Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK BİNALAR YIKILDI

gundemeregli.com- Türkiye&[#]8217;de bugün başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Zonguldak´ta kuran kursu ve öğrenci yurdu olarak kullanılan ve 2003&[#]8217;te kapatılan 2 eski binanın yıkımına başlandı.
Zonguldak Merkeze bağlı Bağlık Mahallesi´nde kuran kursu ve öğrenci yurdu olarak kullanılan ve 2003&[#]8217;te kapatılan 2 eski binanın yıkımına başlandı.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bina yıkım töreninde konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta deprem riski altında olan ya da riskli bina tabir ettiğimiz yapıların yıkımına başladık. Bugün burada yıkılacak bina bizim için temsilidir. İnşallah bundan sonra Zonguldak´ta kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veririz. Başbakanımız Tayyip Erdoğan tarafından kentsel dönüşümün startıda az önce verildi. Zonguldak´ta kentsel dönüşümün başlangıcındayız. Şu anda yıkımına başlanan binanın yerine 24 derslikli okul inşa edeceğiz´´ dedi.
Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk ise, Bugün büyük bir seferberliğin başlangıcındayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kuruluş amaçlarının en önde geleni olan,Şehirlerimizin yeniden yapılandırılması, insanlarımızın 21. Yüzyıla yaraşır biçimde yaşayabilmelerinin önü açılıyor. Topraklarının çok büyük kısmının deprem kuşağında bulunduğu ülkemizde artık insanlarımız binalar yıkıldığı için ölmemeli. Bugün öncelikle kamu yapılarından başlanılmak üzere tüm ülkemizde sağlıksız yapıların yıkımına başlanacaktır. Bakanlığımızca ülke çapında gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi startı kapsamında İlimiz Merkez Bağlık Mahallesi 640 ada 35 parsel üzerinde bulunan kamu binasının yıkımı gerçekleştirilecektir. Bugün burada bu yapıları yıkmıyoruz. Daha sağlıklı yapılar için bir başlangıçtayız. Bu yapının yerine 24 Derslikli yeni ve güvenli bir okul yapılacaktır. Konu Ülkemiz açısından yeni olduğu için bazı zorluklarla karşılaşılacağı kaçınılmaz gözükmektedir. Ancak, her şeye rağmen sağlıklı, güvenilir, huzurlu ve planlı şehirler oluşturabilmek için &[#]8220;Kervan yolda dizilir&[#]8221; misali eksikliklerimizi tamamlayıp dönüşüme devam etmeliyiz. Ülke genelinde 35 ilde başlayan Kentsel Dönüşüm Hareketine İlimizin dahil olmasında İl Müdürlüğümüze destek veren Valimiz Erol Ayyıldız, Vekillerimiz Sayın Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar ve AK Parti İl Başkanı Sayın Hamdi Uçar´a bizleri yalnız bırakmayan daire müdürlerimize ,basın mensubu arkadaşlarıma katkıda bulunan herkese, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olması dileklerimle diye konuştu.
Daha sonra Vali Erol Ayyıldız´ın işaretiyle iş makineleri binaların yıkımına başladı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak binaların sayısının netlik kazanmadığı ve bu konudaki çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
129 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1492 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
902 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI