Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TEMA VE ÇAÇEV TEPKİ GÖSTERDİ

gundemeregli.com- TEMA Zonguldak İl Temsilciliği ve Çatalağzı Çevre Koruma Derneği (ÇAÇEV), 3. Termik Santrallin Çatalağzı&[#]8217;nda kurulmaması için Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü&[#]8217;ne şikayet dilekçesi verdi.
TEMA Vakfı&[#]8217;nda açıklama yapan TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Çatalağzı&[#]8217;nda kurulması düşünülen 3. Termik Santrallin kurulmasına karşı olduklarını ve bunun için Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü&[#]8217;ne şikayet dilekçesi vereceklerini belirtti. Aydan, &[#]8220;Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından ilimiz merkez ilçesi, Muslu beldesi sınırları içerisinde kurulması planlanan &[#]8216;Zonguldak Eren Elektrik Santrali (ZETES) 3. projesi&[#]8217; ile ilgili olarak 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete&[#]8217;de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED yönetmeliğinin 8. maddesi doğrultusunda ÇED süreci başlamıştır. Yine ÇED yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporu halkın görüşüne açılmıştır. Bu bağlamda TEMA Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği olarak, ZETES 3. projesi ve ÇED raporu ile ilgili bazı itirazlarımız mevcuttur. Zonguldak ve özellikle Çatalağzı halkı yıllardır termik santrallerden kaynaklanan kirlilik nedeniyle sorunlar yaşamaktadır. Hem çevre hem de yöre insanının sağlığı tehdit altındadır. Muslu&[#]8217;da yapılan ZETES 3. ÇED Haklı Bilgilendirme Toplantısına yoğun katılım gösteren belde halkı, mevcut aktif termik santraller ve yeni yapılması planlanan santral ünitesi ZETES 3 ile ilgili olumsuz görüşlerini, tepkilerini, yaşadıkları mağduriyeti ve taleplerini açıkça dile getirmişlerdir. Ayrıca, yapılan anket sonuçlarında yöre halkı yüzde 75 gibi bir oranının yeni ünitenin yapılanmasına karşı oldukları görülmektedir. Halka rağmen bir yatırım planlanmamalıdır. Muslu, Çatalağzı ve Zonguldak halkının sağlıklı yaşam isteklerine saygı duyulmalıdır. Söz konusu projeye bütünüyle karşı olduğumuzu bildiririz. İtiraz dilekçemizi Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü&[#]8217;ne vereceğiz&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan ÇAÇEV Yönetim Kurulu üyesi Remzi Demirci ise &[#]8220;Eren Enerji mevcut olan ve halen işletmekte olduğu 2x600 ve 135 mw&[#]8217;lik santrallerde yaptığı uygulamalar özellikle çevre ve insan sağlığı açısından düzgün bir çalışma göstermemiştir. ZETES 1 ve ZETES 2 ÇED raporunda belirtilen şartlarda çalışmamışlardır. ZETES 3 ÇED dosyası ekinde bulunan ek 8 sosyal araştırma ve anket sonuçlarından da anlaşılacağı gibi proje alanından etkilenecek olanların yüzde 73 projeyi desteklemedikleri görülmektedir. Ayrıca üniversite mezunlarının yüzde 85.7 yüksek lisans ve doktora mezunlarının tamamı projenin yapımına karşıdırlar. Termik santralin atık ısısından bölgesel ısınmada kullanımın yörenin coğrafi yapısının uygun olmadığı gerekçesi ile mümkün olmayacağı belirtilmektedir. ZETES 3 projesinde bölgesel ısınma sistemin olmadığı görülmekte. Tüm bu nedenlerden dolayı zaten var olan sorunlarımızın iki katına çıkması ve sürdürülebilir sağlıklı bir çevrenin mümkün olmayacağı nedenleri ile yöremizde yapımı planlanan bir termik santralle olumlu bakmamız mümkün değildir. Bu nedenlerden dolayı ZETES 3 projesinin yöremizde uygulanmasına karşıyız&[#]8221; diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
630 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI