Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ELPEK BEZİNE BAKANLARDAN TAM DESTEK

gundemergli.com-Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;ne özgü elpek bezinin tanıtımı noktasında önemli girişimlerde bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Candan,  Kültür Bakanı Günay ile AB Bakanı Bağış&[#]8217;a elpek bezi ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Ereği ilçesinin Osmanlı çileği kadar ünlü diğer markası elpek bezi kültürel olarak bölgede canlandırılmaya çalışılıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın Ereğli&[#]8217;de üretilen elpek bezinin tanıtımına yönelik olarak bakanlık düzeyinde gerçekleştirdiği görüşmelerde destek sözü çıktı

İlçede Elpek bezi işletmecileri Ünal Çiftçi ile Nilgün Efes&[#]8217;i Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştüren Candan&[#]8217;ın görüşmeleri oldukça faydalı geçti.

   Candan&[#]8217;ın Ankara Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde açılan hediyelik eşya fuarında stant açan ve elpek bezinin sergilendiği Zonguldak Reyonu&[#]8217;nu ziyareti sonrasında gerçekleşen görüşmelerde elpek bezi tüm yönleri ile ele alındı.
   Candan ve beraberindeki işletmeciler daha sonra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış&[#]8217;ın AK Partili milletvekillerine Bakanlıkta verdiği kahvaltıya katıldıklar. Burada elpek bezi işletmecileri Ünal Çiftçi ile Nilgün Efes&[#]8217;i Bakan bağış ile görüşerek değerlendirmeler yaptılar.

   Daha sonra Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile de bir araya gelinerek, bakanlara elpek bezi ile ilgili detaylı bilgiler verildi, elpek bezinden yapılmış hediyeler sunularak destek istendi.
Görüşmeler sonrasında Bakan Günay&[#]8217;ın, kültüre sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, konuyla yakından ilgileneceği sözünü verdiği kaydedildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
157 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
241 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
684 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
857 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
594 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1542 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
951 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
904 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
234 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI