Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

GİTMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli İlçesi&[#]8217;nde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Ankara´da düzenlediği Önce Vatan ve Cumhuriyet etkinliğine katılmak üzere Kdz. Ereğli&[#]8217;den yola çıkanlara Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğünce izin verilmedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şubesi&[#]8217;nin önderliğinde organize edilen etkinlik için iki otobüsle ilçeden ayrılan grup, polis tarafından Gülüç Beldesi&[#]8217;ndeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel önünde durduruldu. İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak&[#]8217;ın bizzat takip ettiği olaya başta ADD Şube Başkanı Önder Öner olmak üzere, etkinliğe destek veren kuruluş temsilci ve üyeleri tepki gösterdi. Trafik polisinin kontrollü geçiş sağladığı güzergahta, Asayiş Büro Amirliği ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kafilede yer alan Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin Emniyet Müdürü Koçak&[#]8217;ı ikna etme çabaları da sonuç vermedi.
Aralarında CHP eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;nın da bulunduğu gurup, Ankara&[#]8217;ya gidişlerinin engellenmesine bir anlam veremediklerini, kendilerine engellemenin yazılı olarak bildirilmediği tepkisinde bulundu.
Koçak ise yasalara uygun hareket ettiklerini, mevcut koşullarda kafilenin geçişine izin veremeyeceklerini anlatarak, &[#]8220;İstediğiniz taktirde yasal olarak Savcılığa müracaatınızı yapabilirsiniz. Daha sonra biz de aynı makama ifademizi veririz. Ancak geçişinize izin vermemiz mümkün değil. Buradan sizi çevirmek zorundayız&[#]8221; dedi.
Bu sırada, kafile ile anlaşma yapmadıkları gerekçesiyle otobüslere cezai işlem uygulamasına da tepki gösterilmesi üzerine Koçak, anlaşmanın yapılması durumunda cezai işlemin uygulanmayacağını söyledi.
Bunun üzerine grup ile otobüs sahipleri asında ilgili anlaşma yazılı olarak yapıldı. ADD Şube Başkanı Öner, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara&[#]8217;ya gidişlerinin engellenmesine anlam veremediklerini belirterek, şöyle konuştu:
&[#]8220;Ulusal bayramlarımızda kutlama törenleri kısıtlanmakta veya bahanelerle iptal edilmektedir. Tüm sorunların çözümü egemenliğin gerçekten ulusta olduğu, her alanda tam bağımsızlık ilkesiyle akıl ve bilimin öncülüğünde, emperyalist talepler yerine halkın çıkarlarını ön plana çıkaran ulusal yönetim anlayışıdır. Bu anlayışla tüm halkımızı, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri birlikte mücadele etmeye, Vatan ve Cumhuriyet için birliğe çağırıyoruz. Unutmayalım ki, Kurtuluş Savaşı&[#]8217;nın en zorlu koşullarında bir araya gelen Türk Ulusu, bugün de emperyalizmin ve destekçilerinin oyunlarını bozacak, ulusal bir yönetimin önünü açacak güce sahiptir. Bu güce inanıyoruz. Bu inançla önce vatan ve Cumhuriyet diyen 20&[#]8217;den fazla demokratik kitle örgütü olarak haklımıza sesleniyoruz, Cumhuriyet sevdalıları birlikte olalım, Bayramımızı kutlayalım. Atatürk Devrimlerini egemen kılalım. Ancak bugün Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünde, Cumhuriyet Bayramımızı kutlanmamız, Atamızı ziyaretimiz ve seyahat özgürlüğümüz engellenmiştir. Bu hakkımızı engelleyenleri şiddetle kınıyoruz.&[#]8221;
Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök ise &[#]8220;Bizi Ankara&[#]8217;ya göndermediği için Türk polisini tebrik ediyorum&[#]8221; diyerek tepkisini ortaya koydu.
62 yaşındaki İnsaf Kılıç isimli kadın da Atatürkçü, Cumhuriyetçi, devrimci, olduğunu belirterek, &[#]8220;Anıtkabir&[#]8217;i ziyarete gedecektim, engellendim. Şeker ve tansiyon hastalığım var&[#]8221; dedi.
Daha sonra otobüslere binen kafile, olaysız şekilde Gülüç Beldesi kavşağından Ereğli&[#]8217;ye dönüş yaptı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI