Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

CHP´DEN İLGİNÇ PROTESTO

gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İlçe Teşkilatı tarafından &[#]8220;Dünyanın En pahalı Benzinini Tüketen Ülke&[#]8221;  özelliği sebebiyle protesto eylemi gerçekleştirildi.
   CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Uzun Kum Caddesi&[#]8217;ndeki sahil yolunda gerçekleştirilen eylemde yaptığı konuşmada, Türkiye&[#]8217;nin AK Parti yönetiminde her geçen gün ekonomik, demokratik, sosyal ve kültürel anlamda derin bir karanlığın içine itilmekte olduğunu savundu.
   
Kartal, AK Parti&[#]8217;nin, halka yönelik baskı ve sömürü uyguladığını, insanca yaşama koşullarını da elinden aldığını iddia ederek, şöyle dedi:
   &[#]8220;Daha fazla sömürü ve kar peşinde koşan bir avuç sömürgenden ibaret küresel sermayenin talepleri doğrultusunda emekçilerin, emeklilerin, yoksul halkımızın sırtındaki yük her geçen gün katlanmaktadır. Krizlerin faturası halkımıza ödetilmektedir. AK Parti hükümeti ile dayatılan bu uygulamalar, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılan insafsızca zamlarla birlikte artık
tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. Adaletsizliğe, haksızlığa, işsizliğe, pahalılığa, yoksulluğa, zamlara karşı ezilenlerin, sesi artık bir çığlığa dönüşmektedir. Zamlara, işsizliğe, yoksulluğa, savaşa karşı, eşitlik, adalet, demokrasi, barış ve insanca bir yaşam için bugün burada sesimizi yükseltiyoruz.
   Emeklilerin intibak yasasını yıllardır sürüncemede bırakan, intibak yasasını kuşa çeviren, işçiye, emekçiye (yüzde 3&[#]8217;mü, 4 &[#]8216;mü verelim) diye aylarca tartışan ama milletvekillerine yüzde 50&[#]8217;ye varan zammı bir gecede hak gören AKP zihniyeti, emekliye, emekçiye vereceği 3-5 kuruş zammı daha ellerine geçmeden fazlasıyla geri almaktadır.&[#]8221;
      Türkiye&[#]8217;nin, benzin fiyatlarında Dünyada en yüksek kullanan konuma geldiğini hatırlatan Kartal, şunları söyledi:
   &[#]8220;AKP hükümeti bir şeyi çok iyi başardı. Türkiye artık dünyada en pahalı elektriği kullanıyor. Dünyada en pahalı doğalgazı kullanıyor. Ve Türkiye&[#]8217;de halkımız artık dünyanın en pahalı akaryakıtını, benzinini kullanıyor. Kişi başı yıllık gelirimizin 10 bin dolar olduğunu iddia eden AKP hükümeti, kişi başı yıllık geliri 50 bin dolardan fazla olan Norveç&[#]8217;i de sollayarak Türkiye&[#]8217;yi dünya birincisi yaptı.
   Ama artık yeter diyoruz. Bu insafsızca sömürüye, zamlara hayır diyoruz. Karadeniz Ereğli halkı olarak araçlarımıza &[#]8220;Dikkat! bu araçta dünyanın en pahalı akaryakıtı kullanılmaktadır&[#]8221; yazılı pulları araçlarımıza yapıştırarak AKP&[#]8217;yi protesto ediyoruz.
   CHP Ereğli İlçe Örgütü olarak, Gençlik Kollarımızla birlikte Ereğlili hemşerilerimizi bu pulları araçlarına yapıştırarak zamları protesto etmeye çağırıyoruz.&[#]8221;
   Daha sonra, üzerinde &[#]8220;Dikkat Bu Araçta Dünyanın En Pahalı Akaryakıtı Kullanılıyor&[#]8221; yazılı mini pankartı araçlarının ön camlarına yapıştıran partililer sahil turu atmalarının ardından olaysız dağıldı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI