Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

COŞKU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

gundemeregli.com- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Özellikle Ereğli&[#]8217;deki törenlerde askeri kıtanın tören geçişi sırasında yoğun alkış tufanı koptu.

Zonguldak&[#]8217;taki törenlerin adresi Fevzipaşa Caddesiydi. Vali Erol Ayyıldız, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte caddede bulanan halkı selamladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Vali Erol Ayyıldız kürsüye gelerek günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. .

Bir süre elektriğin azizliğine uğrayan Erol Ayyıldız´a, başka mikrofon verilerek sorun giderildi. Alanı dolduran vatandaşlar da bir süre Erol Ayyıldız´ın konuşma yapmasını bekledi. &[#]8220;Zonguldak halkı Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun&[#]8221; diyen Ayyıldız,günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tamamladı.

Törende ayrıca resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından tören geçişi başladı. Bir öğrenci tören sırasında baygınlık geçirdi. Bayılan öğrenci 112 ambulansına alınarak hastaneye kaldırıldı. Program, tören geçişinin ardından sona erdi.

EREĞLİ

Ereğli&[#]8217;de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nın adresi ise Yalı caddesinin önündeki sahil bulvarıydı.

Kaymakam İbrahim Çay önderliğindeki heyet kurulan platformdaki yerini alarak okullar tarafından hazırlanan töreni ilgiyle izledi.

Kaymakam İbrahim Çay, Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın tören aracı ile halkın bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam İbrahim Çay gerçekleştirdi.

MÜCADELENİN SONUNDA KURULDU

Kaymakam Çay, Cumhuriyetin yok edilmek istenen bir milletin yeni bir devlet oluşturmak ve bağımsızlığına kavuşmak amacıyla giriştiği mücadelenin sonunda kurulduğuna dikkat çekerek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde Türk Milletinin karakterine ve adaletlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet´in Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirterek sözlerine başlayan Kaymakam Çay, Cumhuriyet´in Türk Milletinin çağdaş dünyanın değerleri ile yoğrulmasını ve uygarlığın imkanlarından en üst düzeyde yararlanmasını amaçlayan bir yönetim biçimi olduğunu belirtti. Kaymakam Çay konuşmasında şunları söyledi: Türkiye Bu cumhuriyeti korumak ve kollamak yalnız konuşmakla sadece duygusallıkla olmaz. Bizim cumhuriyetçi gençlerimize, kültürlü, aydın, çalışkan, üretken, başı dik ve onurlu olmalıdır. Kültürel değerlerimizi bilmeli ve o değerlerimizi korumalıyız. Cumhuriyeti korumak için içtenlikle çalışmalı yaşadığımız vatan için özveriden kaçınmamalı, Atatürk´ün kurduğu bu cumhuriyeti yüceltmek için mücadele etmeliyiz. Ülkemize ve cumhuriyetimize karşı hain emeller besleyenlere karşı uyanık olalım. Bu onurlu ulus bağımsızlığından asla taviz vermez, ülkesi ve ulusuna saygısızlık yapanları tanır, onlara karşı başını dik tutmak için çalışır, kimseye muhtaç olmaz, kişiliğini, ulusal değerlerini, onurunu ayaklar altına aldırmaz, Atatürk´e verdiği sözde durur. Ne mutlu Türk´üm diyene ifadesiyle bu toprakları yurt edinmiş bütün insanları kucaklayan bir millet kavramını bizlere öğreten Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün izinden her zaman yürümeye devam edeceğiz&[#]8221; dedi.

İlk ve orta öğretim okulları tarafından hazırlanan skeçler, şiirler ve halk oyunları gösterileri ile daha da anlamlaşan etkinlikler coşku içersinde geçerken özellikle askeri erkanın geçiş töreni esnasında vatandaşlar yoğun alkış tufanına tuttu.

Öte yandan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kd.Albay Yalçın Enç ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte ilçe kaymakamlığında tebrikleri de kabul etti.

OTOBÜSLER GÜLÜÇTE DURDURULDU

Ereğli İlçesi&[#]8217;nde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Ankara´da düzenlediği Önce Vatan ve Cumhuriyet etkinliğine katılmak üzere Kdz. Ereğli&[#]8217;den yola çıkanlara Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğünce izin verilmedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şubesi&[#]8217;nin önderliğinde organize edilen etkinlik için iki otobüsle ilçeden ayrılan grup, polis tarafından Gülüç Beldesi&[#]8217;ndeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel önünde durduruldu. İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak&[#]8217;ın bizzat takip ettiği olaya başta ADD Şube Başkanı Önder Öner olmak üzere, etkinliğe destek veren kuruluş temsilci ve üyeleri tepki gösterdi. Trafik polisinin kontrollü geçiş sağladığı güzergahta, Asayiş Büro Amirliği ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Kafilede yer alan Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin Emniyet Müdürü Koçak&[#]8217;ı ikna etme çabaları da sonuç vermedi.
Aralarında CHP eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı&[#]8217;nın da bulunduğu gurup, Ankara&[#]8217;ya gidişlerinin engellenmesine bir anlam veremediklerini, kendilerine engellemenin yazılı olarak bildirilmediği tepkisinde bulundu.
Koçak ise yasalara uygun hareket ettiklerini, mevcut koşullarda kafilenin geçişine izin veremeyeceklerini anlatarak, &[#]8220;İstediğiniz taktirde yasal olarak Savcılığa müracaatınızı yapabilirsiniz. Daha sonra biz de aynı makama ifademizi veririz. Ancak geçişinize izin vermemiz mümkün değil. Buradan sizi çevirmek zorundayız&[#]8221; dedi.
Bu sırada, kafile ile anlaşma yapmadıkları gerekçesiyle otobüslere cezai işlem uygulamasına da tepki gösterilmesi üzerine Koçak, anlaşmanın yapılması durumunda cezai işlemin uygulanmayacağını söyledi.
Bunun üzerine grup ile otobüs sahipleri asında ilgili anlaşma yazılı olarak yapıldı. ADD Şube Başkanı Öner, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara&[#]8217;ya gidişlerinin engellenmesine anlam veremediklerini belirterek, şöyle konuştu:
&[#]8220;Ulusal bayramlarımızda kutlama törenleri kısıtlanmakta veya bahanelerle iptal edilmektedir. Tüm sorunların çözümü egemenliğin gerçekten ulusta olduğu, her alanda tam bağımsızlık ilkesiyle akıl ve bilimin öncülüğünde, emperyalist talepler yerine halkın çıkarlarını ön plana çıkaran ulusal yönetim anlayışıdır. Bu anlayışla tüm halkımızı, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri birlikte mücadele etmeye, Vatan ve Cumhuriyet için birliğe çağırıyoruz. Unutmayalım ki, Kurtuluş Savaşı&[#]8217;nın en zorlu koşullarında bir araya gelen Türk Ulusu, bugün de emperyalizmin ve destekçilerinin oyunlarını bozacak, ulusal bir yönetimin önünü açacak güce sahiptir. Bu güce inanıyoruz. Bu inançla önce vatan ve Cumhuriyet diyen 20&[#]8217;den fazla demokratik kitle örgütü olarak haklımıza sesleniyoruz, Cumhuriyet sevdalıları birlikte olalım, Bayramımızı kutlayalım. Atatürk Devrimlerini egemen kılalım. Ancak bugün Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünde, Cumhuriyet Bayramımızı kutlanmamız, Atamızı ziyaretimiz ve seyahat özgürlüğümüz engellenmiştir. Bu hakkımızı engelleyenleri şiddetle kınıyoruz.&[#]8221;
Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök ise &[#]8220;Bizi Ankara&[#]8217;ya göndermediği için Türk polisini tebrik ediyorum&[#]8221; diyerek tepkisini ortaya koydu.
62 yaşındaki İnsaf Kılıç isimli kadın da Atatürkçü, Cumhuriyetçi, devrimci, olduğunu belirterek, &[#]8220;Anıtkabir&[#]8217;i ziyarete gedecektim, engellendim. Şeker ve tansiyon hastalığım var&[#]8221; dedi.
Daha sonra otobüslere binen kafile, olaysız şekilde Gülüç Beldesi kavşağından Ereğli&[#]8217;ye dönüş yaptı.

DEVREK

Cumhuriyetin 89. yıldönümü Devrek&[#]8217;te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyetin 89 Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ın Devrek İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama merasimine İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabulünden sonra Cumhuriyet Alanındaki programa geçildi. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlandı. İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Cem Afşin Akbay davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, &[#]8221;Değerli vatandaşlarım Cumhuriyet bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet, yeni ufuklar demektir. Cumhuriyet, aydınlık bir gelecek demektir. Cumhuriyet, pırıl, pırıl genç zihinler demektir. Cumhuriyet, yüce Türk milletinin binlerce yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem yüzyılımızdaki yansımasıdır. Türk imanı, Cumhuriyeti kuranlara ve onu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır&[#]8221; dedi. Yapılan konuşmanın ardından sonra satranç, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi. Öğrencilerin şiir ve halk oyunlarının sergilemesinden sonra yine öğrenciler ve askerlerin gerçekleştirdikleri tören geçişi ile etkinlikler sona erdi. Düzenlenen kutlama programına; Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erhan Erdoğan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Hakan Zöhreyıldızı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş ile diğer daire müdürleri, askerler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş tensilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇATALAĞZI

Zonguldak&[#]8217;ın Çatalağzı beldesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şenlikler düzenlendi.
Çatalağzı beldesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Ramazan Çelik sahne aldı. Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, &[#]8220;29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde halkımıza böyle bir program gerçekleştirmek istedik. Halkımız etkinliklerden çok memnun. Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;e çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Belediye binası önüne kurulan sahnede konser veren Ramazan Çelik, belde halkını türküleriyle coşturdu.

ÜÇ BAYRAM BİR ARADA

Büyükşehirler Kararnamesi ile birlikte ilçe olmaya hak kazanan Kozlu beldesinde, üç bayram sevinci yaşandı. Törende, üzerinde bir gaziyi taşıyan atın huysuzluğu ise protokolü ve bayrak taşıyan öğrencileri korkuttu. İlk kez duaların edildiği törende, katılımcılarla &[#]8216;yaşasın cumhuriyet&[#]8217; diye bağıran Başkan Bektaş, siyasetçiler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte göbek attı.
Zonguldak´ın Kozlu beldesinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, belediye önünden yeni yapılan belediye sarayı önündeki tören alanına kadar yürüyüşle start aldı. Atatürk&[#]8217;ü temsilen yürüyüşte yer alan at üzerindeki gazi de törende ilgi gördü. Atılan konfetilerden ve seslerden ürken atın zaman zaman huysuzluğu çevredekileri heyecanlandırdı. Ürken at, geri geriye giderek, kimi zaman protokolün kimi zaman bayrak taşıyan öğrencilerin arasına girdi. Görevli ve vatandaşların atın yularını tutması ile olay faciaya dönüşmedi. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej geçişinde, kimileri yaya kimileri araçlarıyla yer aldı. Geçişte, bir araç içerisinde hamur açan kadınlar, başka bir araç içinde arıcı kıyafetleri bulunan kişiler ve top mermisi taşıyan öğrenciler ilgi gördü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Atatürk ve şehitler için dua edildi. Yapılan duada,Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, belediye meclis üyeleri, çeşitli partilerin temsilcileri, okul müdürleri ile öğretmenleri, öğrenciler, polis amirleri, özel güvenlik görevlileri ve vatandaşlar bir ağızdan &[#]8216;amin&[#]8217; dedi. Duanın ardından Başkan Bektaş ve Kozlu Lisesi Okul Müdürü Şener Ertürk, tüm katılımcıların bayramını kutladı. Kozlu Belediye başkanı Ali Bektaş, uzun yıllardır bayramların rutin kutlanması nedeniyle bu yıl ilk kez böyle bir bayram kutlaması organize ettiklerini ifade etti. Yıllardır kavram kargaşası yaşandığını belirten Bektaş, şöyle konuştu: &[#]8220;Memleket uzun yıllar bir kavram kargaşası içerisinde kendi kendini eleştirdi. &[#]8216;Birisi onu yapıyor, birisi bunu yapıyor&[#]8217; dendi. &[#]8216;Yok Cumhuriyet elden gidiyor, yok laik cumhuriyet elden gidiyor&[#]8217; dendi. Biri de, &[#]8216;din memleketi ele geçirdi&[#]8217; diye söyleyerek kargaşaya neden oldu. Memleketin sıkıntısı kavram kargaşası değil, sıkıntı birbirine inanmamak, saygısızlık ve sevgisizlikti. Kendi ideallerini, kendi basit menfaatlerine sahip çıkmak isteyenler, kendi görüşünü toplumun genel görüşü gibi insanlara empoze etmeye çalışıp, toplumu bölüp parçalamaya çalıştı&[#]8221;
Resmi törende ilk kez yapılan duanın eleştirileceğine dikkat çeken Başkan Bektaş, gelecek eleştirilere karşı şu cevabı verdi:
&[#]8220;Az evvel hocamız dua etti. Atatürk ve şehitler için. Bu bile, Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nda neden dua ediliyor denilecek. Ama ölen atalarımız. Bu memleketin çoğu Müslüman ise, onların ruhuna dua etmek gerekir. Sadece Kozlu&[#]8217;da 1500 şehit var. Onlar bizden bir şey beklemiyor, sadece hatırlamayı ve dua etmemizi istiyor.
Cumhuriyet´in bu günlere kolay kolay gelmediğini anlatan Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü. Ben cumhuriyete inanıyorum demek olmuyor. Cumhuriyetin nasıl bir bayram olduğunu, kendi içinden ruhunuzdan hissetmediğiniz sürece göstermelik kutlamaların bir anlamı yoktur. Cumhuriyetin gerçekten faziletlerine inanıyorsanız, o günü gerçekten bayram yapacaksınız. Evde oturup tatil yapmayacaksanız. Tüyleriniz diken diken olacak, 29 Ekim geldiğinde. Göstermelik yapmamalı, &[#]8216;ben cumhuriyet bayramına sahip çıkayım da, a fikrinden böyle fayda gelir, b fikrinden böyle gelir&[#]8217; diye düşünmeden, Cumhuriyet&[#]8217;e sahip çıkmalıyız. Halen, o dış güçlerin Güneydoğu&[#]8217;da iğrenç saldırıları ile vatanımız bölünmeye çalışıyor. Ama şunu unutmasınlar, bu vatan, onu bölmek isteyen insanların kafasını tek tek ezecek insanlarla doludur.&[#]8221;
Başkan Bektaş, Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşayacağına inanılırsa, yaşayabileceğini belirtti. İnanmanın &[#]8216;Cumhuriyetini korumanın ve bütünlüğünü sağlamanın&[#]8217; birinci yolu olduğunu ifade eden Bektaş, &[#]8220;İnanmayıp da, &[#]8216;O bunu düşünüyor, A partisi bunu düşünüyor, B partisi cumhuriyete sahip çıkacak&[#]8217; düşünceleri, bu memleketi bölüp parçalamaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır&[#]8221; dedi.
Bektaş, konuşmasının son bölümünde ise &[#]8220;Şimdi bu düşüncelerle, sadece 3 defa size söylediklerimi tekrarlarsanız, yüksek sesle, inancımızı, belki ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaştırırız&[#]8221; diyerek, herkesi yüksek sesle &[#]8216;yaşasın cumhuriyet&[#]8221; diye bağırmaya devam etti. Başkan ve davetliler hep bir ağızdan &[#]8216;yaşasın cumhuriyet&[#]8217; diye bağırdı.
Öte yandan kutlama esnasında tören alanını karşıdan gören alandan toplam 10 pare top atışı yapıldı. Kozlu Belediyesi halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergiledi. Ankara havalarına ait müzik dinletisi sunuldu. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti Kozlu Belde Başkanı Muharrem Karakuş, okul müdürleri ve bazı siyasetçi, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerle birlikte göbek attı. Vatandaşlar ve öğrenciler alana çıkarak oynayıp göbek attı.
Kutlama programı sona ermesinin ardından protokol alandan ayrılırken, çalan müzik nedeniyle uzun süre vatandaşlar alandan ayrılmadı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
85 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
125 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
589 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
801 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI