Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

FACEBOOK´LA GELEN MÜCADELE

gundemeregli.com- 2005 yılında her şeye sahibiyken babasının ölümüyle önce alkole daha sonra da uyuşturucuya başlayan ve 7 yıldır alkol bağımlısı olan başarılı bilgisayar mühendisi, bağımlılıktan kurtulmak için annesinin çabalarıyla Yalova&[#]8217;dan Zonguldak&[#]8217;a gelip hastaneye yattı.
Başarılı bir iş hayatı ve güzel projeleri olan Erdem Eman, Başarılı bir iş hayatım vardı. Bilgisayar Mühendisliği bölümü okudum. Yalova&[#]8217;da oturuyordum. İstanbul&[#]8217;da yazılım şirketim vardı. Evliydim. Bir kızı var. Şirketten aylık 20 bin TL gelirim vardı. 3 tane evim ve 3 tane arabam vardı. Hiçbir şekilde maddi sıkıntı çekmiyordum dedi.
2005 yılında çok sevdiği babası Samim Eman&[#]8217;ın ölümüyle yıkıldığını söyleyen Eman, &[#]8220;İki kadehle başladığı alkole tam 7 yıl devam ettim. O kadar çok alkol bağımlısı olmuştu ki, 7 yılın 4 yılında geceli gündüzlü alkol aldım. Hatta sabah uyandığında kahvaltı yerine alkol alıyordu. O kadar çok alkol bağımlısı oldu ki 3 evini 3 arabasını alkole harcadım. Alkolden kurtulmasını isteyen eşimle de aramı açıldı. 3 aylık evliyken eşimden boşandım. Daha sonra bir kız çocuğum dünyaya geldi. Kendisine nasihat eden aile ve yakın akrabalarına fiziki ve sözlü şiddet uyguladım dedi.
Alkol yüzünden şiddet uyguladığını ifade eden Eman, Ailem ve akrabalarımla akalalı uyarılara aldırış etmeden alkol almaya devam ettim. Eniştesiyle tartıştığı bir gün komaya sokana kadar dövdüm. 6 Ay ceza aldım ve cezaevine girdim. Orada alkol alamadığı için rahatsızlandım ve sakinleştirici hap kullanmaya başladım dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ANNESİ
Annesinin mücadelesini de anlatan Eman, &[#]8220;Annem emekli öğretmen çok sosyal bir kişiliğe sahiptir. Durumuma çok üzülüyordu. Beni kurtarmak için elinden geleni yaptı&[#]8221; dedi.
Annesinin Facebook&[#]8217;ta gezinirken dikkatini çektiği bir yazı nedeniyle burada olduğunu ifade eden Eman, &[#]8220;Annem bir gün Facebook&[#]8217;ta gezinirken bir paylaşım yapan Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği üyesi Hamide Demirci ile temasa geçti. Durumumu ve olanları anlatarak yardım talebinde bulunmuş. Hamide hanımda Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan&[#]8217;la temasa geçerek bana ulaştılar. Ben bu konudan sonra internette araştırma yaptım. Ama olumlu sonuçlar almadım. Yazılan yorumların yüzde 90&[#]8217;ı olumsuzdu. Hastaneye yatanlar ortamların kötü olduğunu doktor ve hemşirelerin hastalara iyi davranmadığı yazıyordu. Her şeyden önce ben kesinlikle bağımlı olduğumu kabul etmiyordum.
Önce bir görmek kalacağım hastaneyi, kalacağım odayı gördüm ve ikna oldum. İnternette yazılanlar gibi değil ortam çok hijyenik, doktor ve hemşireler çok iyi davranışları gayet güzel. Sıkıntı yaşamadım&[#]8221; dedi.

MÜCADELE EDECEĞİM
Yaşadıklarını kısaca özetleyen Eman, &[#]8220;13 yıl önce alkole başladım. 7 yıldır geceli gündüzlü alkol alıyorum. Bir süre sonra alkolle birlikte madde bağımlısı da oldum. Bir türlü içerisinden çıkamadım. Ailemi işimi maddi manevi tüm her şeyimi kaybettim. Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneğine ulaştıktan sonra 4 yıldır reddettiğim tedaviyi Nejdet Bey´in yardımlarıyla başladım. Halkımızda alkol ve madde bağımlılığı tedavisi çok yanlış algılanıyor. Bende bunu dün keşfettim. Benim gibi olanlara tedavi olmaları konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Alkol yüzünden evimden, işimden, kızımdan dostlarımdan, yaşadığım şehirden oldum. Buradan çıkınca ailem ve akrabalarımla bir araya gelmeye istiyorum. İşime de geri dönmek istiyorum. İnsanlara tavsiyem ilk kadehe başlamamak çok önemlidir Başladın mı gerisi geliyor.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nde tedavisi başlayan Erdem Eman için projeleri olduğunu ifade eden Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan, &[#]8220;Bizim derneğimizin kuruluş amaçlarının en başında geleni eğitim ve kültürdür. Erdemin tedavisi bittikten sonra sağlıklı bir şekilde taburcu olunca biz erdemden çok faydalanmak istiyoruz. 10 Dönümlük orman bölgenin bize tahsis ettiği ağaçlandırma sahasında yapılan alanda onu görevlendirmeyi düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
100 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
145 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
597 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
807 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
870 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
555 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI