Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

&8220;SUYA ZAM YOK&8221;

gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, 2012 yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısı&[#]8217;nın 2.Oturumu&[#]8217;nu 6 Aralık 2012 Perşembe günü gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde yapılan ve saat 11.00&[#]8217;de başlayan toplantıya, 1.oturumda olduğu gibi Belediye Başkan Vekili Turan Çınar başkanlık etti.

Gerçekleştirilen oturumda; gündemin 1.maddesi gereği, bir önceki oturumun karar özeti okundu. Karar özetinin okunmasının ardından da gündemin diğer maddelerine geçildi.

Gündemin en önemli maddelerinden biri Karadeniz Ereğli Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ait komisyon raporunun görüşülmesiydi. Hazırlanan rapor, Adalet ve Kalkınma Partili Belediye Meclis Üyeleri ile Cumhuriyet Halk Partili üyeler Abdülkadir Sözer ve Hasan Pınarcık&[#]8217;ın red oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı&[#]8217;nda ayrıca Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin 2013 yılı Gelir Tarifesi ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu&[#]8217;nun hazırladığı rapor görüşüldü. Genel olarak 2012 yılına oranla ücret değişikliklerinin fazla yapılmadığı raporda, cenaze hizmetlerinin 2013 yılından itibaren herkes için ücretsiz olacağı ve su kullanım ücretine zam yapılmadığı da belirtildi. Rapor, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyeleri Abdülkadir Sözer ve Hasan Pınarcık&[#]8217;ın red oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı&[#]8217;nın 2.Oturumu&[#]8217;nda, yine Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan Karadeniz Ereğli Belediyesi 2013 Yılı Hizmet Tarifesi ile ilgili raporu da görüştü. Komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Oturumun son gündem maddesi ise ilçemizin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Karadeniz Ereğli Belediyesine ait yoldan ihdas parsellerin satışları ve takasları konusunda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporun görüşülmesiydi. İmar komisyonu raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN VEKİLİ ÇINAR, KOMİSYON ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Gerçekleştirilen oturumda bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediyesi Başkan Vekili Turan Çınar, 2012 yılının son meclis toplantısında önemli kararlar aldıklarına vurgu yaptı. Çınar, ilgili hükümler gereği 2013 Yılı Gelir ve Hizmet Tarifeleri&[#]8217;ni titiz çalışmalarla yeniden yapılandıran Plan ve Bütçe Komisyonu&[#]8217;nun aldığı kararların önemine işaret ederek şu görüşleri sundu: &[#]8220;Gerek 2464 sayılı gerekse de 5393 sayılı yasa gereği hazırlanan komisyon raporlarını görüştük ve kabul ettik. Bu yıl birçok kalemde geçtiğimiz seneye nazaran hiçbir artış yapmadık. Rakamlar, geçtiğimiz yılın tarifeleriyle aynı. Artış yaptığımız kalemlerde de uygun rakamlar ve oranları kabul ettik. Bunların dışında da, dikkatinizi çekmiştir, su ücretinde bir artış yapılmadı. Cenaze hizmetlerinden de bugüne kadar alınan bütün ücretler kaldırıldı. Cenaze hizmetleri için vatandaşlarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak. Bunun dışında, nikah salonunda düzenlenecek nikah törenleri için de herhangi bir ücret almayacağız. Sadece hafta sonu ve mesai saatlerinin dışındaki nikahlar için ücret talep edilecek. Toplu taşıma ücretlerinde yine herhangi bir artışa gidilmedi. Yaşlılar ve Gençler Evi&[#]8217;ndeki içeceklerde de herhangi bir zam yapılmamıştır. Ben, titiz bir çalışma sergileyen Plan ve Bütçe Komisyonu&[#]8217;ndaki arkadaşlarıma ve bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI