Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ HAMSİYE DOYDU

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli 20 tondan fazla hamsi vatandaşlara bedava dağıtıldı. İzdiham sebebiyle vatandaşlar zaman zaman ezilme tehlikesi yaşadı. Ereğli festivalin ismine kakışır bir günün sonunda Ünlü Sanatçı Volkan Konak ile bir günlük festivali noktaladı.

Kdz. Ereğli ilçesinde rekorlar ile anılan &[#]8220;11. Hamsi Festivali&[#]8221; etkinliklerinde 20 tondan fazla hamsi dağıtılırken, Ünlü Sanatçı Volkan Konak&[#]8217;ta çıktığı sahnede doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı.

 Geçen yılın aksine Bozhane yerine Amfi Tiyatro önünde başlatılan Hamsi Festivali  etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

   11 yıllık festivale ismini veren ve 20 ton olduğu bildirilen hamsiler vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı.
Sık sık motorları ile denizden getirilen hamsiler sahile bulunan vatandaşlara dağıtılarak hamsi coşkusu hedefine ulaşmış oldu.
   Burada oluşturulan içi su dolu havuza konulan hamsilerden ilk dağıtımı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptı.
   Posbıyık&[#]8217;ın sembolik dağıtımının ardından alandan ayrılması sonrası ise adeta izdiham yaşandı. Bir an önce balığını almak isteye vatandaşlar, adeta bir birini ezercesine havuza müdahale etti. Balığını alabilen ise hemen mangal başına geçerek kızartma işlemine başladı.
   Bu sırada, gazetecilere açıklamada bulunan Posbıyık, son hava tahmin rayorlarında bölgenin yağmurlu olacağı endişesi taşındığını belirterek, şunları söyledi:
   &[#]8220;Herkesin korkusu bugün havanın yağışlı olmasıydı. Ama Allah&[#]8217;ın yardımı ve
bizim iyi niyetimizden hava çok güzel. Bugün burada inanılmaz bir kalabalık var. Bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum. Bir iftar yemeğinde bir de bugün ki festivalde yanıldım. Muhteşem bir ortam. Ankara&[#]8217;dan İstanbul&[#]8217;dan hatta İskenderun&[#]8217;dan gelenler oldu. Bugün çok mutluyum. 15 ton ile yola çıktığımız festivalde 20 tondan fazla hamsi dağıtıldı. Motorlarla hamsiler gelmeye devam ediyor. Her şeyimiz bol. Izgaraları dağıttık. Vatandaşlarımızın güzel bir gün geçirmesini istiyorum.&[#]8221;
   
ÇALIŞANLAR SABAHLADI    

   Diğer yandan, belediye ekiplerinin geceden başladıkları düzenleme çalışmalarına sabahın erken saatlerinde devam ederek oluşturulan mangallarda, kömür ve odunlar hazır hale getirilmişti.
   Yine erken saatlerde festival alanına gelen sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, kendilerine ayrılan yerlerde mangallarını yakarak, balıklarını pişirmeye koyuldu.
   
Bu arada Yenimahalle Spor Kulübü de temin edilen standın duvarına, üzerinde, &[#]8220;11. Hamsi Festivali&[#]8217;ni Sevgi, Barış, Dostluk içinde Kutluyoruz&[#]8221; yazılı pankart açtı. Kulüp başkanı Mehmet Peker ile yönetim kurulu üyeleri, mangallarda kızarttıkları balıkları, ekmek, soğan, domates ve biberle birlikte ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.
   Bir çok dernek gibi Karadeniz Ereğli Ticaret Lisesi Mezunları da, oluşturdukları stantta pişirdikleri balık ve hamsiden yapılmış diğer ürünleri birlikte yedi.

Çeşitli derneklerin de aktif rol aldığı hamsi festivali akşam sahneye çıkan Volkan Konak konseri ile son buldu.

Konak&[#]8217;ı dinlemek için alanı dolduran on binlerce kişi hep bir ağızdan Konak&[#]8217;ın sevilen şarkılarını seslendirdi.  Sanatçıya tempo tuttu.   

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI