Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BU DAVANIN MADDİ MANEVİ SONUÇLANMASINI İSTİYORUM

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ta iki yıl önce meydana gelen grizu faciasında ölen 30 işçinin duruşmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, gelen bilirkişi raporunun okunmasından sonra itirazlar üzerine, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi&[#]8217;nin yeni bir bilirkişi heyeti oluşturması, iki bilirkişi raporu arasındaki çelişkileri giderecek şekilde yeni rapor istemiyle duruşmayı erteledi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi&[#]8217;nde 17 Mayıs 2010 günü meydana gelen patlamada ölen 30 işçinin davası Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkeme Salonu&[#]8217;nda görüldü.
Yoklama alan mahkeme heyeti, raporun bilirkişi raporunu okudu. Okunan rapordan sonra müşteki avukatları, bilirkişi raporunda bir kısım eksiklerin olduğu tespit edildiği halde sonuç bölümünde kusurun kişiselleştirilmesinin mümkün olmadığının tespiti yapıldığı diyerek yeni bir bilirkişi heyeti belirlenmesi talebinde bulundu. Sanık avukatları ise, bilirkişi raporu içerisindeki aleyhte olan kısımları kabul etmeyerek, sonuç kısmına bir diyecekleri olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, mahkemece yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapor ile soruşturma aşamasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucunda düzenlenen raporların birbirleri ile çelişir olması nedeniyle dosyanın İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve mahkemenin yeni bir uzman bilirkişi oluşturmasına ve iki rapor arasındaki çelişkileri de giderecek şekilde yeni bir rapor düzenlenmesini istedi. Duruşma 20 Mart 2013 gününe ertelendi.

OLAN ÖLENLERE OLDU
Yaklaşık bir buçuk saat süren duruşma sonrası aileler adliye binasından ayrıldı. Sabah saatlerinde adliyeye gelen ölen işçilerin aileleri davanın sürekli uzadığını söyledi. Sürekli adliyeye gelip gittiklerini, suçluların cezalandırılmadığını öne süren aileler çıkışta ölen çocuklarına yazık olduğunu ifade etti.
Erkan Taşdemir&[#]8217;in acılı eşi Arzu Taşdemir ve kayınvalidesi Müzeyyen Çelebi&[#]8217;nin acıları dinmek bilmedi. Adliye önünde suçluların cezalandırılmadığını ve duruşmanın yine ertelenmesine sinirlenen acılı eşi ve annesi, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Eşinin öldüğünde 22 aylık evli olduğunu söyleyen Arzu Taşdemir &[#]8220;Çocuğum daha 5 aylıktı, karnımdaydı. Şimdi baba diyor. Hiç bahsetmiyorum ama fotoğrafından biliyor. Babam işte anne diye babam gelecek anne diye konuşuyor. O sorduğu zaman baba dediğinde ben bitiyorum bir şey diyemiyorum. Vicdanları nasıl rahat edecek bunların. Çalıştırırlarken iyiydi, 3 kuruş veriyorlardı. Onda da aksama oluyordu. Bir ara 3 ay vermediler. Ben 22 ay evli kaldım ama toplasanız 5 ay beraber oturamadık. Kendisi sürekli çalışırdı diye dert yandı.
Çelebi, damadını kaybettiğini belirterek şunları söyledi: kızım yanımda kalıyor. Torunuma bakıyorum. Mahkemeden bir sonuç elde edemedik. Ölenler gitti. Kendilerini savunamadıkları için olan onlara oldu. Biz raporun yenilenmesini istiyoruz. Uzasa bile sonucunda ben çocuğum büyüdüğünde babası olmayacak belki ama en güzel şekilde ona gelecek hazırlamak için bu davanın maddi manevi sonuçlanmasını istiyorum. Çocuğum olmasa bu kadar içim acımaz ama, çocuğumun olması içimi acıtıyor. İki yaşını 2 ay geçti. Bayramda mezarına gittim. Başucunu öptü. Hayret ettim ben ona olanları anlatmıyorum. Ama o bunu seziyor. Ben bazı şeyleri ondan öğreniyorum. Davayı ölene kadar takip edeceğiz. Bu güne kadar çalıştığının emeğini çocuğum alacak. Ailemde yardımcı oluyor. Arkamda bir sürü insan var&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
98 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
142 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
594 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
805 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
869 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
554 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1495 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
906 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
212 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI