Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BUDA CHP´NİN ÇELENGİ

gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk atını önünde alternatif çelenk koyma töreni düzenlendi.

Hükümetin 19 Mayıs törenleri öncesinde uygulamaya soktuğu genelgeye tepki göstermek amacıyla Parti binasında toplanan üyeler, ellerinde Atatürk posteri, bayraklarla ve çelenkle Atatürk Anıtı önüne geldiler.

Burada 29 Ekim törenleri kapsamında çelenk koyamayan partililer adına ilçe Başkanı Hayrettin Kartal tarafından Anıt&[#]8217;a çelenk koymasının ardından Saygı Duruşu&[#]8217;nda bulunuldu ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
Kartal burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, 89 yıldır coşku ile kutlanan, tarihin bu en büyük ulusal bayramını sıradan, alelade önemi olmayan bir güne döndürülmek istendiğini savunarak şu görüşlere yer verdi:
&[#]8220;Bugün 89 yıl önce ülkemizi işgal eden emperyalizme karşı, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün önderliğinde verdiğimiz Ulusal Kurtuluş savaşımızın zaferle noktalanarak,700 yıllık köhnemiş bir cihan imparatorluğunun külleri,
yıkıntıları arasından yepyeni, çağdaş, bağımsız, laik, demokratik bir devletin, Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin Kuruluşunu, tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Bugün, bizi tarih sahnesinden silmek isteyen Sevr antlaşmasının yırtılıp çöpe atıldığı gündür. Ne yazık ki 89 yıldır coşku ile kutladığımız, tarihimizin bu en büyük ulusal bayramı sıradan, alelade önemi olmayan bir güne döndürülmek isteniyor.
Geçen yıl Van depremi bahane edilerek iptal edilen etkinliklerden sonra bu yıl yeni bir bayram yönetmeliği ile, Ulusal tarihimizin en önemli
dönüm noktaları olan 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim&[#]8217;in coşku ile kutlanması engelleniyor. Tarih bilincimizin ve ulusal birliğimizin oluşmasını sağlayan bu tarihsel günlerin, toplum hafızasından silinerek gelecek kuşaklara ulaştırılmasının önü kesiliyor.
AKP, Ulusal bayramlarımız üzerinden bile ortamı germeye toplumsal huzuru bozmaya başladı. Bugüne gelene kadar, 89 yıldır hiçbir sorun çıkmadan kutlanan bayramlar, AKP dayatmaları ile ulusal, demokratik bir sorun haline getirildi.

Çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören olaysız bir şekilde tamamlandı. Partililer anıt önüne koydukları çelengi geri alarak ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eyleme, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın, CHP İl Genel Meclis üyeleri Muhammet Arslan, Kenan Gündoğdu, bazı CHP&[#]8217;li belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
98 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
140 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
594 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
805 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
869 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
553 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1494 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
211 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI