Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

&8220;ENGELLERİ KALDIRMAK ÖNCELİĞİMİZ&8221;

gundemeregli.com- Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi tarafından hizmete konulan Mesleki Eğitim Rehabilitasyon ve İş Atölyesi Merkezi, törenle hizmete sokuldu.
Zonguldak&[#]8217;ın İnağzı mahallesi Geçit mevkiinde Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Mesleki Eğitim Rehabilitasyon ve İş Atölyesi Merkezi törenle hizmete girdi. Törene, Vali Erol Ayyıldız, Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak İl Engelliler komisyonu Başkanı Mevlüt Akkaya, İŞ-KUR İl Müdürü Gönül Demirsu, SGK İl Müdürü Kamuran Ören, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Türk Kızılay&[#]8217;ı Çatalağzı Şube Başkanı Nevzat Ay, CHP Devrek İlçe Engelliler Komisyonu Başkanı Songül Malkoç ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve engelliler katıldı. Açılış kurdelesini Vali Ayyıldız ve Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ile birlikte kesti. Merkezi gezen Vali Ayyıldız, verilecek hizmetler konusunda Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin&[#]8217;den bilgi aldı. Merkezde kurs görenler ise sertifikalarını törenle aldı. Törende açılış konuşmasını yapan Şirin, yıllardır dernek olarak Zonguldaklı engellilere hizmet etmeye çalıştıklarını ifade etti. Yeni yere taşınmalarının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şirin, &[#]8220;Sağ olsun başta Kilimli belediye Başkanımız ve Zonguldak Belediye başkanımızın katkılarıyla binamızın çevresinde de düzenleme yaptık. İç ve dış dizaynı gerçekleştirdik. Ve binamızı işler hale getirdik. Son olarak İş-Kur il müdürlüğüyle açmış olduğumuz meslek eğitim kursunda 15 engelli arkadaşımızla başladığımız kursu 12 engelli arkadaşımız başarıyla bitirdi. Kendilerine Milli Eğitim onaylı sertifikalarını dağıtacağız&[#]8221; dedi.
Engellilere yönelik bilgisayarlı muhasebe kursu da açılacağını belirten Şirin, şöyle devam etti:
&[#]8220;Ve şu anda yine İş-Kur&[#]8217;la ortaklaşa yapmış olduğumuz bilgisayarlı muhasebe kur sunun da Ankara&[#]8217;da onaylanmış ve İş-Kur İl Müdürlüğü&[#]8217;ne gelmiş durumda. İş-Kur ile birlikte önümüzdeki ay Allah izin verilirse 10 tane engelli arkadaşımızı bilgisayarlı muhasebe üzerine çalışma hayatına kazandırmış olacağız.&[#]8221;
&[#]8220;ENGELLERİ KALDIRMAK ÖNCELİĞİMİZ&[#]8221;
Zonguldak valisi Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmada, her insanın birinci önceliğinin engelleri kaldırmak olduğunu ifade etti. İş konusunun da ciddiyetine de değinen Vali Ayyıldız, &[#]8220;Mesele iş olursa toplumun neresinde durursanız durun, mutlaka bir şeyler yapılıp ortaya konulması gerekiyor. Eğer bunun muhatabı ciddi anlamda engelli sakat vatandaşımız ise o zaman devlet olarak sizlerin mutlaka işin içerisine girip onlarla ilgili bir şeyler yapmanız gerekiyor. Devletimiz iyi ki var. İnsanlarımız iyi ki var. Sivil toplumum kuruluşlarımız var. Onlar ellerinden geldiğince bazen mevzuatı da zorlayarak engelli vatandaşlarımızın toplumda yaşamaları gereken alt yapıyı hazırlamaya çalışıyorlar. Merkezi kuruluşlarımız yanında mahalli idarelerimiz de bu çaba ve gayretin içerisindeler. Dolayısıyla ortaya konulan ne varsa, ortaya getirilen ne varsa biz onu yeterli saymıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki bu devletimizin zorunla yerine getirmesi gereken bir görevdir&[#]8221; dedi.
Tüm engellilerin gününü katlayan Ayyıldız, &[#]8220;
Toplumumuzun nüfusumuzun ve dünya nüfusumuzun geri bırakılmayacak düzeyde bir kesimi engelli nüfusudur. Ve engelli nüfusun eğitilerek ve onlara çeşitli kolaylıklar gösterilerek topluma kazandırılması da hayli önemlidir. Engelliler gününü sadece bir gün itibariyle değil senenin tüm günlerinde engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak, onların topluma ve yaşama kazandırma bizim birinci önceliğimiz olmalıdır. Bu günler, bunların dile getirilmesi için bir fırsattır. Tüm insanımızdan, tüm yurttaşlarımızdan engellilerle araya konulan engellerin bir an önüce kaldırılmasını, toplumun bütününü kuşatacak hareketler içerisine germesini ve dolayısıyla bu gayretler içerisinde bulunmasını diliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
&[#]8220;HİZMET İYİLİK DEĞİL MECBURİYET&[#]8221;
Yapılan hizmetlerin yeterli olmamasının sebebini ise hızla gelişen, teknolojik, ekonomik ve sosyal koşullara bağlayan Ayıldız, 6 Haziran&[#]8217;dan itibaren engelillere hizmetin iyilik değil mecburiyet olduğunu ifade etti. Ayyıldız, konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Yapılanlar yeterli değil. Yeterli olmamasının sebebi de teknoloji, ekonomik ve sosyal hayatın sürekli gelişmesidir. Hayat geliştiği müddetçe sizlerde bu hizmete geliştirmek zorundasınız. Dolayısıyla devlet üzerine düşeni yapıyor. Yapması noktasında ne gerekiyorsa, başta bizler olmak üzere tüm arkadaşlarımız her türlü imkanı sunmaya çalışıyorlar. Onların bir hizmet gereği var. Hele 6 Temmuz&[#]8217;dan itibaren birazsa mahalli idareleri ilgilendiren belediyelerimizi ilgilendiren ve daha çok bir bütün olarak devleti ilgilendiren sakat ve engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler artık bir mecburiyet oldu. Ve dolayısıyla onlara iyilik anlamında düşünülmemesi gerektiği, valilik binasına, kaymakamlık binasına ya da her hangi bir kamu binasına girerken mutlaka engelli vatandaşlarımızı düşünerek onlara kolaylık tanınası gerektiği artık kanunu bir mecburiyet. Sadece binalar değil, sokaktaki üst geçidinden yaya geçidine kadar aklınıza gelebilecek her şey, engellilere uygun olması gerekiyor. Üzerinde yürüdüğümüz kaldırımların onlara has olarak döşenmesinden tutun da aklınıza gelebilecek olan ve toplumsal hayatta onların hayatlarını kolaylaştıracak tüm şeyleri yerine getirmek, mahalli idareler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla artık bizim mecburiyetimiz. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza bunlar iyilik değil, bunlar zorunluluktur.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
169 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI