Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

FOSİL MERAKI KOLLEKSİYON YAPTIRTTI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ta bir maden mühendisi maden ocaklarından çıkarttığı fosillerle Zonguldak&[#]8217;ın tanıtımını yapmaya çalışıyor.
Zonguldak&[#]8217;ta özel bir maden ocağında çalışan 52 yaşındaki Maden Mühendisi Mehmet Çelik, uzun zamandan bu yana 300 ile 350 milyon yıllık fosilleri toplamaya başladı. Özellikle eğrelti otu, su yosunu, kibrit otu gibi bitkilerin fosillerini elinde bulunduran Çelik, hobisi sayesinde üniversitelere de çok sayıda fosil envanteri sağladığını belirtti.
Fosiller sayesinde geçmiş tarihi de inceleyen biyoloji meraklısı mühendis Mehmet Çelik, mesaisinden arta kalan kısmında da fosilleri ile konuşup sohbet ediyor. Çok sevdiği fosilleri ile yakından ilgilenen Çelik, &[#]8220;Fosillerle dostluğum okul yıllarında başladı. Gelik&[#]8217;te staj yaparken bir üretim bölgesine inerken çok alçaktı, sürünerek iniyorduk. Tavanda bir şeyler dikkatimi çekti. O zamanlar öğrencilik heyecanı var. Tavana bakarken bir baktım bahçe var. Bu merakım oradan başladı. Yaklaşık 25 yıl devlet ocağında çalıştım. Şimdi de özel firmada çalışıyorum. Onlarla konuşmayı çok seviyorum. Zaman zaman sohbet bile ediyoruz. Onlarla konuşmam belki normal olmayabilir ama seviyorum. Kömürlerle aynı şekilde karbonlaşmışlardır. Yaşları 300 ile 350 milyon arasında var. Bütün bu parçalara her gün bir tane ekledim. Bir kısmını üniversiteye, bir kısmını maden mühendislerine bağışladım&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak&[#]8217;ın fosiller bakımından çok zengin olduğunu ifade eden Çelik, &[#]8220;Zonguldak bunlarla çok zengin ama tanıtımı bakımından çok fakir&[#]8221; diye konuştu. Çelik, elinde bulunan fosil envanterlerinin incelemeye açık olduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
145 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
597 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
808 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
557 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1497 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
907 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI