Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

UÇAR´DAN DESTEK İSTEDİLER

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ta kaçak maden ocağı sahipleri AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret ederek kaçak ocak sorunun ortadan kaldırılması için destek istedi.
Gelik AK Parti Belde Başkanı Ali Rıza Bektaş, AK Parti Gelik Belediye Meclis Üyesi Burhan Sezgin, kaçak ocak sahipleri Mahalle Muhtarları sorunlarının çözülmesi getirilmesini için AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı makamında ziyaret etti.
Gelik Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Burhan Sezgin konuyla ilgili yaptığı konuşmada, &[#]8220;Yıllardan beri süren sorunlara çözüm getiremediğimiz için sorunlar artık yumak haline gelmeye başladı. Her zamankinden biraz fazla can yakmaya da devam ediyor. Kilimli-Karadon-Damarlı-Gelik bölgelerinde 900&[#]8217;ün üzerinde kaçak ocak var. Rödevanslı saha sahiplerinin arazileri içinde açılan ocakların sorumlulukları rödevanslı saha sahiplerine ait olduğu için geçtiğimiz günlerde Demir Madencilik şirketine &[#]8216;Kaçak ocakları teşvik etmek&[#]8217; suçundan operasyon yapıldı. Rödevanslı sahalar sorumluluk üzerlerinde olduğu için zaten 3 ayda bir kaçak ocakları bildirmek zorundalar. Ancak rödevanslı saha sahiplerinin bu ocakları kapatma ya da yasal hale getirme gibi bir yaptırımları olamaz. Bu nedenle Demir Madencilik şirketine yapılan operasyonun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Tek tarafla yapıldığını düşünüyorum. Çünkü kaçak ocakların olduğu araziler sadece Demir Madencilik şirketine ait değil. Diğer rödevanslı saha sahiplerinin arazilerinde de kaçak ocak işletiliyor. Bu operasyonun yapılınca hepsine birden yapılması gerektiğine inanıyorum. Bizim dedelerimizden gelen meslektir maden işletmeciliği. Ama herkesin taşörenleşme imkânı yok. Ama bu insanlarda aç kalamazlar. Dünden bugüne süregeldiği gibi kaçak ocak işletmeye devam etmek zorundalar. Biz 2 ton kömür çıkartıyoruz diye dünden bugüne sabıkalı olduk. Hırsızlık damgası yedik. Bu sabıka kayıtlarının düzeltilmesini, kaçak ocak işletmenin (ruhsatsız maden ocağı) ibaresi kullanılarak hırsızlıktan çıkartılmasını istiyoruz. Kaçak ocakların sorumluluğunun rödevanslı saha sahiplerinden alınmasını istiyoruz. Çünkü rödevanslı saha sahipleri bu ocakları bildirmekle yükümlüler. Bildirdikleri zamanda vatandaşla karşı karşıya kalıyorlar. Bu ocaklarda meydana gelen kazalar neticesinde sahaların kapatılmasına kadar cezalar artabiliyor. Biz aç kalmamak için kaçakçılık yapıyoruz. Güneydoğuda bile kaçakçılara af çıkıyor. Bizde af çıksın istiyoruz. Hırsızlık sabıkadan kurtulmak istiyoruz&[#]8217; dedi.
Kırat Mahalle Muhtarı Mustafa Demir de, &[#]8220;Ocaklar yasalaştırılamıyorlarsa kaçak ocak işletenler ve çalışanlar TTK&[#]8217;ya işe alınsın. TTK&[#]8217;ya işçi alınacak diyorlar. Alınacak işçilerin statüleri belirlenince kaçak ocak işletenler tespit edilsin. Şartları uyanlar TTK&[#]8217;ya işe alınsın&[#]8221; dedi.
Konuşulanları ve soruları cevaplayan Uçar, &[#]8220;Kaçak ocak sorumluluğunun rödevanslı sahalardan alınması için, sabıka kaydının silinebilmesi için, kaçak ocak ibaresi yerine (Ruhsatsız saha) ibaresi kullanılarak kaçak kömür işletmeciliğinin hırsızlıktan çıkarılabilmesi için ne gibi önlemler alınması gerektiği hakkında çalışmak lazım. Sıkıntılar ortada. Ama biz avukatlara sormadan, yasal önlemler ve çözümler nedir bilmeden ne bakanlığa gidebiliriz, ne de milletvekillerimize. Öncelikli olarak yasal çözümler ne olabilir, bununla ilgili ne gibi kanun çıkartılabilir çalışmasını yapalım. Bu çalışmayı yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde Sayın Enerji Bakanımızla görüşüp, sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi sunabiliriz. Ya da bakanımızın ertelenmiş Zonguldak gezisi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Sayın Bakanımızın Zonguldak ziyaretinde sizlerle toplanarak, bu sorunu birlikte bakanımıza iletebiliriz&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
180 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
635 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
890 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1520 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
928 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
887 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI