Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Gurbetçiler Ereğli´ye hayran kaldı

gundemeregli.com- Almanya&[#]8217;da doğup büyüyen 12 Türk kız öğrenci ile defa geldikleri Kdz. Ereğli ilçesine hayran kaldı.

Kız öğrenciler toplu halde geldikleri Türkiye&[#]8217;de, Zonguldak, Ereğli ve Karabük&[#]8217;ü gezerek tarihi ve turistlik yerleri görme fırsatı yakaladı.

Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye&[#]8217;ye gelen kız öğrenciler Erdemir başta olmak üzere Ereğli Belediyesi ve bir çok kurumda ziyaretlerde bulunarak, bölgeyi inceleme fırsatı yakaladı.

Ziyaretler kapsamında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ıda ziyaret eden gurbetçi öğrenciler Ereğli&[#]8217;yi çok beğendiler.

Posbıyık&[#]8217;ın başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Almanya Zonguldaklılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a çalışmalarında başarılar dileyerek şunları söyledi:

&[#]8220;Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak değişik projeler yapıyoruz. Bu sefer gençlere yönelik bir proje yapalım dedik bizlerde okullarında başarılı olan 12 öğrencimiz ile sizleri ziyaret etmek istedik, öğrencilerimiz bazıları Türkiye&[#]8217;ye hiç gelmedi, Bazılarının ise uzun bir aradan sonra ilk kez geldi. Sizlere tanıştırmak istedik.&[#]8221;

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Posbıyık ise, &[#]8216;sorulara cevap vererek halkla iç içe olmak çok önemli. Onların sorunlarına çözüm getirmek bizlere büyük bir mutluluk veriyor. Bizim enerjimiz sevgi barış ve dostluktan geçiyor. Sizleri burada ağırlamaktan ötürü son derece mutluyuz&[#]8217;
Konuşmaların ardından Yukarıbaş, 1 Aralık 2012 tarihinde Almanya´da gerçekleştirilmeyi hedefledikleri geleneksel dayanışma gecesine Posbıyık´ı da davet ederek, davetiye verdi Posbıyık, Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması durumunda 1 Aralık 2012 tarihinde yapılacak etkinliğe katılacağını belirterek, misafirlere çeşitli hediyeler verdi.

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Başkan Vekili İrfan Yazıoğlu tarafından işyerinde ağırlanan öğrencilere burada saat hediye edildi.

Öğrenciler gün boyunca Ereğli&[#]8217;de Cehennemağzı başta olmak üzere, Uzunmehmet anıtı, çınaraltı gibi ilçenin tarihi yerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
171 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI