Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÇİMENOĞLU-ÇATUROĞLU ARASINDAKİ İPLER GERİLDİ

gundemeregli.com-Alaplı ilçesi kulislerinde Belediye Başkanı Çimenoğlu&[#]8217;nun yaptığı gaf konuşuluyor, basına verdiği açıklamada, dolaylı olarak Faruk Çaturoğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın üniversite yıllarından arkadaşı olan eski Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı&[#]8217;yı hedef alan Çimenoğlu&[#]8217;nun &[#]8220;Göreve geldiğimde Belediye borç batağı altındaydı&[#]8221; sözleri mensubu olduğu partiyi karıştırdı.

-Alaplı&[#]8217;nın AK Partili Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu&[#]8217;nun geçmiş belediye yönetimini hedef alarak, &[#]8220;Birçok belediye gibi Alaplı Belediyesi de ´borç batağındaydı´ şeklindeki açıklamaları AK Parti içersinde ciddi tepkilere ve şaşkınlığa yol açtı.

Kulislerde en büyük tepkiyi eski Belediye Başkanı ve şuanda ilçe başkanlığı yapan Faruk Çaturoğlu&[#]8217;nun verdiği konuşuluyor.

Çimenoğlu&[#]8217;nun yaptığı açıklamalarda hedef aldığı geçmiş belediye yönetiminin AK Partili belediye olduğunu hatırlatan partililer, bu açıklamaların Alaplı&[#]8217;nın önceki Belediye Başkanı ve şuandaki AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ile Çimenoğlu arasındaki köprülerin atılmasına yol açacağını savundular.

2009 yılında göreve geldiğinde, bu görevi Başbakan Erdoğan&[#]8217;ın üniversite yıllarından arkadaşı ve güvendiği isimlerden biri olan Ekrem Yazıcı&[#]8217;dan devir aldığını hatırlatan partililer, Çimenoğlu&[#]8217;nun basın mensuplarına yaptığı açıklamada, belediyenin borç batağında olduğunu ve kendisinin radikal tedbirler alarak belediyeyi kara geçirdiğini açıklamasının izah edilecek bir tarafından bulunmadığını kaydettiler.

Çimenoğlu&[#]8217;nun, bunu söylerken şuanda mensubu olduğu partiyi töhmet altında bıraktığına dikkat çeken partililer bunun ciddi sorunlara yol açacağını dile getirdiler.

Kulislerde Çaturoğlu&[#]8217;nun bu açıklamalar karşısında ciddi bir şekilde tepki gösterdiği ve 5 günlük izinde bulunan Çimenoğlu ile izin dönüşü görüşme yapmayı planladığı ve kendisini ciddi bir şekilde uyaracağı öğrenildi.

Çimenoğlu&[#]8217;nun hedef aldığı ve borç batağında olduğuna dikkat çektiği dönemde Belediye Başkanlığını AK Partili Ekrem Yazıcı ile Faruk Çaturoğlu&[#]8217;nun yaptığına işaret eden partililer, &[#]8220;Bu açıklama başkanın partili belediyesine karşı yapmış olduğu ciddi bir söylemdir. Kendisi hangi partiden de, geçmiş AK Partili belediyeyi sorguluyor ve borç batağını sürüklediğini söylüyor. Kendi yönetimindeki belediyeyi överken, geçmiş yönetimindeki belediyeyi de yerin dibine sokuyor.  Sanki geçmiş yönetim başka bir partinin yönetimiydi. Yada kendisi sanki AK Parti&[#]8217;nin değil de, başka bir partinin belediye başkanı! Bu açıklamalar partiye zarar verir&[#]8221; dediler.

Çimenoğlu&[#]8217;nun belediyeyi borç batağında devir aldım türü söylemlerinin pek çok kesim tarafından şaşkınlıkla izlendiği görülürken, bu açıklamaların Çimenoğlu ile Çaturoğlu arasındaki köprülerin atılmasına yol açılacağı konuşuluyor.

Çimenoğlu&[#]8217;nun büyük bir gaf olarak değerlendirilecek olan açıklamalarını düzeltip düzeltmeyeceği ise büyük merak konusu.

İŞTE ÇİMENOĞLU&[#]8217;NUN TEPKİLERE YOL AÇAN AÇIKLAMASI

&[#]8220;Alaplı Belediyesi benim göreve seçildiğim dönemde ülke genelindeki bir çok belediye gibi ´borç batağındaydı´  Tabi ki şu anda bazı borçlarımız devam ediyor. Ama borç miktarı ve borcumuzun şekli değişmeye başladı. Belediyemizin piyasaya olan 3 milyon 500 bin liralık borcunu 1 milyon 200 bin liraya kadar inmiş durumda. Bu anlamda belediye ekonomik anlamda da rahatlıkla çalışmalarını sürdürebilir hale geldi.
   Bütçeye baktığınızda geçtiğimiz yıl 900 bin lira artı ile kapatmıştık. Bu yıl da şu ana kadar bir milyon 200 bin lira bütçe fazlamız var. Yılı da yine bütçe fazlası ile kapatacağımıza inanıyorum. Göreve başladığımda personel giderleri yüzde 50 civarındaydı. Bu sürede hem bazı işçilerimizi emekli ettik, hem de 6111 sayılı Kanun´dan faydalanarak norm kadro fazlı işçilerimizi başka kurumlara yolladık. Böylece personel giderlerimizi yüzde 28´e indirmeyi başardık. Yıl sonuna kadar da bu rakamı yüzde 30´larda tutmayı planlıyoruz. Bu oran aynı zamanda Devletin personel sınırıdır.
   
   
RADİKAL KARARLAR ALDIK
   Belediyede ödeme dengesini tutturabilmek için radikal kararlar da aldıklarını ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi:
   Bu konuda radikal uygulamalar yaptık. Bütün bunları yaparken elbette vatandaşımızı, hemşehrilerimizi ve mükelleflerimizi üzdük. Belediyemizin piyasada oluşan 3 milyon 500 bin lira kadar alacağının peşine düştük. Kira, emlak ve çöp vergileri ile su gibi alacaklarımızı, gelir servisimizin sıkı çalışmasıyla tahsile yöneldik. Güncel verilerimizi düzenli şekilde takip ediyoruz. Giderlerimizi de ona göre belli program dahilinde kullanıyoruz.
   Bu çalışmalar sonucunda da belediyemizin mali durumu her geçen gün daha da düzeliyor. Elbette piyasaya olan borcumuz azaldı ancak Sosyal Güvenlik Kurumu ve vergi borçlarımız ise devam ediyor.
   


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
171 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI