Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HALK OTOBÜSLERİNDE BÜYÜK DEVRİM, AKILLI KART GELİYOR

gundemeregli.com-   Kdz. Ereğli Halk Otobüslerinde para ve mavin dönemi bitiyor. Akıllı kart sistemine geçecek olan Kdz. Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri bu çalışması adeta devrim niteliğinde, Mart ayına kadar kademeli olarak geçilecek olan sistemde, vatandaşlar aldıkları akıllı kartta diledikleri kadar para yükleyip otobüslere bu şekilde binecekler.

   Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Halk Otobüsleri Başkanı Murat Akyüz ve Kentkart Pazarlama Sorumlusu İsmail Ercan Ulusoydan yeni sistemle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

     Akyüz Ereğli için en uygun sistemin Akıllı kart sistemi olduğunu ve bu sistem ile birlikte araçlara en az üç kamere yerleşerek haberleşmenin de araçlara konulacak cihazlar ile sağlanacağını kaydetti. Kendileri için bu çalışmanın önemine de işaret eden Akyüz şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Ereğli&[#]8217;de Halk otobüsleri için önemli bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Üyelerimiz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu sisteme geçmeye karar verdik.  Geçtiğimiz bu sistem ile en ufak bir kayıt dışılık olmayacak, biriken paralar aylık her otobüs şoförüne eşit bir şekilde dağıtılacak. Bu takip sistemi önemli bizler için. Günümüzün konusu olarak kesinlikle siyaset yada politik içerisinde bir toplantı olmayacak. Bu tamamen kendi ekmeğimizle alakalı,  geleceğimizle alakalı. Akıllı kart sistemi ile ilgili bir toplantı olacak.

Bu sistemle gerçekten çığır açacağını  hem vatandaş hem esnaf  adına güzel şeyler olabileceğini hissettiğimiz için ve daha önce sizlerinde arasında olduğumuz arkadaşlarımız bu konu ile ilgili sürekli, böyle bir şeyin içinde olmamızdan dolayı ve vakti geldiğini düşündüm. Bu sistemi Ereğli&[#]8217;ye kurmak için ilk adımı atmış bulunuyoruz. Bununla  ilgili tabiî ki elektronik kartla ücret toplama sistemi altında bu işi yapan firmalar tespit edilerek  4 firma ile bu işin içine girdik.  Fakat tabiî ki bölgemizin dışındaki il ve ilçelerde bu sistemin yürüdüğü yerlerde yapmış olduğumuz görüşmelerde bize şunlar söylendi: Yönetimin dışında komisyon kurun! Yönetimin bu işlerle hiçbir işi olmasın, diye telkinlerde bulundular bizde bunu dikkate aldık. Çünkü  gerçekten her gittiğimiz yerlerde bazı sıkıntılar gördük, Bizde 5 kişilik bir komisyon kuruldu yönetimin dışında  111 üyemizden 5&[#]8217;i  komisyonda  yer aldı.  Ben ayrıca  bu 4 firma ile ilgili 1.sini Konya şehrinde kurulan bir sistemle ilgili  arkadaşlarımız gittiler gördüler  fakat bu sistem öyle bir sistem  ki,  eğer kurulduğunda   1 ay 2 ay 3 ay içerisinde bir engel tanındığı taktirde  hata oluştuğu taktirde geriye dönülmeyecek bir adım atmış oluyoruz.  bu yüzden Konya&[#]8217;daki sistemi elemek zorunda kaldık.  Şimdi yanımızda bulunan arkadaşlarla bu çalışmayı hayata geçirme kararı aldık. &[#]8221;

    Pazarlama Sorumlusu Ulusoydan&[#]8217;da sistemle ilgili bilgi vererek sistem ile birlikte vatandaşlara akıllı kart verilecek. Bu kartlar kesinlikle kopyalanamaz kartlar, belirlenen bayilerde vatandaşlarımız gidip o kartlara kontör yükler gibi para yükleyecekler. Karta internet üzerinden de yükleme yapılabilecek. Adı üzerinde akıllı kart&[#]8230; Vatandaşlarımız için büyük kolaylık olacak. Bu ülkenin üniversitelerinden mezun olmuş mühendislerin ürettiği cihaz ve yazılımları kullanıyoruz. İlçede tutacağız ofiste Ereğli&[#]8217;de yetişmiş teknik ekibimizi oluşturacağız. Ekip ve ekipmanlarımız olacak. bu yaşayan bir sistemdir. &[#]8216;Karadeniz Ereğli Kentkart&[#]8217; olarak isimlendirdiğimiz kartlarımızı vatandaşlar, ilçenin belirli noktalarında, marketlerinden bir kez alacaklar. Daha sonra da yine belirli noktalardan oluşturulacak bayiliklerde istedikleri miktarlarda yükleme yaptırabilecekler. Gerek duyanlar internet üzerinden ya da talimatla kredi kartı talimatıyla da dolumu gerçekleştirebilecek. İlçe dışından gelenler için de, bir defaya mahsus kullanılabilecek kartlardan yararlanabilecek. Araçların ve yolun kameralar ile izlenmesi için vatandaşlar tarafından güvenli olması açısından artı değer kazandırmış olacak. Ayrıca belli başlı duraklara kuracağımız &[#]8216;akıllı durak&[#]8217; sistemi ile vatandaş otobüs beklediği sırada, gitmek istediği güzergah için bineceği otobüsün kaç durak geride olduğunu görebilecek. Bu sayede zaman kullanımına göre varsa diğer ihtiyaçlarını da giderebilecek.&[#]8221; dedi.

    Bir gazetecinin bu sistem ile birlikte mavinlerin nasıl istihdam edileceğini sorması üzerine ise Akyüz, 10-15 civarında mavinin bünyelerinde farklı görevlerde istihdam edilmeye devam edeceğini belirterek, diğerlerinin ise başka işlere baktığına dikkat çekti.

 

 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
157 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
238 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
680 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
913 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
593 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1541 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
949 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
903 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
233 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI