Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ONSUZ 74 YIL

gundemeregli.com- Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak ve ilçelerinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 74. Yıldönümünde saygıyla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli&[#]8217;de de 74. yılında etkinliklerle anıldı.

10 Kasım için ilk tören Atatürk Anıtında düzenlendi. Anıt önüne çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Anma günü sebebiyle ikinci tören Erdemir Kültür Merkezinde düzenlendi. Burada hazırlanan program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi anlatan konuşmayı yapan Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Adnan Döner Atatürk&[#]8217;ün başarılarından liderliğinden övgüyle söz ederek Türk Milleti&[#]8217;nin onur ve hassasiyetini kurtaracak çağdaş bir devleti kuran Atatürk&[#]8217;ün hala milletin gönlünde yaşadığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün hayatından örnekler veren Döner, &[#]8220;Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, Benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir. &[#]8220; sözüyle konuşmasını tamamladı.

Okul Müdürü Döner törene katılan misafirlere sürpriz yaparak Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 de vefat ettiğinde İzmit Gölcük&[#]8217;te Yavuz gemisinde Çavuş olarak askerlik yapan ve Ata&[#]8217;nın naaşı başında nöbet tutan 10 askerden biri olan Şaban Kalmaz öğretmenlerin yardımıyla salona getirilirken duygu dolu anlar yaşandı, Atatürk&[#]8217;ün naaş&[#]8217;ını İstanbul&[#]8217;dan, İzmit&[#]8217;e taşıdığını söyleyen Kalmaz ,&[#]8221;Protokolde oturan Askeri erkanı görünce gözyaşlarını tutamadı, Bende sizler gibiydim Atamızın naaş&[#]8217;ının başında nöbet tuttuk, kalabalığa bak, ne güzel, hepiniz sağ olun, çok memnun oldum.&[#]8221; dedi.

Ardından ilçe genelindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verilirken Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk kurtuluş savaşında adlı oratoryonun gösterisi yapıldı. Ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirildi.

ZONGULDAK

Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 74. yıldönümü çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.
Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, siyasi parti başkanları, emniyet teşkilatı, askeri erkan, daire başkanları, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 74. yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk konmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören sırasında trafik polisleri araçları durdurarak sürücülere saygı duruşunda bulunmalarını istedi. Ardından Atatürk Anıtı&[#]8217;nın her iki tarafında bulunan meşaleler yakılmasından sonra tören sona erdi.

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ BAŞKANI DUYGULANDIRDI

Zonguldak&[#]8217;ta Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 74. yılında düzenlenen anma programında CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı duygu dolu anlar yaşadı.
Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün ölümünün 74. yıldönümü çerçevesinde Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi. Törenin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonu&[#]8217;nda oratoryo düzenlendi. Erdemir Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve davetliler katıldı.
Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Engin Mutlu, programda Atatürk&[#]8217;ü anlattı. Programda öğrencilerin söylediği şiir ve türküler protokolü duygulandırdı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir duygu dolu anlar yaşadı. Programın ardından Vali Ayyıldız, öğrencilere teşekkür etti.

DAMGASINI VURANBİR LİDER

Öt yandan Zonguldak Valisi Erol Ayıldız 10 Kasım Atatürk&[#]8217;ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ayyıldız mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ebediyete intikalinin 74 üncü yıldönümünde milletçe sevgi ve saygı ile anıyoruz. Büyük Önder Atatürk, yaşamı, düşünceleri, tarihe mal olmuş başarılarıyla tüm dünyanın takdir ve saygısını kazanmış bir liderdir. Atatürk bağımsızlığımızın, ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi, geleceğimizi her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır. Tüm yaşamını Ulusumuzun bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak Ulusumuzun kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. Büyük Önderin aramızdan ayrılışının 74.Yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini, Cumhuriyetimizin değerlerini, kazanımlarını korumak, kollamak ve yeni nesillere aktararak yaşatmaktır.

Türk Milleti Önderi Atatürk´ü her zaman gönlünde yaşatacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecek, Ulusumuz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyete ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük devlet adamı Atatürk aramızdan ayrılışının 74.yılında saygı ve şükranla anıyoruz dedi.




Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
118 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
168 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
920 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI