Şuanda 111 araç ile Ereğli merkez Gülüç&[#]8217;ün taşımacılıklarını yapıyoruz.  Bu sayının planlamada 115&[#]8217;e çıkmasını hedefliyor. 2 araç Balı mahallesinden,  bir araç Kocaali mahallesinden,  bir araç Hamzafaklı&[#]8217;dan,  burada bulunan tüm minibüs şoförleri belirlenen bu taşımacılık sayısına göre birbirleri ile ortak olmak durumundalar.

Dün Kocaali mahallesinden bir minibüs seferlere başlamak istedi. Normalde yedi ortak olması gereken o hattın biz devam eden mahkeme kararı sebebiyle girişine müsaade edemeyiz. Yarın Diğer hak sahibi 4 arkadaş daha hatta girmek isteyecek ve sıkıntılar yaşanacak. Ereğli&[#]8217;de mahalle sayısı bundan sonra artmazsa toplam 115 adet hat mevcut, bu hat sayısını korumalıyız.

Biz mahkeme kararı ile olayın akıbetini bekliyoruz.  Burada ulaşım hizmetleri bu hatta onay vermiş bununla ilgili sıkıntılar var. Biz mahkeme kararı olmadan Kcaali mahallesinden7 esnafa bir hatta ortak olmadan buradan taşımacılığa başlamasına müsaade edemeyiz. Sıkıntı oradan kaynaklanıyor.

BURS VERMEYEÇALIŞIYORUZ

Biz Çilek Özel Halk Otobüsleri olarak yönetim kurulu maaşlarımızdan öğrencilerin bursu için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şuanda 2 öğrencimizi okutuyoruz. O öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını görüyoruz. Biz bir nevi sosyal sorumluluk ile yardımlaşma duygularımızı da artırmaya çalışıyoruz. Bu sayıyı daha da artıracağız.

 

 

Yorumlar

Ali Suat ESER 12 Yıl Önce

kutluyorum, özellikle öğrenci okutma duyarlılığınızın örnek olmasını diliyorum.

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
920 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI