Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KOZLU BELEDİYESİNDEN OZAN KARAHAN 1.OLDU

gundemeregli.com- Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü&[#]8217;nün 2012 yılı faaliyetleri kapsamındaki kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlar arası uzun hava, solist, solo çalgı ve çalgılarla toplu icra Türk halk müziği grup yarışmaları Samsun&[#]8217;da yapıldı.
Türkiye&[#]8217;nin çeşitli illerinden yaklaşık 140 gencin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen ve gençlerin dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledikleri Türk halk müziği yarışmalarında Samsunlu türkü severler yurdun dört bir yanından derlenmiş türkü, bozlak ve ezgileri genç yeteneklerden dinleme imkanı buldu.
TRT´nin yanı sıra çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri ile müzik öğretmenlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 15-20 yaş grubu bayan solist dalında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarı&[#]8217;ndan Cansu Ayman birinciliği kazanırken, erkek solist dalında da Adana Toros G.S.Kulübü&[#]8217;nden Tamer Fındıklı birinci oldu.
15-20 yaş grubu uzun hava dalında Adana Türk Halk Müziği Eğitim Derneği&[#]8217;nden Diremcan Gündeş birinciliği kazanırken, solo çalgı dalında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarı&[#]8217;ndan Neslihan Kurnaz birinciliği elde etti.
21-30 yaş grubu bayan solistlerde Adana Toros Derneği&[#]8217;nden Meryem Zengin birinciliği kazanırken, erkek solist dalında da Adana Toros Derneği&[#]8217;nden Veysel Gökçek ve Zonguldak Kozlu Belediyesi&[#]8217;nden Ozan Karahan birinciliği paylaştı.
21-30 yaş grubu uzun hava dalında Adana Atfen G.S. Kulübü&[#]8217;nden Murat Demir birinciliği kazanırken, solo çalgı dalında da Adana Atfen G.S. Kulübü&[#]8217;nden Arif Karakaya birinci oldu. Çalgılarla toplu icra dalında ise Adana Atfen G.S. Kulübü birinciliği elde etti.
Kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlar arası uzun hava, solist, solo çalgı ve çalgılarla toplu icra Türk halk müziği yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri yarışma sonunda düzenlenen törenle verildi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI