Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ZONGULDAK VE BARTIN ETLE TIRNAK GİBİDİR

gundemeregli.com- Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Zonguldak ve Bartın illerine birleşme çağrısında bulundu.
Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Zonguldak muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, büyük şehir olunması yönde atılacak adımların önemli olduğunu belirterek, her iki ilin ileri gelenlerine birleşme çağrısında bulundu. Zonguldak&[#]8217;ın 2 il çıkardığını hatırlatan Nas, Zonguldak ve Bartın illerinin Büyükşehir olmayı hak ettiğini ifade etti. Küçük hesaplar yerine birlikteliğe ihtiyaç olduğunu belirten Nas, &[#]8220;Muhakkak, büyük şehir olmanın getirisi de götürüsü de var. En azından bu illerimizin büyükşehir&[#]8217;e bakış açısı çok önemli. Zonguldak 2 tane il çıkardı. Tabi bu şartlar oluşmasıydı, şuanda Zonguldak Büyükşehir olmuştu. Hep siyasi hesaplar nedeniyle bu süreçteyiz. Küçük hesaplar yapıldı. Ufak, ufak böl, orada çoğal, sistemi daha da genişlet. Bu hesapların yanlış olduğu yeni yeni anlaşılıyor. Büyükşehirin çok avantajları var&[#]8221; dedi.
Zonguldak ve Bartın&[#]8217;ın durumu içler acısı olduğunu belirten Nas, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ımızın durumu içler acısı. Bartın&[#]8217;ın da durumu bizden farksız. Çok üzülüyorum. Acınacak haldeyiz. İlin merkezinin &[#]8216;aynı yerde olması&[#]8217; diye bir kural yok. İlimizin çok büyük arazileri var. İlla, Zonguldak&[#]8217;ın şuan ki merkezine sıkışıp, kalmamız gerekmiyor. Gazipaşa caddesine sıkıştık kaldık&[#]8221; diye konuştu.
Büyükşehir adımlarının atılması durumunda her iki ile de yakın olan Bakacakkadı Beldesi&[#]8217;nin merkez olabileceğini belirten Nas, şöyle devam etti:
&[#]8220;Baktığınızda karayolu üzerinde. Burası zaten düz alan ve arazilere sahip. Zonguldak&[#]8217;a da Bartın&[#]8217;a da yakın. Yollar da zaten yapılıyor. 10 dakikada oradasınız. Siyasetçilerin çok iyi düşünmesi lazım. Çıkar hesapları yapılmaması gerekiyor. Benim ilimin ismi Zonguldak olmaz da başka bir isim olur. Her iki ilin yetkilileri bir kamuoyu oluşturur, bilim adamları, akil insanlar, bir isim bulunur, merkezi olarak yer gösterilir. Ortak bir çözüm bulunması gerekir&[#]8221;
Zonguldak ve Bartın illerinde yaşayan insanların birbirleri ile bağlarının kopmadığını anlatan Nas, Bartın ve Zonguldak&[#]8217;taki bir çok insan, yıllar önce gerçekleşen ayrılığa halen daha anlam veremediklerini kaydetti. Nas, &[#]8220;Bartın&[#]8217;la et ve tırnak gibiyiz. Bağlarımızı koparmadık. Oradaki insanlar &[#]8216;halen Zonguldaklıyız&[#]8217; diyor. Zonguldaklılar da Bartınlıları da kendilerinden görüyorlar. En azından bizim nesildeki insanlar, ayrılığa hala daha anlam veremiyor. Bu değerleri bilen ve düşünen insanlar var&[#]8221; dedi.
Birleşmeye muhalif bakılmaması gerektiğini de belirten Nas, birleşme ile ilgili ortaya çıkacak sorunlarda ise sivil toplum örgütlerine ve siyasilere büyük görev düştüğünü kaydetti. Konunun önce her ilin kamuoyuna getirilip, tartışılması gerektiğini savunan Nas, açıklamalarını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Sivil toplum örgütlerine, yani sendikalar, TSO, Esnaf odalarına büyük görevler düşüyor. İlk etap da bir araya gelebilir ve ön görüşmeler yapılabilir. Mantıklı olarak yaklaşıp, çözüm yolları aranabilir. Konuşulanın havada kalmaması gerekiyor. Bir de konunun her iki ilin halkın içerisinde bu konu iyice yoğrulmalıdır. Eksileri artıları bulunup, siyasilerin de katkılarıyla sivil toplum örgütleri tarafından ortak bir çözüm bulunmalıdır. Olaya muhalif bakmamak lazım. Her atılan bir adım umuttur. Başka yönden bakmak lazım.
Federasyona Bartın ve Zonguldak Muhtarlar derneklerinin de üye olduğunu hatırlatan Nas, muhtarlar olarak birleşmede üzerine düşecek görevi yerine getirmede hazır olduklarını da ifade etti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI