Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

CHP´DE ADAYLIK KIZIŞACAK, KİMLER ADAY DEĞİL Kİ!

gundemeregli.com-Yerel seçimler öncesinde CHP&[#]8217;de başkan adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.  Partide Belediye Başkan adaylığı için en büyük favori olarak gösterilen Posbıyık&[#]8217;a rakip olması beklenen muhtemel isimlerde yabana atılacak gibi değil.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil  Posbıyık gibi çok güçlü bir ismin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe teşkilatında, Belediye Başkan adayı olmak için bir çok isim şimdiden nabız  yoklamaya başladı.

Posbıyık&[#]8217;a rağmen partide en az  9  kişinin aday olmak için, aday adaylığı müracaatında bulunması beklenen partide, şimdilik mevcut Başkan Posbıyık ile birlikte 2004 yerel seçimlerinde CHP&[#]8217;den Belediye Başkan adayı olan Semih Özkök dışında resmen adaylığını açıklayan isim bulunmuyor.

 

Her il ilçe ve beldede olduğu gibi Belediye Başkan adayının Merkezi yoklama ile belirleneceği partide,  CHP eski İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Avukat Engin Güner, Opr. Dr. Recep Erdoğan, Dr. Hüseyin Uysal, İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Arslan, gibi isimler Posbıyık&[#]8217;ın karşısında kendilerine şans bulmaya çalışacak.

 

Adaylık için seçim takviminin açıklanması sonrasında, son sözün genel merkez tarafından söylenerek Yüksek Seçim Kuruluna bildirileceği süreç, için büyük heyecan tüm aday adaylarını sarmış durumda

Aday Adayının en fazla olacağı iki partiden biri olan CHP kanadında, belediye başkan aday adaylığı konusunda kulislerin şimdiden hareketlenmesi zorlubir yarışında yaşanacağının en büyük delili olarak gösteriliyor.

Kdz. Ereğli&[#]8217;yi CHP&[#]8217;li belediyeler içersinde tutmak amacıyla şimdiden çalışmalara CHP&[#]8217;de muhtemel aday olması beklenen 6&[#]8217;dan fazla aday adayı bulunması Posbıyık&[#]8217;ın işinin hiçte kolay olmadığını ortaya koyuyor.

Parti içersinde çekişmeli bir rekabetin yaşanacağını ön görülürken, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığındaki genel merkezin, 2014 yerel seçimlerinde kimi aday göstereceği ise önce kamuoyu yoklamaları, ardından temayül yoklamaları ve son olarak merkezi yoklama ile netleştirilecek.

Yine son sözün genel merkez ve CHP MYK&[#]8217;sı tarafından söyleneceği seçimlerde, CHP adaylık için ismi geçen isimlerin özellikleri de dikkat çekiyor.

Bu isimlerin en başında son genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yaşar Balcı, Dr. Recep Erdoğan, Dr. Hüseyin Uysal&[#]8217;ın aday adayı olabilecekleri konuşuluyor.

CHP&[#]8217;de bu kadar güçlü isimlerin Belediye Başkan aday adayları arasında yer aldığı bir ortamda oldukça büyük bir yarışın yaşanması kaçınılmaz olarak değerlendirilirken, Posbıyık karşısındaki bu isimlerin daha da artabileceği konuşuluyor.

Siyasi çevreler ve kulislerde isimleri aday adaylığı için geçen 6&[#]8217;dan fazla ismin muhtemelen 2014 yılı Mart ayında yapılması beklenen seçimlerde göreve talip olmaları CHP içersinde de  hem memnunluk hemde soru işareti oluşturuyor.

Tabiî ki genel merkezin adayı belirleyeceği seçimlerde ibrenin kimden yana döneceği ise büyük merak konusunu.

 

Yorumlar

H.BAKİ-YÜKSEL 11 Yıl Önce

2014-BAŞKANI-HALİL-POSBIYIKTIR

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI