Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

100 YIL SONRASININ PLANI HAZIRLANACAK

gundemeregli.com- Türkiye Belediyeler Birliği´nin Eylül ayı olağan meclis toplantısına Zonguldak Belediyeler Birliği&[#]8217;ni temsilen katılan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, düzenlenen bu toplantıyı değerlendirdi.
Türkiye&[#]8217;de Belediye hizmetlerinin değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu, bu nedenle bölgemizin de buna hazır olması için çalışmalar yapılacağını ifade eden Başkan Gülşen, &[#]8220;Toplantıda İstanbul&[#]8217;un 100 yıl ileriye dönük projelerini gördük. Biz de Filyos Vadisi&[#]8217;nin alt yapısıyla beraber ileriye dönük bir planlamasını yapmayı düşünüyoruz&[#]8221; dedi. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
&[#]8220;Türkiye Belediyeler Birliğinin Eylül ayı olağan meclis toplantısına katıldık. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş&[#]8217;ın divan başkanlığını yaptığı toplantıyı gerçekleştirdik. Bu toplantıda muhtemelen Ekim ayında büyük şehir kurulması gereken iller konuşuldu. Bir de Zonguldak gibi orta ölçekli illerin belediyeler yasasıyla ilgili kanun ve tararı henüz yok. Ancak Belediyeler Birliği değişim ve dönüşüm içerisinde. Yaklaşım 150 dönümlük bir arazi alıp yaklaşın 150 trilyon dolayında da bir yatırım yapıp hem belediye çalışanlarına, hem belediye başkanlarına yılda 15 günlük eğitim çalışmalarına imkan verecek bir tesis oluşturulması düşünülüyor. Belediyecilik anlamında yeni uygulamalar ve değişim süreci başlayacak.Bizim gibi belediyelerle ilgili de yeni çalışmalar gündeme gelecek. Yerel belediyecilik anlayışı Türkiye&[#]8217;nin gelişmesi anlamında çok önemli. Biz Zonguldak Belediyeler Birliği&[#]8217;nin temsilcisi olarak Gülüç Belediye Başkanıyla bu toplantıya katıldık. Toplantıda İstanbul&[#]8217;un 100 yıl ileriye dönük projelerini gördük. Biz de bölgemizin, Filyos Vadisi&[#]8217;nin alt yapısıyla beraber ileriye dönük bir planlamasını yapmayı düşünüyoruz. Çünkü 100 yıllık planlar bir yerleşim yerinin çağdaş görüntüsü için önemlidir. Bu konuda İstanbul Belediyesi ile irtibat içinde olacağız.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
98 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
142 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
594 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
805 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
869 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
554 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI