Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

800 BİN TL&8217;LİK TIRAŞLAMA&8230;

gundemeregli.com- Ereğli ilçesi Gülüç Beldesinde 800 Bin TL&[#]8217;lik yatırımla başlatılan dağ tıraşlanma çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğü bildirildi.

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gülüç Beldesinde meydana gelen iki ayrı heyelan sonrasında iki ayrı apartman boşaltılmış ve gerçekleştirilen girişimlerin ardından dağın tıraşlanması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek, havaların el vermesi durumunda çalışmaların iki hafta içersinde biteceğini belirtti.

İKİ APARTMAN KURTARILACAK

Güngör, Bilindiği gibiGülüç Beldesinde meydana gelen iki ayrı heyelan sonrasında iki ayrı apartman boşaltılmış ve gerçekleştirilen girişimlerin ardından dağın tıraşlanmasına başlandığına dikkat çekerek, şunlar söyledi:

&[#]8220;Hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar ile İslamoğlu ile Kirazlar apartmanının hemen üst tarafı yapılıyor.Hâkim tepenin tıraşlama çalışmalarının ardından bulunan tarihi taşların da aynı şekilde yerine konulacak.Bir aya yakın süredir sizin de yakından takip ettiğiniz gibi üst tarafı tamamen düzlendi. Kazı alanında ki Roma devrinden kaldığı belirlenen taşlar yerlerine alındı ve şimdilik kenara konuldu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından numaralandırılan taşlar tek tek yeniden yerlerine konulacak. Orada çok büyük bir geniş alan oldu. Tahminimce Kültür Bakanlığımız orada tarihi eserlerle ilgili yer hazırlayacak. İnşallah vatandaşlarımızın da bir mesire alanı şeklinde hizmetine açılabilir. Diğer yandan toprak kaymasıyla ilgili olarak alt kısımlara da kadar inildi. İslamoğlu ve Kirazlar apartmanının arka taraflarının tehlikeyi ortadan kaldıracak şekilde çalışmalar yapılıyor. Yüklenici firma şu anda gayet iyi çalışıyor. Kış ayının şartları başlamadan önce çalışmayı bitirmek istiyor. Hava şartları bu şekilde devam ederse heyelan alanını tamamen kurtarmış olacağız. Bu çalışmada iki
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
96 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
138 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
592 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
803 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
867 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
552 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1494 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
904 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
211 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI