Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MOBİL KETEM PROJESİ TANITILDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ta, &[#]8220;Mobil KETEM Projesi&[#]8221; tanıtım programı yapıldı.
Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ın destek ve himayelerinde Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğünün toplumu rahim ağzı ve meme kanserine karşı bilgilendirme ve ilgili taramaların yapılmasına yönelik çalışması olan &[#]8220;Mobil KETEM Projesi&[#]8221; tanıtımı gerçekleştirildi.
Tanıtım etkinliğine, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve eşi Nurten Akdemir, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan&[#]8217;ın eşi Saime Toptan, Zonguldak Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Ahmet Mailoğlu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Birim Sorumlusu Esin İlhan, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Karaman Belde Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve davetliler katıldı.

ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ VURGULANDI
Tanıtım etkinliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, &[#]8220;KETEM, kanser erken teşhis tarama eğitim merkezi kelimelerinin kısaltmasından meydana gelen bir kelimedir. Tüm Türkiye&[#]8217;de aynı isimde hizmet vermektedir. Kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik farkındalık oluşturan, toplum bilincini geliştiren hedefe yönelik tarama ve eğitim programlarını yürüten merkezdir. Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıdır. Çağımızın en sık rastlanan hastalıklarından birisidir ve kalp damar hastalıklarından sonra ikinci en çok öldüren hastalıktır. Kansere neden olan faktörlerden uzak durarak ve kanser erken teşhis merkezleri olan KETEM&[#]8217;lere başvurarak tarama yaptırarak kansere karşı önlem almış oluruz. Biz KETEM&[#]8217;lerde dört taranabilir kanser türünü taramaktayız. Bunlardan meme kanseri, rahim ağzı kanseri, bağırsak kanseri ve prostat kanseridir. Kanseri neden tarıyoruz, insanın hayat kalitesini düşüren ciddi ölüm ve sakatlık oranlarına sahip olan sık rastlanan, tedavisi pahalı bir hastalık olması nedeniyle erken dönemde erken teşhis edilebilir olması nedeniyle tedavisinin erken dönemde daha etkin olması nedeniyle ve kolay uygulanan basit ve ağrısız tarama testlerinin olması nedeniyle kanseri tarıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta KETEM 20 Şubat 2009 tarihinde Atatürk Devlet Hastanesi binasında ilk kez hizmet vermeye başladı&[#]8221; dedi.

KANSERLE MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ, EN TEMEL ÇÖZÜMÜ SİGARA İÇMEMEK
Ardından konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kanser Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Turan, &[#]8220;Aslında kanserle mücadelenin en önemli, en temel çözümü sigara içmemek. Kadın kanserlerinde meme kanseri başka gidiyor. Her 4-5 kanserden bir tanesi meme kanseri, ne yazık ki. Onun peşinden tüm dünya ile birlikte troid kanseri izliyor. Artık troid kanseri de çok fazla gözükmeye başladı. Daha sonra da bağırsak kanseri yer alıyor. Kadınlarda görülen meme kanseri ve bağırsak kanseri erken teşhis edilebilen kanserler. Bu da bir bakımdan avantaj&[#]8221; diye konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, &[#]8220;Kadın ve sağlık konusunda biz devlet olarak güzel bir karneye sahibiz. Sağlık gitmişse geriye kalan sadece bir sıfırdır. Bu projenin yapılması çok güzel. Bakanlık olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız&[#]8221; şeklinde konuştu.

PROJE 250 BİN KADINI HEDEFLİYOR
Ardından konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, &[#]8220;BEÜ olarak bu projenin tüm aşamalarında yer almak istiyoruz. Proje 250 bin kadını hedefliyor, Zonguldak&[#]8217;ın hemen hemen nüfusunun yarısı. Onun için proje çok önemli. Projenin tüm aşamalarında BEÜ olarak destek vereceğiz. Bizden ne talep edilirse insan kaynakları olarak, cihaz olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Kanserle ilgili biz bölgenin en önemli sağlık sunucusuyuz. Bu ay itibariyle yaklaşık maliyeti 2.5 milyon olan PET/CT cihazını da hizmete aldık. Kanserin tanısında, teşhisinde ve tedavisinde çok önemli olan hem metabolik hem de anatomik görüntüleme imkanı veren cihaz şuanda hastanemizde hastalarımıza hizmet vermektedir. 2013 yılında da hastaneden bağımsız kanser tanı tedavi projemiz var. Tüm işlemler bitti. TOKİ marifetiyle inşallah önümüzdeki aylar içerisinde temeli atacağız ve 2013 yılı içerisinde de hizmete almaya planlıyoruz. Bu projenin başarılı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

ZONGULDAK İÇİN SAĞLIK PROJESİNİN YANINDA SOSYAL BİR PROJE
Daha sonra konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız ise &[#]8220;Büyük bir proje. Orijinal değil ama yapılmış projenin üzerine özveriyle, fedakarlıkla ve halk sağlığı müdürlüğünün dinamizmi, heyecanını katarak çoklu bir kitleye 250 bin kadına ulaşmayı hedefledik. Zonguldak için sağlık projesinin yanında sosyal bir proje. Sosyal kazanımları elde edebileceğimiz bir proje. Yanımızda olacak, olan herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu proje çok daha güzel projelerin önünü açacaktır. Başarıya ulaşacaktır. Zonguldak insanını sağlık, toplum konusundaki duyarlılığını bir göstergesi olarak her zaman konuşulacaktır&[#]8221; diye konuştu. Konuşmaların ardından program sona erdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
169 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
258 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
698 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
866 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
924 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
604 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1553 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
961 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
238 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI