Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

5 BİN İŞÇİNİN GÖZÜ GÖRÜŞMELERDE&8230;

gundemeregli.com- TBMM&[#]8217;de onaylanan Sendikalar Yasasından ötürü geciken ve Ereğli&[#]8217;de 5 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde gözler bakanlığın vereceği yetkiye çevrildi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A. Ş. (ERDEMİR)&[#]8217;de çalışan binlerce işçiyi ilgilendiren 24. dönem toplu iş sözleşmeleri için Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı&[#]8217;ndan yetki bekliyor.

1 Eylül 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşmeler ile ilgili bilgiler veren Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, sözleşmenin 2 yıl için sınırlı olduğuna dikkat çekti.

Ereğli&[#]8217;de ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasındaki 24. Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmeleriheyecanı yaşanırken, sendikanın üyelerinden aldığı güçle iyi bir sözleşmeye imza atması bekleniyor.

İşyerinde B ve C sınıfı 5 bin ERDEMİR işçisinin faydalanacağısözleşme görüşmeleri sürecinin bugüne kadar uzamasının nedenini, TBMM&[#]8217;de onaylanan Sendikalar Yasası&[#]8217;nın gecikmesinden kaynaklandığını anlatan Odabaş, şöyle dedi:
&[#]8220;İlgili Yasanın Meclis&[#]8217;ten geçerek, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması sonrası biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı&[#]8217;na yetki talebinde bulunduk. Şimdi Bakanlıktan gelecek yetkiyi belgemizi bekliyoruz. Belgenin gelmesinin ardından yasal süreçte şirket yetkilileriyle masaya oturacağız. Bu sürede ise bir yandan taslak çalışmalarımıza başlarken, diğer yandan Erdemir&[#]8217;deki işçi arkadaşlarımızla görüşerek, toplantılar yaparak, gelişmeleri aktarıyoruz. Aynı zamanda onların fikirlerini alarak taslak çalışmalarımıza yön veriyoruz.
Türkiye&[#]8217;nin en güçlü sendikası Türk Metal, üyelerinden aldığı güçle bu dönem de iyi bir sözleşmeye imza atacaktır. Üyelerimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI