Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK

gundemeregli.com- Kdz Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Hakkari&[#]8217;nin Çukurca İlçesinde Şehit düşen Ereğlili Jandarma Er Metin Çevik (21) ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacağını bildirdi.

Erkan Müftülük hizmet binasında düzenlediği bilgilendirme toplantısında, 29 Eylül Cumartesi günü öğle namazını müteakip aziz şehit Metin Çevik ve diğer şehitler için Fındıklı Köyü Camiinde Mevlid-i Şerif programı düzleyeceklerini kaydetti.

ŞEHİTLİK ÜNVANINA LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

Programa Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çayile çok sayıda davetlinin katılacağına işaret eden Erkan şu görüşlere yer verdi:

Şehitlerimiz sahip olduğumuz değerlerin en kıymetlilerindendir. Şehitlerimize ve onların bizlere olan emanetlerine sahip çıkmak milli ve manevi görevimizdir. İslam Dinine göre bütün ameller niyetlere göredir. Allah için yapılan hiçbir amel karşılıksız kalmayacaktır. En değerli varlığı olan canını Allah yolunda feda eden kimselere Allah, şehitlik unvanını layık görmüştür.

Şehitlik malıyla, canıyla Allah yolunda, O&[#]8217; nun dinini yüceltmek, sahibi olduğu yurdunu, vatanını, ırz ve namusunu korumak amacıyla savaşan kimselere; niyet ve gayretlerini kanlarıyla mühürlemiş olmaları sebebiyle Allah&[#]8217; ın verdiği bir unvandır. Kur&[#]8217;an&[#]8217;ı Kerimde Bakara Suresi 154. ayetinde &[#]8220;Allah yolunda öldürülenlere &[#]8220;ölüler&[#]8221; demeyin. Aslında onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz&[#]8221; buyurulmaktadır.

&[#]8220;BÜTÜN İNSANLIĞA ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞTİR&[#]8221;

Peygamberimiz (AS) hadislerinde şehitleri övmüş ve Şehit olmayı teşvik etmiştir. Bir savaş sırasında savaşmak üzere peygamberimize gelen bir kimse: &[#]8220;Savaşayım mı? Yoksa iman mı edeyim?&[#]8221; diye sorduğunda, Peygamberimiz &[#]8220;Önce iman et, sonra savaş&[#]8221; demiştir. Bunun üzerine o kişi şehadet getirerek iman ettiğini ifade etmiş ve katıldığı o savaşta şehit olmuştur. Bu kimse için Peygamberimiz (as) &[#]8220;Az amel işledi, çok mükâfat kazandı.&[#]8221; buyurmak suretiyle şehit olmanın insan için ne kadar değerli olduğunu, insana büyük bir mertebe kazandırdığını işaret etmişlerdir.

Yüce dinimizin belirgin bir şekilde öne çıkardığı şehitlik anlayışı, millet hayatımızda din ve devletin, vatan-bayrak ve kutsal değerlerin korunması hususunda bütün insanlığa örnek teşkil etmiştir. Bugün sahip olduğumuz bu cennet vatanı, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli miras kabul ediyor,Ay yıldızlı bayrağımızın rengini bu uğurda can veren şehitlerimizin kanından aldığına inanıyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve vatandaşlarımızı programa davet ediyoruz.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
177 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
626 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
827 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
566 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI