Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ONLAR KANSERE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORLAR

gundemeregli.com- Kansere dikkat çekmek amacıyla İstanbul´dan Artvin´e gitmek üzere yola çıkan bisikletçiler, Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesine gelerek Bisikletliler ve Bisiklet Sevenler Derneğinin konuğu oldu.
İstanbul Bayrampaşa&[#]8217;da başlayan merhum sanatçı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen ve &[#]8220;kansere dikkat&[#]8221; sloganı ile başlayan 24 etaplı bisiklet turu devam ediyor. Bisikletleri ile Kdz.Ereğli&[#]8217;ye gelen grup Kdz.Ereğli&[#]8217;de Bisikletliler ve Bisiklet Sevenler Derneği tarafından karşılandı.
Sahil güzergahında bisikletleri ile tur atan grupta yeralan Cengiz Yargıç, &[#]8221;Bisikleti sosyal bir araç olarak kullanmaktan yanayız. Ulaşım aracı olarak kullanıyoruz. Kanser vakalarına dikkat çekmek, Çernobil olayından sonra Karadeniz´de artış gösteren kanser vakalarının araştırılması ve çözüm politikalarının üretilmesi, halkımızın kansere karşı bilinçlendirilmesi, doğal hayatın ve bisikletin teşvik edilmesinin yanı sıra, asıl önemli olan şeyin kansere yakalanmadan önce tedbirlerin alınması, ´kanserden değil, geç kalmaktan korkun´ diyerek kanserin yenilebilecek bir hastalık olduğunu hatırlatmak için İstanbul´dan Artvin´e kadar Karadeniz sahil şeridi boyunca bin 600 kilometre mesafe kat edilecektir. Bu yıl merhum sanatçımız Kazım Koyuncu anısına düzenlediğimiz Karadeniz bisiklet turunun asıl amacı, 24 etaptan oluşan etkinlik boyunca her etapta kanseri ve kanserden kurtulma ve tedavi yöntemlerine, erken teşhisin kanserle mücadelede ne kadar etkili olduğuna basın açıklamaları ile vurgu yapmaktır. Yol boyunca hastanelerin onkoloji bölümlerindeki kanser hastalarını ziyaret edeceğiz. Okullarda etkinlikler düzenlenerek el ilanları dağıtılarak öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın duyarlılığını arttıracağız. Grubumuzun 24 gün sürecek olan turu İstanbul, İzmit, Karasu, Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop, Alacam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Sürmene, Rize, Pazar, Hopa ve Artvin etaplarından oluşuyor&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
142 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
215 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
657 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
844 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
900 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
578 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1529 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
937 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
893 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
226 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI