Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Kısa dönem jandarma erler yemin etti

Kısa dönem jandarma erler yemin etti

Zonguldak 'ta 372/2 kısa dönem jandarma erler yemin etti, duygusal anlar yaşandı. 
Garnizon Komutanlığı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, daire müdürleri ve kısa dönem askerlerin aileleri katıldı.
Yemin töreninde açılış konuşması yapan İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan: “Bu anlamlı ve özel günümüze teşrif eden tüm ailelere ve konuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarımızın huzurunda silah arkadaşlarınızla, omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize, gururla ve onurla devredeceksiniz” dedi. 
Çanakkale Savaşı’na katılan Kınalı Hasan’ın hikayesinin anlatıldığı film gösteriminin ardından 29 asker, yemin etti. Tören yemin eden askerlerin jandarma marşını söylemesiyle sona erdi. 29 asker yemin törenine gelen aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
169 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
258 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
698 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
866 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
924 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
604 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1553 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
961 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
238 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI