Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ALAPLI CHP´DEN DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi.
CHP Genel Başkanlığı&[#]8217;nın Seçim takvimi uyarınca CHP Alaplı İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısı yapıldı. Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, CHP Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın, İl yöneticileri, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda konuşan CHP Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, yerel ve genel gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal&[#]8217;ın bir an önce aralarına katılmasını dilediklerini belirten Tekin, &[#]8220;Toplantımız Alaplı&[#]8217;ya partimize hayırlı olsun. Bu toplantı kendimizi sorgulamak, eksiklerimizi gidermek ve önümüzdeki yerel seçimlere daha iyi eksiksiz hazırlanmak için bir fırsattır. Bugün aramızda bir milletvekilimiz var ama biz 12 Haziran seçimlerinde iki milletvekili çıkarttık. Birinci sıra milletvekilimiz aramızda şu anda ne yazıkki yok, kendisi bile suçunun ne olduğunu bilmeden cezaevinde yatıyor. Cezaevinde olmasına rağmen yine uluslar arası bir başarıya imza attı. Haberal 27 ülkede üyesi bulunan Dünya Tıp ve Tıbbi ve Akademi Teknik ve Etik Akadamesini kurdu ve Akademenin Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Türkiye´de ise ne yazık ki sağlıkta büyük hizmeti olan vekilimiz halen Silivri´de tutuluyor. Buna anlam veremiyoruz. Kendisine buradan kucak dolusu selam gönderiyoruz. Bir an önce bizlerin arasına katılmasını cani yürekten istiyoruz&[#]8221; dedi.
CHP Alaplı ilçe Teşkilatının faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Tekin, &[#]8220;Benim Alaplı ilçe başkanlığımın ikinci dönemi birinci dönem seçildikten sonra önce partimizi yeniledik ve her şeyi sıfırdan aldık. Bunu da örgütteki arkadaşlarla beraber yaptık. Dışarıdan bir kuruş para almadan 30 bin TL&[#]8217;ye yakın para harcayarak yaptık. 350 üyemizi 560 üyeye çıkardık. Bir referandum, bir genel seçim geçirdik ve ikisinde de oyumuzu ikiye katladık. Her zaman birbirimize saygılı olduk, belki de Zonguldak dahil Türkiye´de örgüt içinde sıkıntı olmayan ilçelerin başındayız. Eski belediye başkanı, eski ilçe başkanı, eski belediye meclis üyelerimizle hep beraber çalışıyor ve her yere beraber gidiyoruz. Son yerel seçimlerde seçimi çok az bir oyla kaybettik. Önümüzdeki yerel seçimlerde de Alaplı´da CHP bayrağını dikmek için elimizden geleni yapıyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Alaplı&[#]8217;nın son 20 seneden beri iyi yönetilmediğini, ilçenin sosyal yönden hep geriye gittiğini savunan Tekin, CHP olarak yerel seçimlerde şanslarının yüksek olduğunu söyledi. CHP olarak Alaplı&[#]8217;nın tüm sorunlarını çözeceklerini kaydeden Tekin, şöyle konuştu:
&[#]8220;Yerel seçimlerde şansımız Alaplı&[#]8217;da çok yüksek, çünkü son 20 seneden beri Alaplı başkanı olan iki kişi şu an tekrar aday olmak için birbiri ile yarışıyor. İkisinin de Alaplı&[#]8217;ya yapmış olduğu hizmeti herkes görüyor. 20-25 sene evvel ilçede Şahin tepesine, Alaplı çay bahçesine, Belediye plajına Ereğli ve Akçakoca&[#]8217;dan insanlarımız geliyordu. Şimdi bizim insanlarımız Ereğli ve Akçakoca&[#]8217;ya gidiyor. Alaplı hem sosyal hem de ticari anlamda bitmiş durumda, pazaryeri gelmedi, Alaplı girişi kapandı. Sosyal tesisler yapılmadı. Alaplı´da bir sinema dahi yok, 1978 yılında yapılan mezbahaneye bir çivi bile çakmadan mühürlendi. Ne yazık ki Alaplı&[#]8217;nın eti Akçakoca&[#]8217;da kesiliyor. Alaplı´da çok sorun var, hepsini burada anlatmaya gerek yok, nasip olursa 2014 Mart´da bunların hepsini çözeceğiz. Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesi neredeyse kapanacaktı. Ben buradan Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız&[#]8217;a, Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç&[#]8217;a çok teşekkür ediyorum.&[#]8221;
Zonguldak&[#]8217;ın üvey evlat olduğunu, iktidar milletvekillerinin Zonguldak&[#]8217;ı önemsediğini dile getiren Tekin, &[#]8220;Genel siyasete gelince ne yazık ki Zonguldak üvey evlat. Düzce&[#]8217;ye bakın, Karabük&[#]8217;e bakın ne yazık ki iktidar milletvekilleri Zonguldak&[#]8217;a fazla önem veremiyor. Bunu da kendi bakan yardımcıları söylüyor. Zonguldak hizmet alamamış diye, Yalova ve Tuzla tersaneleri çalışıyor, Ereğli tersanelerinde 8 bin kişi çalışırken, şimdi 100 kişi bile kalmadı. Devlet tersaneler konusunda önlemini alamıyor. Esnaf hergün krediden bunalıyor, ödeyemiyor, memur geçinemiyor, emekli zaten aç, köylü desen berbat durumda, çözüm desen yok, halen kriz teğet geçti gibi laflarla insanı kandırıyorlar. Bu gidişata dur dememiz için önce yerelde iktidar olmalıyız&[#]8221; dedi. Partililere de seslenen Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:
&[#]8220;Bu yüzden ben bütün CHP üyesi delegelerden herkesten çok daha fazla fedekarlık istiyorum. Ben sadece CHP&[#]8217;ye oy verdim, CHP&[#]8217;liyim demekle olmuyor. Sadece oy değil, verdikten sonra da seçimlerde sandıklara ve okul önlerindeki gelen giden ile ilgilenmek ve son oy sayılıncaya kadar hep sandık başından ayrılmamak gerekiyor. Hep beraber partimize daha iyi sahip çıkmak lazım. Her CHP&[#]8217;li bunu yaparsa bizim başaramayacağımız seçim olmaz. Arkadaşlar önce birbirimizi sevelim, milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, il genel, belediye meclisi hangi seçim olursa olsun giremeyen arkadaşlar, girene küsmesin, partiye küsmesin, bu parti kimsenin babasının malı değil, bir daha ki sefere çok çalışırsın sen gelirsin, o yüzden birbirimize, kaybetsek de, kazansak da sahip çıkalım. Birbirimizi eleştireceksek kendi içimizde eleştirelim, dışarıda birbirimize laf söyletmeyelim. Bizim CHP olarak tek sıkıntımız bu, birbirimizi sevelim artık ve hem yerelde hem genelde iktidar olalım, artık yeter.&[#]8221;
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
84 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
124 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
589 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
801 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
854 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI