Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

OKUL MÜDÜRÜ HAKİM KARŞISINDA

gundemeregli.com- Zonguldak´ta, 2004-2005 eğitim öğretim yılında bir okul müdürü, okul aile birliği paralarını usulsüz harcadığı gerekçesiyle Asliye Ceza Mahkemesi&[#]8217;nden beraat ettikten sonra Yargıtay´ın kararı bozması üzerine Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nde tekrar hâkim karşısına çıktı.
2004-2005 eğitim öğretim yılında Zonguldak Yayla İlköğretim Okulu Müdürü olan M.D, okul aile birliği tarafından yapılan harcamaların kaydedildiği defterde karalamalar görünce defteri yenileyip eski defteri muhafaza altına aldırdı. Okul Müdür Yardımcısının İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne şikâyette bulunmasının ardından okulda müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucu usulsüz ve düzensiz harcamalar haricinde okulda görev yapan temizlik görevlisine erken ve fazladan para ödemesi yapıldığı tespit edildi. Haklarında Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunulan Okul Müdürü M.D. ve Okul Aile Birliği üyesi H.A hakkında ´nitelikli dolandırıcılık´ suçundan dava açılmıştı.
Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi´nde tutuksuz yargılanan M.D. ve H.A. hakkında beraat kararı verilince, Yargıtay 4´üncü Ceza Dairesi davanın Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülmesi gerektiğine hükmederek kararı bozdu. Halen başka bir okulda müdürlük görevini sürdüren M.D, &[#]8216;Resmi belgede sahtecilik&[#]8217;, &[#]8216;Nitelikli dolandırıcılık&[#]8217; ve ´Görevi kötüye kullanma´ suçlarından Zonguldak 1´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde tekrar hakim karşısına çıktı.
Suçlamaları kabul etmeyen M.D, böyle bir şey yapmadığını belirterek şöyle konuştu: Defterde karalama ve düzeltmeler görünce uyarıda bulundum. Yeni bir defter tutulması gerektiğini söyledim. Defter yenilenince eski defteri muhafaza altına aldık. Ben okulun ihtiyaçlarını karşılamak için velilerden neredeyse para dileniyordum. Niye böyle bir şey yapayım. Temizlik işçisi, &[#]8216;Çocuğum zor durumda paraya ihtiyacım var&[#]8217; diyerek para istedi. Bizde ne de olsa çalışıyor diyerek maaşını erken verdik. Ama parayı aldıktan sonra ortadan kayboldu. Aramalarımıza rağmen bulamadık. Müfettişler ben izine çıkınca gelmiş ve eski defteri incelemişler. Ben suçlu değilim.&[#]8221;
2004-2005 eğitim öğretim yılında Okul Aile Birliği Başkanı olan Pakize D´nin tanık olarak dinlenmesinin ardından duruşma, diğer tutuksuz sanık H.A´nın ve duruşmaya gelmeyen tanıkların dinlenmesi için 29 Kasım 2012 tarihine ertelendi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
133 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
205 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
645 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
841 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
896 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
574 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI