Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

GÜNAY,AÇIKLAMALARDA BULUNDU

gundemeregli.com- Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, kaçak ocaklarla ilgili yaptığı değerlendirmede, bölgeyi ve ülkeyi yönetenlerin istedikleri takdirde bu sorunu rahatça çözebileceğini ifade etti.
Arılar Madencilik firması ile redevanslı saha sahibi olan Arılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, kent merkezindeki ofisinde yaptığı değerlendirmede rödevanslı sahalar içerisinde bulunan ruhsatsız kaçak ocakları ile ilgili sorunun bölge ve ülke yöneticilerinin rahatlıkla çözebileceğini kaydetti. Rödevanslı sahalar uygulamasının1990&[#]8217;lı yıllarda 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal döneminde düşünülen bir uygulama olduğunu hatırlatan Günay, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;taki redevanslı sahalar, çok düzgün bir uygulamadır. Bu uygulamanın içerisinde ruhsatsız çalışan, halk dilinde kaçak ocak olarak adlandırılan sahalar vardır. Bir Konya için buğday neyse, Rize için çay ne ise, Giresun için fındık neyse, Zonguldak için de kömür budur. Zonguldak&[#]8217;ı yönetenler, bakanlık isterlerse ona çözüm bulurlar. Çok zor bir konu değil&[#]8221; dedi
Kaçak ocaklarla ilgili çözüm önerisinin sorulması üzerine ise Günay, &[#]8220;Bu konu, televizyonda, gazetede çıkacak haberlerle çözülecek kadar basit bir konu değil. Ama çok da zorlanmadan rahatça çözüleceğini biliyor ve inanıyorum&[#]8221; diye konuştu. Kaçak ocaklar sorunun çözümü için komisyon oluşturulması halinde komisyonda görev alıp almayacağı da sorulan Gülay, şöyle cevapladı:
&[#]8220;Şuanda ruhsatsız ocaklarla ilgili bir çalışmanın oludğunu bilmiyorum Yalnız konuşma var. Bu konuşma yıllardır devam eder, böyle bir toplantıda ihtiyaç olursa, toplantıda olacak olan insanları da bu konuda bilgili ise katılırım. Bilgili değilse katılmam. Anlamayan bilmeyen insanlarla bir yerde oturup, konuşmak, bana zaman kaybı geliyor.&[#]8221;
63. yaşına giren İşadamı Günay, damadı Ömer Faruk Yıldız&[#]8217;ın yaptığı sürpriz parti ile doğum gününü şirkette kutladı. Günay, günün anısına kurum yöneticileri ve personeli ile hatıra fotoğraf çektirdi. Sürpriz doğum günü partisi esnasında bayilik anlaşması nedeniyle şirkette bulunan Kuzey İrlandalı James Foran ve Martin William Coady, işadamı Günay&[#]8217;ın mutluluğunu paylaştı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI