Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

REVİZYONU BALTALAMAK İSTEYENLER VAR

gundemeregli.com- Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İmar Revizyonu&[#]8217;nu dava etmelerinden dolayı AK Parti&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Adem Çakır ve Esra Alpago&[#]8217;yu sert bir dile eleştirdi.

Posbıyık makamında düzenlediği basın toplantısında ilçede faaliyet gösteren emlakçılar ile inşaat yapan bazı işadamları da hazır bulundu.

Konuşmasında Belediye Meclis&[#]8217;inden de geçerek İmar Revizyonu&[#]8217;nuna, dava açılarak &[#]8216; sürecin baltalanmaya çalışıldığını kaydeden Posbıyık, süreci desteklemeyenlerin &[#]8220;Akıl Tutulması&[#]8221; yaşadığını kaydetti.
   Revizyonla ilgili dava açan AK Parti&[#]8217;li Belediye Meclis üyeleri Yusuf Kalay,  Adem Çakır, Esra Alpago&[#]8217;ya yönelik sarf eden Posbıyık, şöyle dedi:
   &[#]8220;Biz belediye olarak dört, beş yıldır bu projenin gerçekleşmesi için tüm belediye çalışanları, belediye meclis üyeleri büyük bir gayret içerisinde çabalamaktadır. Üç belediye meclis üyesinin söylendiği gibi, sadece komisyon raporundaki imza eksiğine karşı dava açmadıklarını, bunu yanında revizyon planın esasına etki edecek şekilde doğrudan tüm planın iptaline karşı dava açtıklarını biliyoruz. Dava gerekçelerinden bir tanesi Kepez Mahallesi&[#]8217;nin meskun alanından geçen ve tüm mahalleyi mağdur eden çevre yolu güzergahının vatandaş lehine mağduriyeti giderecek şekilde gayri meskun sahaya kaydırılmasına yöneliktir. Bu çevre yolu proje aşamasında yeterli etüt yapılmadan mahallenin tam ortasından geçmekte ve gerek evleri gerekse parselleri kullanılamaz hale getirmektedir. Belediyemiz bu çevre yolunu daha uygun bir şekilde dışarıya almış ve vatandaşı rahatlatmıştır. Bunun yanında güzergahın değişen kısmın karayolları genel müdürlüğü görüşünün alınmasından sonra kesinleşeceğine dair hüküm koyulmuştur. Burada Kepez Mahallesi&[#]8217;nin ortasından geçecek ve vatandaşları rahatsız edecek proje aşamasındaki çevre yolunun güzergahı yine karayollarının görüşü alınarak kesinleştirilmesi şartıyla kaydırılmıştır. Bu işlemde yasal ve teknik açıdan bir sorun olmadığı halde özellikle bu madde dava konusu edilerek yolun Kepez Mahallesinin ortasından geçmesi mi istenmektedir.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
108 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
160 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
613 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
816 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
876 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
561 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1503 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
912 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
876 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
214 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI