Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BELEDİYE BAŞKANI YOLSUZLUKTAN YAKINDI

gundemeregli.com-Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yol çalışmaları ve eksikliklerini yerinde inceleyen Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;a yolsuzluktan yakındı. Başkan Akdemir, Bakan Yardımcısı Baş&[#]8217;a, kentin yol ve köprü sorunlarını içeren klasör dolusu dosyalar sundu.
Zonguldak&[#]8217;taki yol çalışmaları ve eksikliklerini incelemek amacıyla kente gelen Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş, kentteki programına Çaycuma&[#]8217;da 15 kişinin ölümü ile sonuçlanan Köprü Faciası&[#]8217;nın ardından kapanan ve hafif araçlara yeniden açılan Fevkani Köprüsü&[#]8217;nü inceledi. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ile köprü üzerinde bir dizi inceleme yapan Bakan Yardımcısı Yahya Baş, programına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i makamında ziyaret ederek sürdürdü. Ziyarette kentteki yolsuzluk ve köprü sorunlarından yakınan Başkan Akdemir, Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;tan yardım istedi. Zonguldak&[#]8217;ın altının da üstünün de sancılığı olduğunu hatırlatan Akdemir, sorunları şöyle sıraladı:
Özellikle şehirleşme konusunda, yeni çıkan yasaya göre, kentsel dönüşümü en büyük ihtiyaç hisseden şehirlerden biri. Ulaştırma konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. Sizler de gelişlerinizde mutlaka görmüşsünüzdür. İhmal mi edilmiş, göz ardı mı edilmiş diyelim. İmkanlar mı bu ölçü de diyelim bilemiyorum. Ama bu konunun bir an önce çözülmesi, bu konunu çok kısa sürede izale edilmesi gerekiyor. Özellikle Ankara ve Ereğli girişimizin yapılması gerekiyor. Özellikle şehir içerisindeki sıkıntılarımız bitmez. Bir fevkani köprümüz var. Bu konuda hayli yoğunluk yaşadık. Ülke genelinde yaşanan kış koşulları bizi de bir hayli yıprattı. Ülke genelinde yaşanan olaylar bizleri tetikledi. Bir sürü önlemler almamıza neden oldu. Valimiz Erol Ayyıldız ile çok yakından istişarelerimiz oldu. Ne yapmamız gerekenleri hep tartıştık, biz sizlere böyle bir dosya hazırladık. Bu dosyada detaylı bilgiler var. Bu bilgileri değerlendirip, sorunları çözümünde destek olduğunuzda halkımız adına mutlu olacağız.&[#]8221;

KLASÖR DOLUSU DOSYA SUNDU
Yol ve köprü sorunlarının yer aldığı bir klasör dolusu dosyayı Bakan Yardımcısı Baş&[#]8217;a sunan Başkan Akdemir, yine sorunlar ile ilgili resimlerin bulunduğu dosyayı da bizzat gösterdi. Belediyenin teknik danışmanını da yanına davet eden Başkan Akdemir, klasördeki dosyalar ile ilgili Bakan Yardımcısı Baş&[#]8217;a bilgi verdirdi. Sorunların yanı sıra dosyalarda 3 ayrı maliyet raporu ve 3 ayrı köprünün yapımı için gereken teknik önerilerin bulunduğu belirtildi.
Bilgiler verilirken Bakan Yardımcısı Baş, &[#]8220;Hangisinin maliyeti en ucuz&[#]8221; diye sorarken, köprünün bakım ve onarımı konusundaki dosyayı alarak, bir süre inceledi.
Vali Ayyıldız&[#]8217;da devreye girerek, koordineli bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade etti. Vali Ayyıldız kentin sorunlarının ortak ve benzer olduğunu belirterek, il genelindeki belediyeler ve kurumların ortak bir proje oluşturulup, sorunların bütün olarak değerlendirilebileceğini ifade etti
Yarışma projesi de öneren Bakan Yardımcısı Baş, &[#]8220;Çok şey söylenebilir. 50 türlü önerebilinir. Birinde karar verilecek ama bir şeyler ortaya çıkarılmalıdır&[#]8221; dedi.
Başkan Akdemir, çevre ve şehir içi yollarda belediye imkanları ile yapılması maliyetli olduğu için, karayollarında tünel sistemli, yaya geçitlerin yapılmasını da isterken, söz verdiği Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın&[#]8217;da, &[#]8216;batçık diye tabir edilen&[#]8217; yaya ve araç yolu yapımını talep etti.

&[#]8220;10 YILDA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK&[#]8221;
Bakan Yardımcısı Baş ise ülkenin son 10 yılda ulaşımda, çok büyük mesafeler kat ettiğini ifade etti. Bakanlık ile koordineli hareket edildiğinde entegre projelerin hazırlanabileceğini belirten Baş, şöyle konuştu:
&[#]8220;Burada da niye yapılmasın, yapılamayacak işler olduğunu zannetmiyorum. Bunlar, projelendirilerek, programa konularak yapılıyor. Bugüne kadar bizim bakanlığımızla buradaki sorunlar için bir çalışma ya da görüşme olmamış anladığım kadarıyla. Bundan sonra birlikte bir çalışma, görüşme yaparız inşallah. Bir mesafe kat ederiz umut ediyorum. Zonguldak şartları zor olan ilimiz. Bir çok çalışmaların en kalıcı, en pratik çözümleri, tünellerle yapılacak çalışmalardır. Bizim bu ilimizde, projelendirilmiş, ihalesi yapılmış, çalışmalar var. Bunlardan bir kısmı başladı, bir kısmının proje safhasında halen çalışmalar devam ediyor.&[#]8221;

ZONGULDAK&[#]8217;TA DEĞİŞİKLİK YOK
Duble yol çalışmalarını bir çok yerde başarılmasına rağmen, Zonguldak&[#]8217;ın giriş ve çıkışlarında sorun yaşandığını anlatan Baş, &[#]8220;Bizim özellikle yol, ulaşım politikamızda illerini birbirlerine bağlayan yolların hepsinin duble yol gidiş geliş olarak yapılması, asgari hedefimiz. Bunu da birçok yerde başardık, yaptık. Maalesef Zonguldak&[#]8217;ın girişinde, çıkışında eksiklerimiz var. Benim de buraya geliş amacım zaten bu&[#]8221; dedi. Yıllar önce birkaç kez Zonguldak&[#]8217;a geldiğini belirten Bakan Yardımcısı Baş, Zonguldak&[#]8217;ta değişen bir şey olmadığını gördüğünü sözlerine ekledi. Tüm meselenin karşılıklı diyalog olduğunu vurgulayan Baş, konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Diyalogları iyi tuttuğumuz, iyi değerlendirdiğimiz sürece, devlet hepimizin devleti, ülkemizin imkanları hepimizin imkanı. En güzel şekilde bu imkanı, ülkemizin her tarafına bu imkanlardan yararlandırmamız gerekiyor. Bizimle herhangi bir diyaloğa girdiğimiz takdirde, elimizden geleni yaparız. Gerekirse Genel Müdürlüğümüzü, birimlerimizi faaliyete geçiririz, inceleme yaparız. Zaten yapılan çalışmalarımız, var, sizin talepleriniz de entegre edilerek, çalışmalar yapılabilir. Köprü ve meydan sorunları, birleştirilerek, köprü ve meydan projesi adı altında değişik, projeler yapılabilir.&[#]8221;
Başkan Akdemir, ziyaretin sonunda ise Bakan Yardımcısı Baş&[#]8217;a madenci heykeli verdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI