Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

221 MÜRETTEBATA BÜYÜK VEFA

gundemeregli.com- Ereğli&[#]8217;de yaşanan en trajik olaylardan biri olan Sarıkamış felaketini yaşayan 221 mürettebat Ereğli sahil bandında bulanan Sarıkamış şehitliği anıtında yaşatılacak.

Yoğun yağışa rağmen ilçede düzenlenen tören ile Sarıkamış şehitleri anıldı.

Kdz. Ereğli ilçesi Kandilli beldesi sahili açıklarında Sarıkamış&[#]8217;ta bulunan 90 bin askere erzak, mühimmat ve kışlık giysi götürürken, Rus donanması tarafından batırılan Bezmi-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithatpaşa gemilerinin 221 mürettebatı düzenlenen tören ile anıldı.

YAĞMURA RAĞMEN YOĞUN KATILIM

Kdz. Ereğli sahil bandında bulunan ve Kafkas cephesinde şehit olan 221 askerin isimlerinin yazılı olduğu Sarıkamış deniz şehitleri anıtında gerçekleştirilen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, Sarıkamış Dayanışa Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BİR ARADA İŞLENDİ

Şehit deniz askerleri anısına Yoğun yağmur yağışa rağmen anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törende, şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Bu yılki törende anıta hem Sarıkamış&[#]8217;ta şehit olan Karadeniz Ereğlililerin hem de batan 3 geminin 221 mürettebatının isimleri bir arada işlendi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Prof Dr. Bingür Sönmez, bu yıl 221 mürettebatın isimlerini anıta işlemenin
mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Günün anlam ve önemi münasebeti ile protokole birer hediye veren Sönmez:&[#]8220;Sarıkamış Deniz Şehitleri&[#]8217;nin, Kafkasya Cephesi&[#]8217;ndeki amansız mücadele uğruna hayatlarını kaybettikleri ve mavi denizimizi karartan, 7 Kasım 1914&[#]8217;te üç nakliye gemisinin batırılması ve askerlerimizin şehit edilmesi olayının üzerinden 98 yıl geçti. 2007 yılından bu yana da Sarıkamış Deniz Şehitleri anısına, tarihine ve Cumhuriyeti&[#]8217;ne sımsıkı bağlı Karadeniz Ereğli olarak, 7 Kasımlarda bir araya geliyor ve Sarıkamış Deniz Şehitlerini anıyoruz. Bugün havanın yağışlı olması beni ayrıca mutlu etti. Çünkü bu vesile ile o gün hayatlarını kaybetmiş olan şehitlerimizin zor anlarını böylece biraz daha iyi anlayabiliriz&[#]8221; diye konuştu.
TARİHİN ALTIN SAYFALARINDA YERİNİ ALDILAR

7 Kasım 2009 tarihinde de açılışı yapılan Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı önünde bu yıl dördüncü kez düzenlenen anma törenine katılan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, günün anlam ve önemine değinerek bir konuşma yaptı. Sarıkamış&[#]8217;ın, Çanakkale&[#]8217;den sonra en büyük kaybı yaşadığımız yer olduğunu belirten Özbilen, şunları söyledi:
&[#]8220;Öncelikle bizleri buraya davet eden ve günün önemini unutmayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Tarihimizin altın sayfalarında yerini alan aziz şehitlerimizi toplanarak anmaktan son derece mutlu ve gururluyum.&[#]8221;

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK
Törende son olarak konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, yağmur nedeni ile hem sevinçli hem de üzüntülü olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
&[#]8220;Şehitlerimizi anmak için birkez daha toplanmış bulunuyoruz. Bu yağmurlu günde hem mutlu hem hüzünlüyüz. Mutluyuz çünkü Bingür Hocamızın da söylediği gibi, hava şartlarının ağır olması, bizlere bir anlamda o gün şehit olan aziz şehitlerimizin şartlarını hatırlatıyor. Hüzünlü olmamızın sebebi ise,bugünün anısına Türkiye&[#]8217;nin ve Dünyanın birçok yerinden gelen misafirlerimize Ereğlimizi gezdiremeyecek olmamızdır. Birkez daha aziz şehitlerimizi anıyor ve her yıl onları anmaya artarak devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.&[#]8221;
221 MÜRETTABATIN İSİMLERİ YAZILDI

Geçtiğimiz yıl Prof Dr. Bingür Sönmez; Bahr-i Ahmer, Bezm-i Alem ve Mithat Paşa gemilerinin mürettebatlarının isimlerini vermiş, Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;da 2012 yılındaki anma töreninde bu isimleri anıta yazdırılmış olarak göreceklerini söylemişti. Bu yılki törende anıtta hem Sarıkamış&[#]8217;ta şehit olan Karadeniz Ereğlililerin hem de batan 3 geminin 221 mürettebatının isimleri bir arada görüldü.
Yoğun yağmur yağışa rağmen törenlere yabancı ülkelerden gelen misafirlerde yer alması dikkat çekti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
150 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI