Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ALAPLI´DA KAPAKLIKAYA RÜZGARI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesi Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 3 ayrı seminere katılan Eğitimci-Yazar ve NLP uzmanı Alişan Kapaklıkaya sunumlarıyla büyük beğeni topladı.
Sık sık protokol mensuplarına takılan ve espriler yapan Kapaklıkaya gece boyunca çok güldürdü. Bir ara hayatından kesitler sunarken duygulanan yazar gözyaşlarını tutamadı ve konuşmakta zorlandı.
Alaplı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 3 ayrı seminer için Alaplı&[#]8217;ya gelen Kapaklıkaya öncelikli olarak İlçe Müftülük personeline yönelik &[#]8220;Ruhumuzu Aydınlatan Önderler&[#]8221; isimli sunum yaptı. Aileleri ile birlikte katılan din görevlileri salonu tamamen doldurarak büyük bir katılım sağladı. Kapaklıkaya Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yönelik olarak &[#]8220;İlham Veren Öğretmen konulu sunumunu yaptı ve son olarak akşam günümüzün en önemli sosyal sorunlarından olan &[#]8220;Aile İçi İletişim&[#]8221; konusunda tüm halka yönelik bir seminer verdi. Halkın büyük katılım gösterdiği konferans akşam geç saatlere kadar devam etti. seminerlere köylerden ve çevre ilçelerden gelenlerinde bulunduğu yaklaşık 600 kişi dinledi. Seminere Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaman, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Jandarma Kıdemli Üsteğmen Emre Balci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda çocuklarıyla birlikte aileleri katıldı.
HEM GÜLDÜRDÜ, HEM AĞLATTI
Sık sık protokol mensuplarına takılan ve espriler yapan Kapaklıkaya gece boyunca çok güldürdü. Akşamki programda salonun tamamen dolduğu gözlemlenirken konferansın geç saatte bitmesine rağmen hiç kimsenin gitmeyip sabırla dinlediği dikkatlerden kaçmadı. Bir ara hayatından kesitler sunarken duygulanan yazar gözyaşlarını tutamadı. Yaşantısından verdiği örneklerle anne-baba ve çocuklarına nasıl davranılması gerektiği konusuna da değinerek aile içi iletişimin önemine dikkat çekti. Konuları anlatırken sık sık basın mensuplarına takılan Kapaklıkaya değişik şekillerde poz vermeyi de ihmal etmedi. Slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan Kapaklıkaya, &[#]8220;Allah&[#]8217;ımız bizi mükemmel bir şekilde yarattı. Allah&[#]8217;ın mükemmel verdiği çocukları yarın mahşerde biz geri nasıl vereceğiz diye onu düşünüyorum. Çocuklarımızı darmadağın, sümsük, salak biri olarak mı yada toplum için çalışan hakkaniyeti bilen kişi olarak mı yetiştireceğiz. Ben öğretmen olduğumda anladım ki bu memleket ne çektiyse bazı okumuş olanların soysuz olanlarından çekmiştir. Benin babaannem ilkokula bile gitmemiş babaannem aman oğlum kul hakkıdır diye başkasının yumurtasını bile yedirememesine rağmen, adam üniversite mezunu bankaya bekçi koyuyor bankayı kendisi soyuyor. Bu mu zararlı yoksa babaannem mi zararlı. Bir arabaya benzin değil de depoya zeytin yağa koyarsan araba çalışmaz ya bu araba bozuk ya da yakıt bozuk anlamına gelmez bu arabayı doğru arabayı doğru yakıtla çalıştırmadığımız anlamına gelir. Bu ülkenin eğitim sorunları sahilde oturup manzaraya doğru balık yemekle çözülmüyor. Dünyanın en onursuz yaşayan ülkeleri İslam ülkeleri. İnsanın gücüne gidiyor. İslam demek barış demek Ama şimdi Müslüman ülkelere silahlar, füzeler, bombalar gidip geliyor. Yazık değil mi. Onun için çocuklarımızı yetiştirirken Atatürk&[#]8217;ün dediği gibi &[#]8216;Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür&[#]8217; yetiştirmek gerekiyor. Dünyaya barış mesajları verecek çocuklar yetiştirmek gerekiyor dedi.
ÖĞRETMENLERE SUNUMU
Öğretmenlere yönelik olarak verdiği sunumda Kapaklıkaya hem duygulandırdı hem kahkahaya boğdu. Eğitim konusunu kendi imkanları doğrultusunda anlatmaya çalışan Kapaklıkaya, şunları söyledi:&[#]8220;Konferansa başlamadan önce yoklama falan yok mu? diye sorduğunda olsaydı kağıdı yırtardım zaten ben sizin gönlünüze imza atamadıktan sonra benim kağıda atmışım ne olacak. Doğuda öğretmenlerimiz kelle koltukta okula gidiyorlar. O öğretmenler teröristler beni kaçırır mı korkusuyla yaşarken ben o öğretmenlerle sohbet etmeden sizin karşınıza çıkmaya utanırım. Çocuklarımıza sunduğumuz kolaylıklar onların okumasını zorlaştırıyor gibime geliyor. Bizim köyde ekinler 2 türlü kuruyor. Biri susuzluktan diğeri ise aşırı sudan çürüyor. Bana öyle geliyor ki çocuklarımız da iki türlü mahvoluyor. Biri ilgisizlikten diğeri ise aşırı ilgiden. Çocuklarınızın mutsuz, başarısız sorumlu yaşamasını istiyorsanız her dediğini yapın. Her istekleri yapılan çocukların kapasiteleri çıkmıyor. Çocukken yaşadıklarımız bizimle birlikte yeşeriyor. Onun için kişilere lakap takarken dikkatli olun güzel lakaplı sözler takmaya özen gösterin çünkü insanlar almış olduğu o güzel lakabın zamanla o etiketin altını doldururlar. Kötü takılan bir lakap o arkadaşın hayatını karartabilir&[#]8221;
&[#]8220;ÖĞRETMENLER İNSAN SARRAFIDIR&[#]8221;
Öğretmenlerin insan sarrafı olduğunu belirten Kapaklıkaya, sözlerini şöyle tamamladı:&[#]8220;Çocukken bir anımı anlatayım size biz kuzu güderdik bilen vardır aramızda. Kuzularda özlerlerdi analarını. Siz okula giderken sizin kuzularınız sizi özlemiyolar mı. Siz ateşler içinde yatan çocuğunuzu bırakıp ta okula gittiğiniz olmadımı. Müdürlerime soruyorum siz kaç kere yemek yediniz ailenizle birlikte. Sizin çocuklarınız sizi bekler okuldaki çocuklar sizi beklerken. Öğretmen arkadaşların çocukları da psikolojik yetim ve öksüzler gibi yaşıyorlar. Sizler var ya anne-babaların çocuklarının melemelerini duymadığı ancak sizin duyduğu insan sarrafısınız. Ailelerin evde 2 çocukla baş edemezken sizler 20-25-35 çocuğa farklı ailelerden gelen çocukların huzur yuvalarısınız. İdareci arkadaşlarım o çocukların bir tanesini 1500 tanesini gönül bahçesinde yetiştiren bir bahçıvanlarsınız. Sizin huzurunuzda sayıyla eğiliyor öğretmenler gününüzü canı gönülden kutluyorum. Çocuklarımızı kötü yollara düşürmek için uğraşan insanlar köşe başlarında bekleyen insanlar anne babalardan daha sıcak davranıyorlar. Çocuklarımızı uyuşturucuya, teröre, kötü yollara düşürmek isteyen kişilere karşı ana babalardan daha fazla bazı öğretmenler daha şefkatli davranıyorlar. Bugün okuduğumuz yazılar geçmişte yazdıklarımızın sonucuysa çocuklarımızın davranışlarındaki bugünkü aksaklılar geçmişte onun ruhuna dik diklerimizin sonucudur. Çocuğun davranışlarında rahatsızsan onun kökenine gidip silmek gerekiyor.&[#]8221; Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da seminer sonrası yaptığı konuşmada &[#]8220;Kendisini daha önce 2 kere dinleme fırsatım oldu. Bilgilerinden ve hayat tecrübelerinden istifade ettim. Kendisini davet ettik bizi kırmadı. Bugün hem öğretmenler günü hem öğretmenlerimize gelsin kendisi de bir lütufta bulundu hem gündüz hem akşam sunum yapmak istedi. Kendisi de bir öğretmen öğretmenler gününü de kutluyorum bu arada&[#]8221; dedi.
Konuşmaların ardından sunumlarından dolayı Kaymakam Malğaç eğitimci yazar Kapaklıkaya&[#]8217;ya plaket, çiçek ve çeşitli hediyeler sundu. Yazdığı bir çok kitabı satın alan okuyucularına ise kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Davete katılan vatandaşlar Kapaklıkaya&[#]8217;nın kitabını almak için adete sıraya girdi. Konferansın ara bölümünde ve sonunda Alaplı Özel Çamlıca Öğrenci Yurdu&[#]8217;nun hazırlamış olduğu aşureler davetlilere ikram edildi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
630 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI