Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

OLASI SEL FELAKETİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz Alaplı çayının çay görünümünden orman görünümüne büründüğünü ve olası dolayı sel felaketine davetiye çıkardığını söyledi.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz Alaplı çayının çay görünümünden orman görünümüne büründüğünü söyledi.
Çay&[#]8217;ın bu görünümü ile olası sel felaketine davetiye çıkardığını belirten Türkyılmaz,
Alaplı köylerinin lağım sularının deşarj edildiği Alaplı Çayı&[#]8217;nın zehir aktığını belirterek &[#]8220;Köylerin lağımlarının aktığı Alaplı çayında, adalar oluşarak otlar ve sazlıklar ve söğüt ağaçları orman oluşturdu. Aynı zamanda Dere çıkışında bulunan mendireğin kaldırılması nedeniyle çayın akış hızının kesilmesinden dolayı Çay çoraklaştı kokudan çay kenarlarında gezmek mümkün değil, yıllarca haykırıyoruz, köy sakinleri yıllardır haykırıyor. Kirli akan Alaplı Çayından akan suyu havyanlar bile içmiyor. Balık ve Kurtbağa nesli tükendi. Hiçbir önlem alınmıyor, çayın kokusu insanların burnunun direklerini yakıyor diye tepkilerini göstermelerine rağmen hala hiçbir önlem alınmıyor.
Haykırıyoruz Alaplı Çayı zehir akıyor, lağım suyu akıyor. Kimyasallar suyun içindeki oksijeni bitiriyor ve çürükçül bakteriler ortaya çıkıyor. Suyun çürümüş yumurta gibi kokması da bundan kaynaklanıyor. Kimyasal maddeler ile sulanan sebzeler yenildiğinde vücuttaki o kimyasallar artık atılmıyor. Bunun sonucunda da sinir hastalıklarından tutun kanser ve cilt hastalıklarına kadar bir çok hastalık baş gösteriyor&[#]8221; dedi.
Alaplı çayının yanından bile geçemediklerini ifade eden Türkyılmaz, şunları söyledi:&[#]8221; Alaplı çayı etrafında yerleşmiş insanlarız. Bu toprakta büyüdük. Bu topraklarda çocuklarımızı büyütüyoruz. Buradan başka gidecek yerimiz yok. Buradan başka gidecek yerimiz yok ama kanalizasyon akan yada kimyasal akan çayı istemiyoruz.
Alaplı çayının çay görünümünden Orman görünümüne bürünmesi neticesi doğabilecek bir sel felaketinde Alaplı&[#]8217;yı sel sularının basacağını ve sel sularının yükseleceği bir gerçektir. Bu bir kader değildir, doğal felaket geliyorum diyor, Sel felaketi geliyorum diyor, Bu sesi duymayanlar duysun, olası bir felakette illa başınız sağ olsun, Allah bir daha göstermesin, ilçede kriz masası kuruldu yaralar en kısa zamanda sarılacak, acil önlemler alındı, esnafların borçları ertelendi, demeyi mi bekliyoruz. Alaplı çayında oluşan orman ve adalar acilen kaldırılmalı, gerekli önlemler alınmalı, mendirek yapılmalı, Alaplı Çayı ıslahı yapılmalı&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
629 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
829 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
886 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
567 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1515 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
923 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
882 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
218 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI