Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ENGELSİZ CAMİİ, ENGELSİZ İBADET

gundemeregli.com- Kdz Ereğli Müftülüğü tarafından 01-07 Ekim Camiiler ve Din görevlileri Haftası ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr.Yüksel Salman&[#]8217;ın konuşmacı olarak katılacağı program ile ilgili bilgi veren Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı açıklamada; Haftanın dolu dolu geçirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

&[#]8221;Diyanet İşleri Başkanlığımız, insanlarımızın cami ve mescitlere olan ilgisini artırmak, gelecek nesillerimizin zihinlerine mabet fikrini yerleştirmek için, 1986 yılından beri her yıl Ekim Ayı&[#]8217;nın ilk haftasını &[#]8220;Camiler ve Din Görevlileri Haftası&[#]8221; olarak kutlamayı bir gelenek haline getirmiştir. Ülkemiz ve aziz milletimiz için yapılan bu anlamlı faaliyet, vatandaşlarımızın bir taraftan mabet anlayışlarını sorgulamalarına, diğer taraftan da camileri amacına uygun olarak imar etme ve kullanma bilincini kazanmalarına yardımcı olacaktır. Hafta boyunca yurt içi ve yurtdışında din görevlilerimiz, camilerimizin dini ve sosyal içerikli fonksiyonlarını milletimize anlatacak ve toplumumuz, mabetlerimizin dini ve toplumsal yönünü daha iyi anlama fırsatını bulacaklardır.

 

&[#]8220;ENGELSİZ CAMİ, ENGELSİZ İBADET&[#]8221;

Camiler ve Din Görevlileri Haftası&[#]8217;nın bu seneki teması &[#]8220;cami ve engelliler&[#]8221; olarak belirlenmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı seksen beş bini bulan camilerimizin, engellilerimizin rahatça ulaşacağı ve ibadetini yapabileceği camiler olmasını amaçlamakta ve konuya hafta boyunca yoğun bir şekilde yer vererek, engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinçlenmenin oluşmasını hedeflemektedir.

 

Hafta boyunca tüm Türkiye&[#]8217;de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülükler &[#]8220;Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet&[#]8221; sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekecek ve engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmaması için çalışmalar yapacaktır.

 

Hafta içerisinde Müftülüğümüz tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman&[#]8217;ın konuşmacı olarak katılacağı &[#]8220;Toplumsal Hayata katkıları açısından Camiler&[#]8221; konulu konferans 05 Ekim 2012 Cuma günü saat 19:30&[#]8217;da Büyük Anadolu Otelde yapılacaktır.

Camiler Haftası münasebetiyle, gerek camiler ve gerekse de cami görevlilerinin misyonu üzerinde daha sağlıklı düşünme fırsatı elde edeceğimizi umuyor, hafta etkinliklerinin amacına ulaşmasını Cenab-ı Allah&[#]8217;tan niyaz ediyorum&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI