Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BLOKLARIN YIKIM İŞLEMİNE BAŞLANDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesinde ilçenin tek alışveriş merkezi olan Rampalı Çarşını dış cephesinde çatlayan duvarların yıkılması çalışmalarına başlandı.
Alaplı&[#]8217;da ilçenin tek alışveriş merkezi olan Rampalı Çarşının dış cephesinde tehlike oluşturan çatlak beton duvarların yıkılması çalışmalarına başlandı.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün de araç desteğinde bulunduğu çalışmalarda beton bloklardan bir tanesi kontrollü bir şekilde yıkıldı.
Akşam saatlerinde başlayan çalışmalar öncesinde Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerince güvenlik önlemi alınarak çarşının bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı.
Yıkım çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yıkımın geniş önlemler alınarak kontrollü bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.
Çatlayan 4 bloğunda kademeli ve kontrollü bir şekilde yıkılacağını belirten Taşkın, &[#]8221;Alaplı&[#]8217;nın tek alışveriş merkezi olan Rampalı Çarşı da uzun yıllardır süren bir problem vardı. Binanın gördüğünüz gibi duvarlarında derin çatlaklar meydana gelmişti. Artık sıva çatlağı değil, duvarlar çatlamış ve kesilmiş durumda, bu da bizim vatandaşlarımız ve çarşıdaki çalışanlar için büyük tehlike arz etmekteydi. Bizde bunun önüne geçmek için belediye personeli olarak belediye başkanımızın bizi yönlendirmesiyle burada bir inceleme yaparak buranın yıkılması gerektiğine karar verdik. Bununla ilgili çarşı yönetimine bildiride bulunduk.
Onlarda bir usta bularak bizden de itfaiye merdiveni taleplerini yerine getirerek onlara tahsis ettik, şu anda gece yarısı olmasına rağmen çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız birkaç gün devam edecek, çünkü blokların aynı anda düşmesi hem dükkanlar hem de yol için tehlike arz ediyor. Orada çeşitli patlaklar ve dükkanların camları kırılabilir. Onun için bina da dikkatli bir çalışma oluyor. Buda birkaç gün sürecektir, çalışmalar bitene kadar biz merdiven aracımızı ve personelimizi burada bulunduracağız. Zabıta ekiplerimizde buradaki güvenlik önlemleri alıyor. Yolu her iki taraftan çalışma varken kapatıyoruz. Çalışmalar boyunca kaldırımı kapalı tutacağız zira bloklardan parçalar düşebilir birkaç güne kadar çalışma biter ve uzun yıllardan beri giderilemeyen tehlikeyi biz ortadan kaldırmış olacağız ve vatandaşlarımızda kaldırımlar rahat bir şekilde kullanabilecekler, çalışmayı akşam ve gece saatlerinde yapıyoruz. Çünkü gündüz trafik yoğunluğu oluyor. Cadde zaten tek yön, park eden araçlar, vatandaşlar, öğrenciler olduğundan dolayı gündüz çalışmamız tehlikeli olacağından akşam ve gece saatlerinde çalışma yapacağız. Binadaki 4 beton bloğu kırarak buradaki tehlikeyi tamamen ortadan kaldıracağız&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
127 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI