Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ISLAH ÇALIŞMALARI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesi Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçedeki derelerin ıslah çalışmalarının yatırım programına alındığını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçedeki en önemli sorunlardan olan derelerin ıslah edilmesi çalışmalarının yatırım programına alındığını ve 2013 yılında çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Dere ıslahı çalışmalarının Eylül ayı içinde ihalesinin yapılacağını belirten Malğaç, &[#]8221;Alaplı&[#]8217;ya geldiğimizden beri gördüğümüz önemli sorunlardan biri olan Mollabey yerleşim yeri içinden geçen Karabulak Deresi´nin kirliliğiydi. Bu dere çevre köylerden gelen atıklarla ve yerleşim yerinden atılan atıklarla çok kirli ve durağan hale dönüşmüş, etrafa hastalık yağar hale gelmiş durumdaydı. Biz göreve geldiğimiz günden bu yada değişik toplantılarda başta Zonguldak valimize, il müdürlerimize ve kamu kuruluşlarına ilettik. Bu sene içinde Karabulak deresi ve Mollabey Yerleşim yerinden Alaplı&[#]8217;ya kadar olan dört Kilometrelik derenin ihlahı konusunda programa alındı. DSİ Bölge Müdürlüğünden yetkililerimiz geldi. Sorunları yerinde incelediler. Karabulak Deresi ile birlikte Alaplı&[#]8217;ya kadar olan 4 Km. derenin ıslah çalışmasını ihalesi büyük bir aksilik olmadığı sürece Eylül 2012 içinde yapılacak. İnşallah Kasım veya Aralık ayları içersinde ıslah çalışmaları başlar diye düşünüyoruz. 2013 yılı içinde ıslah çalışmaları tamamlandığında önemli bir sorunu çözmüş olacağız. Islah çalışmalarının tamamlanmasıyla sonucunda Alaplı&[#]8217;dan ile Mollabey yerleşim yerine kadar olan dere kenarlarını da halkımızın sosyal olarak günlük vakit geçirebileceği bir mekan olarak hazırlayacağız. Derenin belli bölümleri belediye sınırları içinde olduğundan belediyemizin de üzerine düşen görevleri olacaktır. Daha sonraki çalışmalarımızda Alaplı deresinin denizle birleştiği noktaya kadar olan yerin dere temizleme çalışmaları olacaktır. Derenin ıslah çalışmalarının tamamlanması sonucunda, Alaplı ile Mollabey yerleşim yeri arasında alternatif yeni bir yol çalışmalarına başlayacağız. Bilindiği üzere mevcut kara yolu kullanışsız, dar ve çok virajlı, bu yüzden derenin ıslah duvar çalışmaları tamamlandığında sürekli gündemde olana alternatif ikinci bir yol yapılması çalışmalarına başlayacağız&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
98 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
142 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
594 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
805 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
869 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
554 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI